Een nieuw jaar, een nieuwe smartphone? Veel smartphoneproducenten brengen ieder jaar weer nieuwe series smartphones op de markt die weer wat verder doorontwikkeld zijn ten opzichte van de vorige generatie. Daarmee ontstaat natuurlijk ook de drang bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. Nu 2021 achter de rug is, bespreken we daarom de vier beste smartphones die er eind 2021 op de markt waren.

iPhone 13

iphone-13-pro-max-camera

Apple-fans konden vanaf september de nieuwe iPhone 13 kopen. Net als bij de vorige generatie, gaat het om een serie met een reguliere iPhone 13 en daarnaast ook een Mini-variant, een Pro en een Pro Max. Deze keer hebben alle toestellen in de nieuwe serie dezelfde camerasensor gekregen als die van de iPhone 12 Pro Max, de topper van de vorige serie. Ten opzichte van die serie is ook de batterijduur verbeterd door het plaatsen van een grotere accu. De interne opslagcapaciteit van de iPhone 13 bij 128GB, wat hoger is dan bij zijn voorganger, maar de iPhone 13 Pro Max is zelfs te krijgen met 1 TB interne opslagcapaciteit. Qua uiterlijk lijken de laatste twee series erg op elkaar, met als belangrijkste verschil dat de notch voor de selfiecamera bovenaan het scherm ditmaal twintig procent kleiner dan bij de iPhone 12. Wil je een iPhone 13 kopen, dan is het van belang om te weten dat er geen nieuwe oplader meegeleverd wordt.

Samsung Galaxy S21

Ook dit jaar kwam Samsung weer met een nieuwe serie high-end toestellen, ditmaal de Samsung Galaxy S21-serie. Opvallend genoeg is de Koreaanse producent deze keer gegaan voor betaalbaarheid, wat ten koste gaat van het scherm met de gebogen randen die een aantal generaties geleden werd ingevoerd. Desalniettemin krijg je een prima AMOLED-scherm van 6,2 inch en 8GB werkgeheugen en een zeer vlotte processor voor optimale prestaties. De uitstekende 64-megapixel hoofdcamera kan filmen in 8K. Het geheel wordt door een forse batterij met een capaciteit van 4.000 mAh waar je een groot deel van de dag mee moet kunnen doorkomen.

Oppo Find X3 Pro

Zoek je een alternatief Android-vlaggenschip omdat je een keer iets anders wilt proberen? Een van de beste toestellen die eind 2021 op de markt was is de ijzersterke (maar niet goedkope) Oppo Find X3 Pro. Bijzonder aan dit toestel is het unieke 1 miljard kleuren AMOLED-scherm van 6,7-inch met ook nog eens een bovengemiddeld hoge resolutie. Ook goed om te weten: de Find X3 Pro heeft de snelste hardware van dit moment door zijn Snapdragon 888 processor en de 12 GB werkgeheugen. Daarnaast heeft het toestel een hele forse batterij van 4.500 mAh die in een half uur volledig opgeladen is.

OnePlus 9 Pro

Een ander interessant Chinees alternatief dat op Android draait, is de OnePlus 9 Pro. Dit bedrijf maakt al jaren goedkopere concurrenten voor high-end toestellen, maar slaagt er met dit toestel pas echt in iets gelijkwaardigs te maken. Dat vertaalt zich helaas ook in de prijs. De belangrijkste stap die gemaakt is, is het verbeteren van de camera’s. Deze keer werkte OnePlus samen met de Zweedse lensproducent Hasselblad. Het resultaat is een prima camera met een krachtige nachtmodus en nieuwe kleurenfilters voor een unieke look. Daarnaast heeft de OnePlus 9 Pro een mooi en groot 6,7 inch display met een hoge verversingsnelheid. In combinatie met de krachtige hardware zorgt dit voor een soepele ervaring bij het scrollen, swipen en gamen.

Ben je op zoek naar een nieuwe high-end smartphone, dan zijn alle vier deze toestellen een goede aankoop om te overwegen. Maar je kunt natuurlijk ook nog een jaartje wachten en kijken wat 2022 ons brengt aan nieuwe toestellen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *