Anne Marie Fokkens werd bij het grote publiek bekend toen ze in 2022 aan het werk ging bij streamingdienst Viaplay. Anne-Marie was te zien bij de darts wedstijden die werden uitgezonden. Maar wie is de knappe geboren Limburgse eigenlijk?

Omroep Brabant

Anne-Marie Fokkens foto

Voordat Anne-Marie de overstap maakte naar Viaplay werkte ze 15 jaar bij Omroep Brabant. Bij deze regionale omroep maakte ze diverse talkshows. Vervolgens stapte ze over naar Ziggo Sport. Hier presenteerde ze onder andere het Spaanse en Engelse voetbal. En uiteraard ook een talkshow, want dat is wel echt het ding voor Anne-Marie.

Marco Zwaneveld

Gedurende haar loopbaan was Anne-Marie Fokkens ook enige tijd werkzaam bij RTL7. Deze zender zond onder andere darts uit totdat het contract daarvoor werd verworven door Viaplay. Het toeval wil dat Marco Zwaneveld bij RTL7 haar chef was en dat hij nu was aangesteld als ‘chef de mission’ bij Viaplay. Aan hem de taak om de juiste mensen binnen te halen om de sportprogramma’s voor de Nederlandse kijkers te vinden. Dat hij bij Anne-Marie uitkwam voor de darts programma’s lag daardoor nogal voor de hand.

Verbaasd over verzoek van Viaplay

Anne-Marie Fokkens presenteren

Anne-Marie was zelf lichtelijk verbaasd toen ze door Marco Zwaneveld werd gebeld met de vraag of werken bij Viaplay iets voor haar was. Ze hadden elkaar in de jaren daarvoor niet gesproken. Maar blijkbaar denken programmadirecteuren aan mij als het om sport gaat, filosofeert Fokkens in het interview met Sportnieuws.nl. Want ze werd al eerder gevraagd. Door Eurosport, voor de Olympische Spelen en voor en ook voor darts.

Kennis bijspijkeren

Anne-Marie Fokkens had uiteraard al de nodige kennis van de darts sport. Anders was ik vast niet gevraagd, relativeert ze. Maar ze was geen kenner zoals grootheden Jacques Nieuwlaat en Koert Westerman. Om haar kennis op hun niveau te krijgen had ze nog wel een paar maanden nodig, gaf ze aan kort voordat ze in maart 2022 aan de slag ging bij Viaplay. Anne-Marie volgde Marcel Maijers op als presentator bij Viaplay voor de darts wedstrijden. Ze zegt daarover dat ze het natuurlijk sneu vindt voor haar voorganger, maar dat zij niet degene is die daar de keuzes in maakt bij Viaplay.

Einde carrière bij Viaplay

Anne-Marie Fokkens werk

Hoewel Anne-Marie bij de start van haar darts avontuur bij Viaplay nog vol goede moed was, komt er in september 2023 een einde aan haar loopbaan bij de streamingdienst. In een post op haar Instagram geeft ze aan dat ze stopt. Het begon haar op te breken dat ze alleen maar met hetzelfde onderwerp bezig was. Dat blijkt toch minder goed bij me te passen, constateert Anne-Marie. Ze laat in het midden of ze helemaal stopt bij Viaplay of wellicht wat anders gaat doen voor het platform.

Onrust bij Viaplay

Anne-Marie Fokkens via play

Het rommelt ondertussen wel bij streamingdienst Viaplay. Het Scandinavische moederbedrijf verkeert in zwaar weer. In verschillende landen worden abonnementsprijzen verhoogd. Ook gaan er geruchten over het openbreken van contracten. Viaplay betaalde onder andere de hoofdprijs voor de uitzendrechten van de Formule 1. Toen het seizoen eind november was afgerond zeiden veel Nederlandse klanten hun abonnement op. Ook vertrekt pitreporter Stephane Kox.

Uitstel presentatie jaarcijfers

Een ander teken aan de wand dat het niet goed gaat bij Viaplay is dat de presentatie van de cijfers eind 2023 tot twee keer toe werd uitgesteld. Er gaan ook al geruchten dat Ziggo Sport klaar staat om de rechten voor de Formule 1 weer over te nemen. Of dat betekent dat ook de voormalige verslaggevers Olav Mol en Jack Plooij terugkeren is nog allerminst zeker. Zij zijn momenteel zeer succesvol met het radiostation Grand Prix Radio waar ze live verslag doen van alles rondom de Formule 1. Viaplay heeft de rechten voor de koningsklasse van de autosport nog tot 2025.

De vriend van Anne-Marie Fokkens

Anne-Marie Fokkens werd geboren op 10 oktober 1982 in Roermond maar ze voelt zich op en top Brabants. Ze heeft al 20 jaar een relatie met haar vriend. Maar ik noem hem tegenwoordig mijn man, omdat we al zo lang samen zijn, zei Anne-Marie in een interview met Sportnieuws.nl. Bovendien is het stel de trotse ouders van een 12-jarige dochter.

Anne-Marie Fokkens vriend dochter   Anne-Marie Fokkens vriend

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *