Ben jij toe aan een nieuwe smartphone, omdat je huidige het niet meer goed doet of simpelweg omdat je telefoonabonnement binnenkort afloopt en je een nieuwe smartphone kunt uitkiezen? Dan sta je voor de moeilijke keuze welke nieuwe smartphone je moet nemen. Wij bespreken de vier beste smartphones die april 2022 op de markt zijn.

OPPO Find X5

Het allernieuwste toestel in ons lijstje de OPPO Find X5. Deze Chinese producent is met rasse schreden een grote speler aan het worden op de internationale smartphonemarkt. Dat komt niet alleen door de geboden kwaliteit en specificaties, maar ook omdat het de Chinese smartphoneproducent met de beste track record op het gebied van privacy is én niet geraakt wordt door de Amerikaanse sancties tegen Huawei. Met de OPPO Find X5 krijg je een behoorlijk grote smartphone met een AMOLED-scherm van 6,5 inch dat gezegend is met een hoge verversingssnelheid van 120Hz dat ervoor zorgt dat alle bewegingen op het scherm vloeiend weergegeven worden. Aan de achterzijde is de telefoon uitgerust met drie sterke cameralenzen die zowel ultragroothoek als 5x hybride zoom mogelijk maken. Met 32 megapixel is de selfiecamera bovengemiddeld te noemen. Een ander pluspunt is de 4.800 mAh accu die ervoor zorgt dat je het de hele dag zou moeten kunnen redden op één volle accu. En anders kun je gebruikmaken van snelladen en draadloos opladen om er weer tegenaan te kunnen. De OPPO Find X5 kopen is dus zeker een aanrader.

Samsung Galaxy S22

Vind je een scherm 6,5 inch echt te groot, kijk dan eens naar de Samsung Galaxy S22. Deze nieuwste editie uit de Galaxy S-serie van Samsung past met zijn scherm van 6,1 inch makkelijk in je broekzak. De camera’s zijn sterk, zoals we gewend zijn van deze serie van Samsung, maar ze zijn wel nét een tikje minder indrukwekkend dan die van de OPPO Find X5 Pro. Wat de Galaxy S22 wél voor heeft op de Find X5, is dat hij wél volledig waterdicht is waar de OPPO enkel spatwaterdicht is. Daar staat dan weer tegenover dat de batterij van de Samsung Galaxy S22 met 3.800 mAh substantieel kleiner is. In tegenstelling tot zijn voorgangers heeft de Galaxy S22 géén scherm met gebogen randen.

iPhone 13

Op een lijstje met de beste smartphones van het moment kan een iPhone eigenlijk nooit ontbreken, omdat Apple simpelweg hele degelijke telefoons maakt. De camera’s van de iPhone 13 zijn flink beter dan die van zijn voorganger en ook de batterijduur is een stuk beter geworden. Qua formaat komt de iPhone 13 behoorlijk overeen met de Samsung Galaxy S22: redelijk compact dus. Een uitstekende smartphone dus voor Apple-fans, maar als je niet aan dit merk gebonden bent, hebben de Android-toestellen in dit lijstje toch over het algemeen wat meer te bieden.

OnePlus 9 Pro

Dacht je dat de OPPO Find X5 de outsider was in dit lijstje? Nee hoor, dat is de OnePlus 9 Pro, een smartphone die je wellicht anders niet in overweging genomen zou hebben. Dit is een zeer sterke, multifunctionele smartphone die veel te bieden heeft. De camera’s kunnen zich prima meten met de high-end toestellen van de concurrentie, evenals de vlotte Snapdragon processor. De OnePlus 9 Pro is dan wél weer een omvangrijk toestel, gezegend met een mooi AMOLED-scherm met hoge verversingsnelheid. Dat batterijduur laat wel wat te wensen over.

Genoeg te kiezen dus. Het zijn geen goedkope smartphones, maar je investeert een toptoestel waar je weer een aantal jaar veel plezier van kunt hebben!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *