Iedereen die van design houdt en tijd besteedt aan het decoreren van het huis, wil hetzelfde: wonen in een prachtige ruimte, die eruitziet alsof het zo uit één van onze favoriete woonbladen zou kunnen komen. Het is een goed doel om na te streven. Het maakt niet echt uit of het ooit zo zal zijn, zolang het maar de uitstraling heeft waar we echt van houden. Maar vaak begint het daar al echt lastig te worden.

Hoe creëren we die trendy redactionele look in ruimtes, die niet in tijdschriften staan, maar in de echte wereld waar dingen zich ophopen, kinderen kinderen zijn, kabels nodig zijn en waar soms gewoon geen tijd en geen energie is om er alles perfect uit te laten zien?

De waarheid is dat het een echte uitdaging is. Maar het goede nieuws is dat het gemakkelijker is om die gewenste look te krijgen, dan je denkt. Je kunt jezelf een voorsprong geven door de basisprincipes van je ontwerp te hebben. Dat zal je helpen om de look te krijgen, die je wilt. Daarna hoef je het alleen nog maar bij te houden. Om je op weg te helpen, zijn hier zeven trendy ontwerpgeheimen, die je zullen helpen bij het ontwerpen van de ruimte, waarvan je altijd al hebt gedroomd.

Deze ruimte zit vol met verbazingwekkende ontwerpgeheimen, die elk je interieur in de goede richting zullen helpen. Het kleurenpalet is eenvoudig en klassiek zwart-wit. Een vleugje kleur en globale patronen komen binnen via een assortiment aan kussens op de bank. Een Marokkaans vloerkleed voegt textuur en een eenvoudige geometrische print toe.

Maar van alle dingen, die deze kamer goed doet, is misschien wel de meest opvallende de kroonluchter. Een kroonluchter is een sieraad voor in je interieur. Geen kamer is compleet zonder verlichting en kroonluchters zijn hiervoor echt geweldig.

Colorblocking

woonkamer-beige-luxe-tapijt

Colorblocking is op dit moment een ware rage. Een hele kamer in één kleur creëren, is niet eenvoudig, maar de resultaten kunnen wel verbluffend zijn. Een geweldige manier om te beginnen is door de kleur van de verf op een favoriet meubelstuk af te stemmen zoals bijvoorbeeld de zwarte salontafels. Het belangrijkste om een ruimte met kleurblokken te laten werken, is door ruimte te vinden voor patronen of complementaire kleuren om een verbluffende weergave te creëren.

Maak gebruik van verse bloemen

Zoals we allemaal hebben geleerd van jarenlang kijken naar woonmagazines, is het maken van goede vignetten één van de centrale vaardigheden voor een ontwerper. En één van de meest centrale onderdelen van deze vaardigheid, is het toevoegen van verse bloemen aan de kamer als finishing touch. Met zoiets kleins en eenvoudigs als het toevoegen van bloemen is het misschien gemakkelijk om het belang ervan te onderschatten, maar dat zou je niet moeten doen.

Bloemen zijn altijd heerlijk om in een ruimte te hebben. Ze voegen een natuurlijk element aan een ruimte toe, die altijd verfrissend is. Visueel voegen ze ook nog een kleurlaag toe, die kan fungeren als een element om een kamer op te fleuren of om andere kleuren in de ruimte te matchen als een manier om alles samen te trekken.

Schilder de deurkozijnen

Om je ruimte een kunstzinnige en verfijnde uitstraling te geven, gaat het erom vakkundig het onverwachte te doen. Verras mensen met patronen en kleuren op interessante plekken.

Hang de gordijnen van plafond tot vloer

witte-gordijnen

Hier is een geheim voor het ophangen van je gordijnen, die de uitstraling van de kamers exponentieel zal verbeteren: hang de gordijnen altijd helemaal bovenaan de muur. Het is belangrijk om dit te doen, zelfs als het raam zelf niet zo hoog is.

Hangende gordijnen vanaf het hoogst mogelijke punt vestigen de aandacht op de hoogte van de ruimte, een beweging die direct drama aan je ontwerp toevoegt. En als je er zeker van wilt zijn dat iedereen ziet wat je hebt gedaan, maak je gordijnen dan een belangrijk onderdeel van de kamerinrichting door ze in een opvallende tint op te hangen.

Speel met complementaire kleuren

woonkamer-minimalistisch

Kleur is één van de belangrijkste elementen in elke ruimte. Laat de ruimtes opvallen door buiten de gebaande paden te denken over kleur.

Verf je plafond

Als je hoge plafonds hebt, verf deze dan ook in dezelfde kleur als de muren. Door kleur aan je plafond toe te voegen, trek je de aandacht en voeg je interesse en hoogte aan je interieur toe.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *