Als je bij iemand op bezoek gaat om gezellig bij te kletsen of je langs iemand moet omdat hij of zij ziek is, is het een goed idee om een aardigheidje mee te nemen. Het is een soort standaard etiquette dat je niet met lege handen aankomt en met een klein presentje is het ijs gelijk gebroken. Nu hoef je ook weer niet te gek te doen, want dan komt het juist weer wat overdreven over. Bij deze geven we je graag vijf ideeën ter inspiratie.

Een fruitmand

Als een kennis of collega van je ziek is en je wilt een aardigheidje versturen om deze reden, kun je een fruitmand laten bezorgen. Dit is een ontzettend bedachtzaam cadeau, omdat je iemand direct een betere gezondheid toewenst zonder dit met zoveel woorden te zeggen. Je kunt deze natuurlijk ook langsbrengen, maar je moet wel goed kunnen inschatten of een ziek persoon op jouw aanwezigheid zit te wachten. Anders kan je altijd nog een fruitmand bestellen.

De klassieke fles wijn

fruit-fles-wijn

Met een fles wijn kun je bijna nooit misgaan, want dit is een simpel maar elegant cadeau. De ontvanger kan zelf bepalen om het als cadeau te bewaren of direct open te trekken. Zo laat je zien dat je meedenkt en begrijpt dat hij of zij ook inkopen heeft gedaan voor deze ontmoeting. Je moet wel zeker weten dat de ontvangers ook daadwerkelijk wijn drinken, anders is het wellicht een beetje stom.

Een bloemetje of plantje

Bloemen zijn tegenwoordig vrij duur, dus je hoeft echt niet heel gek uit te pakken voor een groot boeket. Je kunt ook een mooi herfstukje bij de bloemist halen voor een paar euro, welke hartstikke leuk staat op de eettafel of in de vensterbank. Dit soort tinnen emmertjes worden door de bloemist vaak van tevoren al gevuld met leuke details van dat seizoen.

Een kaasplankje

fruit slice on brown wooden chopping board

Als je weet dat je ontvanger heel erg van borrelen houdt, kun je een klein kaasplankje in elkaar laten zetten. Voeg hier wat kaasjes, worstjes en wat fruit aan toe. Denk aan druiven en vijgen bijvoorbeeld. Met nog een zakje nootjes erbij is de plank compleet.

Wat lekkers bij de koffie

Ga je niet langs om te dineren, maar juist om een kopje koffie te drinken? Dan kun je wat lekkers bij de bakker halen voor erbij. Denk aan een stukje taart, een gevulde koek of wat lekkere chocolaatjes. Ook al heeft de gastvrouw of -heer hier misschien al aan gedacht, je kan hier nooit de mist mee ingaan. Je kunt het natuurlijk ook van tevoren even aankondigen!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *