De Apple Watch Series 8 komt met verschillende verbeteringen, maar is deze smartwatch wel waterdicht? In de loop der jaren heeft Apple verschillende Apple Watch modellen uitgebracht. Omdat het bedrijf uitgebreide fitness-tracking functies biedt, is het ook essentieel dat de smartwatch duurzaam is en bestand tegen water.

De eerste smartwatches die het bedrijf uitbracht, de Apple Watch Series 1 en de Apple Watch (1e generatie), waren IPX7 water- en spatwaterdicht. Apple raadde gebruikers echter niet aan de smartwatch tijdens het zwemmen te dragen. Sindsdien zijn de dingen veranderd voor de Apple Watch modellen, waarbij de nieuwste Apple Watch Ultra nog beter is uitgerust om zware omstandigheden te weerstaan.

De Apple Watch Series 8 is zwemvast, stofdicht en barst bestendig. Dat betekent echter niet dat de smartwatch volledig waterdicht is. Op zijn website vermeldt Apple dat de Watch Series 8 een WR50 waterdichtheid heeft volgens de ISO-norm 22810:2010. Dit betekent dat de Apple Watch 8 een onderdompeling tot 50 meter kan overleven, en dat gebruikers hem kunnen dragen voor activiteiten in ondiep water, zoals bij het zwemmen bijvoorbeeld. Het bedrijf vermeldt echter ook dat de Apple Watch Series 8 niet mag worden gebruikt voor duiken of “andere activiteiten waarbij water met hoge snelheid betrokken is. Kortom, de Apple Watch Series 8 is niet helemaal waterdicht, maar wel voor een groot deel waterbestendig, net als de vorige modellen. Uiteraard is het dragen van goede apple watch 8 bandjes natuurlijk ook heel belangrijk, zodat het stevig om je pols vastzit.

Wat de IP-classificatie van de Apple Watch Series 8 betekent

apple-watch-8-onder-water-zwemmen

De Apple Watch Series 8 heeft ook een IP6X-classificatie, maar niet voor waterbestendigheid. Het eerste getal van de IP of ingress protection ratings staat voor de mate van weerstand tegen stofdeeltjes, en het tweede getal betekent de bescherming tegen water. In het geval van de Apple Watch Series 8 betekent de IP6X-beoordeling dat het horloge stofdicht is en zes tot acht uur lang bestand is tegen het binnendringen van stof. De smartwatch heeft ook een barstbestendig kristalglas aan de voorkant en een platte voet voor extra bescherming.

Het is belangrijk op te merken dat het laten vallen van de Apple Watch, het blootstellen aan zeep, zeepwater, parfums of het gebruik in een stoombad de waterbestendigheid kan aantasten. Hierdoor wordt de smartwatch blootgesteld aan bepaalde chemicaliën die de elektrische componenten in het chassis kunnen beschadigen. Bovendien, ook al is de Apple Watch waterbestendig, de roestvrijstalen en de leren bandjes die Apple verkoopt zijn dat niet. Hoewel de Apple Watch Series 8 vergelijkbaar is met de vorig jaar uitgebrachte Watch Series 7, heeft de Apple Watch Ultra een nog hogere waterbestendigheidsklasse van WR100, en kan het gebruikt worden voor activiteiten in diep water, zoals duiken.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *