Karten is in Nederland enorm populair. Kinderen van soms net 6 jaar oud scheuren al over de kartbaan in de hoop ooit in de voetsporen van Max Verstappen te treden. De drievoudig wereldkampioen Formule 1 begon zijn race loopbaan immers ook in een kart om vervolgens op te klimmen naar de Koningsklasse van de autosport om daar ongekende successen te vieren. De nieuwste variant op het karten is aqua kart. Racen over het water. Hoog tijd om kennis te maken met deze nieuwe manier van vermaak, die op steeds meer plekken in de wereld kan worden beoefend.

Go-karten in combinatie met watersport

Als je de online informatie over Aqua Kart raadpleegt dan krijg je al een beetje een indruk wat hiermee wordt bedoeld. Je kunt online een aqua kart bestellen om mee te racen over een waterrijk circuit dat je desgewenst zelf kunt aanleggen. In het buitenland, onder meer in Marrakesh en in San Diego zijn aqua kart banen waar spectaculaire en soms ook hilarische video’s zijn gemaakt van de verrichtingen van aqua karters die er hun kunsten vertonen, de één met wat meer vaardigheid en ervaring dan de ander. De sport is een combinatie van karten en jetskiën. Twee sporten die zeker in de smaak vallen bij mensen die van snelheid houden.

Een aqua kart kopen in het buitenland

De aqua kart staat nog in de kinderschoenen. Dat betekent dat je ze nog lang niet overal kunt kopen. In Nederland zijn anno 2024 nog geen adressen waar je even naar binnen kunt stappen om een leuk model uit te zoeken. Ook online bestellen bij een bedrijf in Nederland kan nog niet. Maar wellicht wordt deze hobby in de komende jaren populairder en komen er dan wel meer mogelijkheden. Het is nu nog een bezigheid voor de relatief kleine groep die het aqua karten heeft ontdekt en deze alternatieve sport graag wil beoefenen.

Is aqua karten gevaarlijk?

Bij het karten dragen de deelnemers altijd een helm. Dit is noodzakelijk omdat je bij een crash anders ernstige verwondingen kunt oplopen. Dat is bij het aqua karten niet anders. Als je gebruik maakt van een bestaande baan zal er altijd het voorschrift zijn om een goedgekeurde helm te dragen. Als je je aan de voorschriften houdt en een beetje logisch nadenkt over wat wel en wat niet gevaarlijk is, dan hoeft aqua karten zeker niet gevaarlijk te zijn.

Het ideale uitje met je vrienden of collega’s

Aqua karten is een leuk uitje als je met vrienden of vriendinnen wat leuks wilt gaan doen en je vindt suppen niet spannend genoeg. Het is ook leuk als activiteit tijdens een vrijgezellenfeestje. En natuurlijk is aqua karten ook leuk om te doen met collega’s tijdens een personeelsuitje. Dan kun je ontdekken of jouw stuurmanskunsten beter zijn dan die van je collega’s of van je leidinggevende. Er kunnen onderlinge wedstrijdjes worden gehouden met een officiële prijsuitreiking.

Gericht op snelheid en wendbaarheid

De aqua kart is speciaal ontworpen om over het water te schieten met duizelingwekkende snelheid. Met het pedaal geef je gas en bepaal je je snelheid. De kart heeft een stuur dat er vergelijkbaar uitziet zoals dat in een Formule 1 auto. Helemaal toegespitst op het nemen van scherpe bochten en het snel kunnen insturen bij bochten die snel achter elkaar liggen. Op het lange rechte stuk kun je dan weer vol gas gaan om de concurrentie achter je te laten. Met een aqua kart race je altijd op rustig water zodat je het voertuig goed onder controle kunt houden. Deze sensationele combinatie van jetskiën en motorsport wordt vast en zeker een grote hype in heel veel landen.

Racing DaKart

Het bedrijf dat de eerste aqua karts op de markt bracht is Racing DaKart. De naam is uiteraard gebaseerd op de wereldberoemde Dakar Race. De ontwikkelaars maakten verschillende prototypen die steeds verder werden geperfectioneerd. Uiteindelijk werd een model op de markt gebracht nadat hiervoor patent was aangevraagd. Sindsdien kwamen er wereldwijd ook meer speciale aqua kart banen. Inmiddels is de sport ook in Nederland ontdekt en willen steeds meer mensen dit ook eens uitproberen.

Filmpjes op TikTok

@matadornetwork

Real life MarioKart: water edition 💦 Experience the rush of Aqua Karting at Nar Sports Complex in Marrakech- the perfect combination of speed, water, and adventure! 🎥 @Marz #aquakart #outdooradventures #wateradventures #marrakechtravel #moroccotrip

♬ original sound – Matador | Travel + Adventure

Op TikTok, hét platform voor video, worden steeds vaker filmpjes gepost die zijn gemaakt tijdens het aqua karten. Beoefenaars laten hun kunsten zien op het water om hun vrienden te imponeren en uit te dagen het ook eens te proberen. De verwachting is dat de productie van de ultra lichte aqua karts snel zal worden opgeschaald. Ook zullen er snel meer banen komen. Ook in Nederland zijn daar al vergevorderde plannen voor. Dus wie weet kun je deze sensatie binnenkort ook in eigen land beleven.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *