De beste tattoo studio met de best bekende tattoo-artiesten vinden is essentieel voor een tattoo van topkwaliteit. Nu tattoo trends steeds groter worden, komen er ook steeds meer shops op. Dit zorgt ervoor dat je genoeg keuze hebt, maar het wordt ook moeilijker om de beste shop hiertussen te vinden. Om het simpeler voor je te maken, hebben we hieronder een aantal tips opgesomd om zo de beste tattoo shop voor jou te vinden.

Bezoek verschillende studio’s

tattoo-shop

Rondkijken is essentieel. Als je naar de kapper moet, of een huidbehandeling wilt, besteed je genoeg tijd en energie om de beste plek te vinden. Je zou ook genoeg tijd en energie moeten steken in het bezoeken van verschillende tattoo shops voordat je er een kiest.

Het eerst wat je kan doen is alle tattoo shops in de buurt opzoeken op het internet of online telefoongidsen, waarna je er zoveel mogelijk bezoekt.

Check of ze schoon zijn

fortune and glory tattoo on arm

De tattoo studio moet er schoon uitzien, anders moet je meteen rechtsomkeert maken. Netheid en hygiëne moeten duidelijk te zien zijn in zowel de shop als het werk van de tattoo artiest die je hebt gekozen.

Kijk naar hoe ze te werk gaan

Kijk zorgvuldig naar hoe de tattoo artiest werkt en check of alles wat hij voor zijn tattoo’s gebruikt steriel of wegwerpbaar zijn. Kijk of er steriele naalden voor elke tattoo worden gebruikt, want anders is er een grote kans op infectie. Kijk nauwkeurig hoe de tattoo artiest zijn zalf aanbrengt op de klant en of hij continu chirurgische handschoenen draagt.

Bekijk de portfolio’s

person with sleeve tattoo

De tattoo studio kan er misschien fantastisch uitzien van buiten en wellicht perfect en schoon van binnen, maar dat garandeert niet dat de tattoo artiest deze perfectie nastreeft in zijn eigen werk.

De beste manier om er zeker van te zijn dat de tattoo artiest goed is in zijn werk, is naar de ontwerpen van zijn/haar werk kijken. Ze hebben zeer waarschijnlijk een tattoo portfolio die is ondertekend of een watermark heeft. Het tattoo portfolio bevat foto’s van zijn werk tot nu toe. Je kan net zo goed de tattoo shop bezoeken om de artiest te bekijken terwijl hij met iemand bezig is. Hierdoor zal je goed kunnen zien of de foto’s in het portfolio écht van hem/haar zijn geweest.

Kijk in het echt naar de artiest

Je zou moeten kijken naar het tattoo werk van de artiest bij de tattoo studio die je wilt bezoeken, kijk of de lijnen van de tattoo scheef zijn, of cirkels geen ovalen zijn en of vierkanten ook echt vierkant zijn.

Check het schaduwwerk

shallow focus photo of person tattooing person's right arm

Mengen de kleuren in de tattoo goed en vormt dat een prachtige schaduw, diepgang en helderheid? Ziet een tattoo er vaag, gezwollen of bleek uit? Nu moet je op je strepen staan. De tattoo artiest geeft misschien allerlei smoesjes voor zijn slechte werk, maar als de uitkomst je niet tevreden maakt, ga dan gelijk naar een andere tattoo shop.

Neem aanraders aan

Een andere tactiek voor het vinden van een goede tattoo shop is advies vragen aan anderen. Als je nou een tattoo leuk vindt, vraag dan gelijk aan hem/haar wie hun tattoo heeft gemaakt. Deze mensen zullen je een goede tattoo artiest aanraden vanuit hun persoonlijke ervaring.

Denk over de kosten

De beste tattoo studio’s of shops zullen je excellente services bieden. Je kan de kosten niet de enige beslissende factor maken als je een tattoo shop uitkiest. De kwaliteit van het tattoowerk en de vaardigheden van de artiest zijn vele malen belangrijker. De kosten van verschillende tattoo shops en hun tattoo specialisten zullen ongetwijfeld verschillen.

De tattoo artiesten die meer ervaring hebben en bekender zijn zullen waarschijnlijk meer vragen, maar leveren ook prachtige resultaten. Dit betekent echter niet dat nieuwe tattoo artiesten minder goed werk leveren. Zorg er gewoon voor dat je niet de eerste klant bent. Je kan samen met de artiest door zijn werk heen gaan en als alles er goed uitziet, kan je ook voor die shop kiezen.

Check de licentie van de studio

tattoo-shop-china

De meeste steden willen dat tattoo artiesten en tattoo shops geautoriseerd zijn of licenties hebben, voordat ze met naalden aan de slag gaan. Check de wetgeving van jouw stad en zorg ervoor dat je zeker weet dat de tattoo studio zich aan deze wetgeving houdt.

Als alles er goed uitziet – de hygiëne van de studio, de tattoo artiest, portfolio, hun prijzen, dan kan je voor de desbetreffende tattoo artiest kiezen. Je moest je comfortabel voelen bij de tattoo artiest en hij/zij moet jou comfortabel laten voelen.

Dit betekent niet gelijk dat jullie goede vrienden moeten zijn, maar comfortabel met elkaar zijn en geloven in de kunnen van je tattoo artiest zal alles een stuk makkelijk voor jullie beiden laten verlopen. Hierdoor zal het resultaat net zo goed zijn als verwacht.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *