Waar een mobiele telefoon ooit vooral werd gebruikt om te bellen, is dat vandaag de dag wel anders. We Instagrammen, Facebooken en Whatsappen wat af. Maar zeker wanneer je kleine kinderen hebt of veel reist weet je eigenlijk wel waar jij de telefoon vooral voor gebruikt; foto’s maken. De kwaliteit van de camera’s heeft de afgelopen jaren daadwerkelijk een vlucht genomen. Waar men in het begin de pixels nog kon tellen, is dat vandaag de dag wel anders. De camera’s zijn van topkwaliteit en doen niet onder voor de grote camera’s inclusief de vele lenzen. De tijd dat je plek in je koffer moest reserveren voor een camera inclusief bijbehorende spullen is dan ook voorgoed verleden tijd. Maar welke telefoon op dit moment een goede keuze is qua camera? Hier het resultaat van een vergelijkend onderzoekje.

Prijs en kwaliteit gaan samen

Wanneer men puur kijkt naar de camera, dan zijn er op dit moment echt topkwaliteit camera’s op de markt tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Het is verbazingwekkend dat het niet meer de duurste telefoons zijn die de beste camera’s hebben. Twee versies van Samsung, de Samsung A33 en de Samsung A53, zijn ontzettend goede keuzes. Beide telefoons zijn voorzien van maar liefst 5 camera’s, deze combinatie zorgt ervoor dat er voor ieder perspectief wel een geschikte camera te vinden is. Ook wanneer je op de donkere dagen tot prachtige kiekjes wilt. Daarnaast zijn beide telefoons voorzien van een hoge kwaliteit beeldscherm. Zeer belangrijk, want goede foto’s maken is stap één maar deze goed kunnen bekijken is immers minstens zo belangrijk.

Wat te doen met de foto’s

telefoon-tiktok-pagina

Nog een tip wanneer je die prachtige kiekjes hebt gemaakt; vergeet niet ze af te drukken op canvas of in een fotoboek. Want foto’s maken op een mobiele telefoon is natuurlijk ontzettend leuk, maar het nadeel is wel dat we ze tegenwoordig niet meer laten ontwikkelen. Hiermee gaan ze snel verloren en wordt er te weinig stilgestaan bij deze mooie momenten. Met handige apps en tools is dit vandaag de dag makkelijker dan ooit. Maak voor iedere reis of per kind een eigen fotoboek, herinneringen voor het leven die de investering meer dan waard zijn!

Kortom, een goede camera op je telefoon is voor velen zeer belangrijk maar bij de aanschaf ligt de focus er vaak niet of nauwelijks op. Mensen gaan voor de laatste release en gaan er dan maar van uit dat dat de beste prijs/kwaliteit keuze is qua mobiele telefoon. Dit is echter lang niet altijd het geval.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *