Er is het afgelopen decennium een collectieve waanzin rond bitcoin ontstaan. Het is moeilijk te voorspellen of deze cryptocurrency uiteindelijk ook een geweldige investering zal blijken te zijn of slechts een voorbijgaande storm. Die sensatie van rijkdom of ondergang zorgt ervoor dat sommige investeerders op hun hoede zijn, maar anderen willen juist de kans op winst van een investering in bitcoin niet mislopen.

Wat is bitcoin nou eigenlijk precies? Is bitcoin nog steeds een goede investering? Lees onze handleiding voor meer informatie en om jouw eigen oordeel te vellen.

Is investeren in Bitcoin riskant?

Net als bij elke speculatieve investering, brengt het kopen van bitcoin enkele bekende risico’s met zich mee: de prijs kan plotseling dalen en een enkele online hacking of een gecrashte harde schijf kan jouw voorraad bitcoin wegvagen.

Bitcoin heeft dramatische prijsstijgingen gezien, gevolgd door enkele pijnlijke crashes, maar heeft elke keer dat het kelderde consequent een aanzienlijk deel van zijn eerdere winsten behouden. Sinds de oprichting was Bitcoin het eerste digitale activum dat het huidige ecosysteem van crypto’s heeft voortgebracht. Een tijdlang kreeg het een schare investeerders, die zijn toekomst als een mogelijke vervanging van het fysieke monetaire systeem zagen.

De beslissing om in bitcoin te investeren, hangt van jouw risicobereidheid af. Koop bitcoin dan ook alleen wanneer je er genoeg van af weet, zodat je de munten op het juiste moment weet te verkopen.

Waar kun je in Bitcoin investeren?

bitcoin-munten-crypto

Je kunt een online broker gebruiken om in bitcoin te investeren. Investeren in bitcoin is vergelijkbaar met investeren in aandelen, maar het is vanwege de dagelijkse schommelingen van de bitcoin veel volatieler. Hier zijn de stappen om in bitcoin te investeren:

 1. Open een effectenrekening bij een bedrijf dat crypto-investeringen toestaat.
 2. Stort geld op jouw effectenrekening.
 3. Koop BTC.
 4. Verkoop de crypto later met winst of verlies.

Deze stappen zijn echter afhankelijk van de exchange of het handelsplatform dat je gebruikt.

Hier zijn enkele topmakelaars om in bitcoin te investeren.

1. Populaire cryptocurrencies

bitcoin-zand

Handel in populaire cryptocurrencies, verken professioneel beheerde wallets en leg contact met handelaren. De volgende cryptocurrencies zijn de moeite waard om te onderzoeken om er uiteindelijk in te investeren:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Ripple (XRP)
 • Dash (DASH)
 • Litecoin (LTC)
 • Ethereum Classic (ETC)
 • Cardano (ADA)
 • MIOTA (IOTA)
 • Stellar Lumens (XLM)
 • EOS (EOS)
 • NEO (NEO)
 • TRON coin (TRX)
 • Zcash (ZEC)
 • Tezos (XTZ)

2. Coinbase

Coinbase maakt het voor jou veilig en eenvoudig om bitcoin te kopen, te verkopen en te houden. Je kunt een deel van bitcoin met een account minimum van $ 0 kopen.

Betaal jouw aankopen gemakkelijk met jouw bankpas of door deze aan jouw bankrekening te koppelen. Het bezitten van bitcoin bij deze broker is net zo eenvoudig als het aanmaken van een account, het verifiëren van jouw identiteit en het kopen van jouw crypto’s.

Neem overal waar je gaat via de mobiele Coinbase-app de controle over jouw investering in bitcoin. Deze broker staat je toe om jouw bitcoin behouden, deze omzetten in een andere crypto, deze uit te geven aan uitgaven en deze overbrengen naar iedereen, waar ook ter wereld.

3. BitcoinIRA

Met het eigen platform van BitcoinIRA kun jij op elk moment zelf in cryptovaluta handelen, zodat je wanneer de markt beweegt direct actie kunt ondernemen.

Dit is hoe het werkt:

 1. Maak een account aan. Ontvang nadat je een account hebt aangemaakt jouw aangepaste dashboard en digitale wallet. Financier jouw account, krijg toegang tot live prijzen en leer meer met de kennisbank.
 2. Maak geld over. Tranfer in drie eenvoudige stappen jouw IRA. Vertel ons gewoon hoeveel je wilt investeren, hoe jij jouw account wilt financieren en hoe jij jouw profielgegevens wilt. De meeste accounts zijn binnen slechts 3 tot 5 dagen klaar om te handelen.
 3. Beging met handelen. Handel met behulp van ons eigen platform in digitale activa met jouw zelfgestuurde pensioenrekening. Koop, verkoop of ruil altijd en overal door naar het gedeelte om zelf te handelen in jouw dashboard te gaan.

4. Voordelen van investeringen met Bitcoin

bitcoin-app

De overweldigende prestatie van bitcoin – als valuta én als investering – heeft zowel traditionele als institutionele beleggers aangetrokken. Bitcoin als investeringstool biedt jou ten opzichte van traditionele investeringen de volgende voordelen:

 • Liquiditeit. Bitcoin is vanwege de wereldwijde oprichting van handelsplatforms, beurzen en online brokerages misschien wel één van de meest liquide investeringsactiva. Je kunt direct tegen ongelooflijk lage kosten gemakkelijk bitcoin verhandelen voor contanten of activa zoals bijvoorbeeld goud. De hoge liquiditeit van bitcoin maakt het een geweldige investering als je op zoek bent naar winst op korte termijn. Digitale valuta’s kunnen ook vanwege hun grote marktvraag een langetermijninvestering zijn.
 • Verlaag het inflatierisico. In tegenstelling tot wereldvaluta’s – die worden gereguleerd door hun regeringen – is bitcoin immuun voor inflatie. Het blockchain-systeem is oneindig en jij hoeft je geen zorgen te maken dat jouw crypto’s hun waarde zullen verliezen.
 • Nieuwe kansen. De handel in Bitcoin- en cryptocurrency is relatief jong – nieuwe munten worden dagelijks mainstream. Deze nieuwheid brengt onvoorspelbare schommelingen in prijs en volatiliteit met zich mee, wat kansen voor enorme winsten kan creëren.
 • Minimalistische handel. Voor het handelen in aandelen moet je in het bezit zijn van een certificaat of licentie. Je moet ook via een broker gaan om de aandelen van een bedrijf te verhandelen. Maar de bitcoin-handel is minimalistisch: koop of verkoop gewoon bitcoin van exchanges en plaats ze in jouw wallet. Bitcoin-transacties vinden ook onmiddellijk plaats – in tegenstelling tot de afwikkeling van handelsorders in aandelen, die dagen of zelfs weken kan duren.

5. Nadelen van het investeren in Bitcoin

Bitcoin is dan misschien de toekomst van monetaire uitwisselingen, maar het is net zo belangrijk dat jij je bewust bent van de zorgen rond het beleggen in cryptocurrency. Hier zijn enkele ernstige risico’s die verbonden zijn aan aan het investeren in bitcoin.

 • Volatiliteit. De prijs van bitcoin kabbelt altijd heen en weer. Als je op 17 december 2017 bitcoin kocht, was de prijs $ 20.000. Weken later zou je jouw belegging niet voor meer dan $ 7.051 kunnen verkopen. De bitcoin-markt verandert voortdurend. Met zo’n onvoorspelbare markt kun je nauwelijks een goed rendement op jouw investering krijgen. Houd de markt goed in de gaten om grote verliezen te voorkomen.
 • Dreiging van online hacking. Hacking is een grote bedreiging voor een bitcoin-investeerder. Op Bitcoin-exchanges kun jij via een mobiele app of een website jouw crypto’s kopen en verkopen. Hierdoor zijn ze vatbaar voor hacking en diefstal van al jouw investeringen. En bitcoin, die op de exchanges wordt gehouden, zijn niet verzekerd door de FDIC.
 • Weinig of geen regelgeving. De bitcoin-markt werkt momenteel zonder grote regelgeving. Het wordt niet belast en regeringen hebben er geen duidelijk standpunt over. Als gevolg hiervan kun je worden blootgesteld aan fraude en wanpraktijken.
 • Beperkt gebruik. Bitcoin wordt momenteel slechts door enkele online verkopers geaccepteerd. Veel bedrijven erkennen bitcoin ook niet als een legitieme ruil, waardoor het een onhaalbaar investering is. Bovendien is er slechts een vast aanbod van bitcoin – 21 miljoen.
 • Wallets kunnen verloren gaan. Als jouw harde schijf crasht of een virus jouw walletbestand beschadigt, verlies jij jouw bitcoins. Je kunt binnen enkele seconden van een rijke naar een failliete investeerder gaan, zonder dat je je hiervoor kun verzekeren.

6. Kan Bitcoin voor echt geld worden ingewisseld?

bitcoin-dollar

Bitcoin kan op verschillende manieren in contanten worden omgezet. Je kunt bitcoin op een cryptocurrency-exchange zoals Coinbase of Kraken verkopen. Het geld wordt dan direct op jouw bankrekening gestort.

Bitcoin-geldautomaten zijn zeldzaam, maar als er een bij jou in de buurt is, kun je je bitcoin voor contant geld inwisselen. En op sommige websites kun je bitcoin verkopen voor een prepaid-betaalpas.

Is Bitcoin echt de toekomst?

Prijsvolatiliteit is niet het enige waar je je zorgen over hoeft te maken in deze opgeklopte markt. Aangezien bitcoin grotendeels buiten de overheidsregulering vallen, vormt het meer risico dan het omgaan met overheidsvaluta en andere activaklassen. Het is echter niet moeilijk om te verkopen of te kopen en je kunt een beperkt aantal aankopen doen.

Als je besluit om in bitcoin te gaan handelen, classificeer het dan onder jouw risicovolle wallet met hoge opbrengsten. Je kunt op korte termijn enorme winsten behalen en zwaar verliezen als de waarde daalt. Begrijp dat bitcoin een relatief nieuwe technologie is en zelfs futuristen zijn niet zeker van de toekomst. Gebruik de filosofie ‘koper pas op’ bij het investeren in bitcoin.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *