De ex-profvoetballer Pierre van Hooijdonk kennen we allemaal. De man die zijn betaalde voetbalcarrière begon in 1989 bij RBC, heeft veel indrukken achtergelaten bij fans, maar ook bij minder grote liefhebbers. Zijn zoon Sydney van Hooijdonk, ook actief in de wereld van het voetbal, begint ook steeds meer bekendheid te vergaren. Echter, slechts weinigen weten dat hij nóg een kind heeft: van zijn dochter Fay wordt minder gehoord en gezien. Maar wie is zij dan? Dit is alles wat we weten over Fay van Hooijdonk!

Dochter van Corina Wielaard

Fay van Hooijdonk

Hoewel Pierre van Hooijdonk inmiddels een andere geliefde heeft, had hij meer dan dertig jaar geleden een relatie met Corina Wielaard. In 2020 maakten ze bekend te gaan scheiden, maar ze hebben in hun relatie niet stilgezeten: op 6 februari 2000 bevielen ze van hun eerste kind Sydney. Vier jaar later, op 19 oktober, werd hun dochter Fay geboren.

De reden dat Pierre en Corina na meer dan dertig jaar uit elkaar gingen, had niet te maken met andere spelers in het spel. De reden die ze gaven, was dat na zoveel jaar “de koek op was”. Beiden waren ze het erover eens dat dit het beste was voor allebei de partijen.

Relatief normale jeugd

Fay van Hooijdonk

Ondanks haar beroemde vader, en inmiddels ook steeds bekender wordende broer, heeft Fay zelf nooit echt in de spotlichten gestaan. Sterker nog, ze heeft een relatief normale, rustige jeugd gehad. Ze hadden dan wel duurdere vakanties dan het gemiddelde Nederlandse gezin, maar verder is ze gewoon zonder – voor ons bekende – problematiek opgegroeid met beide ouders en haar broer in het Brabantse Prinsenbeek. Haar enige moment “in de schijnwerpers” was toen ze met haar vader meedeed aan het kinderprogramma ‘Mijn vader is de beste!’.

Op het moment van schrijven is Fay negentien jaar en studeert ze aan De Rooi Pannen in Breda. Ze heeft altijd op hockey gezeten, maar schijnt inmiddels ook meer interesse te tonen in de sport die haar vader en broer beoefenen. Fay is bijvoorbeeld steeds vaker op de tribune te zien als haar broer aan een wedstrijd meedoet.

Stiefzusjes

Fay van Hooijdonk

Nu haar vader Pierre een relatie heeft met de zeven jaar jongere Elvira van Diemen, heeft Fay er automatisch ook nieuwe gezinsleden bij gekregen. Elvira heeft namelijk zelf ook nog twee dochters; eentje van vijftien jaar oud en eentje van elf.

Haar dochters zijn de reden dat Elvira en Pierre voorlopig nog niet gaan samenwonen. We weten dat Pierre van Hooijkdonk woonachtig is in Prinsenbeek, een Brabants stadje in de buurt van Breda. Elvira woont echter in Den Haag, wat niet bepaald twee straatjes verderop ligt. Zelf hierover zegt Pierre dat de leeftijd van Elvira’s kinderen een grote rol spelen bij het feit dat hij en Elvira niet samenwonen. Want, zo zegt hij, “die meiden hebben hun eigen leven daar en hun vader woont daar ook.”

Fay van Hooijdonk op sociale media

Fay van Hooijdonk

Op de sociale media lijkt Fay niet al te actief te zijn. Alleen haar Instagram krijgt nog de enige aandacht; Facebook en LinkedIn hebben een stuk meer radiostilte. Ook haar TikTok is niet veel in gebruik. Natuurlijk is dit ergens ook wel begrijpelijk; niet iedereen is even actief op social media en wie er wél op zit, gebruikt de ene app meestal wat actiever dan de ander.

Fay van Hooijdonk

Als we ook daadwerkelijk haar Instagram gaan bekijken, zien we dat Fay een vrolijke meid lijkt te zijn met vriendinnen. Ook laat ze zien dat ze erg trots is op haar broer, met wie ze ook op enkele foto’s te zien is. Verder maakt ze leuke uitjes en heeft ze op enkele verjaardagen vreugdevolle foto’s geplaatst. Hoewel ze niet erg veel post – ze heeft in totaal 32 berichten gedeeld – heeft ze op moment van schrijven toch meer dan zesduizend volgers weten te strekken. Haar populairste foto is er eentje van haarzelf in Portugal; deze is meer dan 18.000 keer geliket.

Fay van Hooijdonk

Fay van Hooijdonk

Fay van Hooijdonk

 

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *