Een cadeau voor een vrouw; het klinkt zo simpel. Make-up, sieraden of een luchtje vallen vaak snel in de smaak. Maar wat als jouw vriendin ontzettend creatief is? Dan kan je natuurlijk niet aankomen met een standaard cadeau voor haar verjaardag. Zeker niet als zij wel altijd iets origineels bedenkt voor jouw verjaardag. Daarom geven we jou in dit artikel inspiratie voor een passend cadeau voor jouw creatieve vriendin.

Wax Seal Starter kit

De nieuwste rage van dit moment: waxsealing! Je kent het vast wel uit de Middeleeuwen. Ridders moesten een belangrijke brief brengen naar de koning. Om er zeker van te zijn dat niemand hem las, werd er een wax zegel op gedaan. Zo wist de koning dat alleen zijn ogen in de inhoud van de brief hadden gezien. Tegenwoordig worden waxzegels niet alleen maar op brieven geplakt, maar ook bijvoorbeeld op kaarten, cadeautjes en zelfs op (wijn)flessen! Je kunt de zegels eenvoudig maken met een zegel stempel. Je verhit simpelweg de wax in een speciale smeltlepel en giet daarna de hete wax op bijvoorbeeld op een envelop. Vervolgens zet je een waxstempel er bovenop en laat deze ongeveer 30 seconden staan. Til hem op en je hebt een prachtige zegel! Is jouw vriendin niet bekend met waxsealing? Dan is de Wax Seal Starter kit van JessyAtSea een perfect cadeau voor haar.

Macramé

Wellicht heb je dit weleens voorbij zien komen op social media. Het vlechten van verschillende touwtjes waarbij je prachtige patronen maakt, oftewel macramé. Het was vroeger vooral een mooie afwerking voor tapijten, tafelkleden en spreiden. Tegenwoordig

kan je deze techniek ook gebruiken voor het maken van leuke plantenhangers, oorbellen of bijvoorbeeld boekenleggers. Macramé is vaak in verschillende DIY-pakketten te koop. Je kunt zelf kijken wat goed aansluit bij je vriendin en haar een leuke creatieve middag bezorgen.

Diamondpainting

Een hobby die ontzettend populair is geworden tijdens de corona pandemie; diamondpainting! Je brengt gekleurde diamantjes aan op een zelfklevend canvas en maakt zo een prachtig schilderij. Zie het als schilderen op nummer maar dan met diamanten. Het klinkt misschien lastig, maar het staat heel duidelijk aangegeven waar je de steentjes moet plaatsen en oefening baart kunst. Er is ontzettend veel keuze in diamondpainting schilderijen. Denk bijvoorbeeld aan verschillende dieren, planten, films maar ook bijvoorbeeld je eigen foto. Wat dacht je van een leuke foto van jou en je vriendin? Een persoonlijk en creatief cadeau in één!

Nu heb je weer inspiratie voor een passend cadeau voor je creatieve vriendin. Sla deze tips op zodat je niet alleen voor haar verjaardag een cadeau hebt, maar ook gelijk voor kerst en andere gelegenheden. Je gaat haar hoe dan ook een onvergetelijke dag bezorgen. Veel plezier met het geven van het cadeau!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *