Van cocktails wordt iedereen blij, toch? Maar een cocktailparty heeft wel een goede voorbereiding nodig. Aangezien je dit artikel leest, ga ik ervan uit dat je binnenkort zelf een cocktailparty gaat organiseren. Er is waarschijnlijk een hele goede reden waarom je dit zou willen organiseren, dus kun je waarschijnlijk ook wel wat hulp gebruiken. Je wilt er zo cool mogelijk uitzien, je wilt dat het voor je vrienden leuk is en je wilt dat de drankjes perfect zijn.

Het is echter niet eenvoudig om dat niveau van perfectie te bereiken. Al die video’s en foto’s, die je hebt gezien van een geslaagd cocktailfeestje, vergde waarschijnlijk dagen of misschien zelfs weken voorbereiding. Je zult alles moeten organiseren: gasten uitnodigen, versieren, de tafels aankleden, de glazen en de drankjes. Hoe meer je je op details focust, hoe beter het resultaat zal zijn. Je kunt dit soort feestjes niet met een minimum aan inspanning organiseren. Je moet echt wel wat tijd en wat geld investeren om ervoor te zorgen dat alles gaat zoals verwacht.
Maak je geen zorgen, want het is niet zo moeilijk en met wat hulp weet ik zeker dat je er een geslaagde cocktailparty van kunt maken.

Gelukkig is deze maand ook de Rum Month weer van start gegaan vanaf 1 juli! Dat betekent dat BACARDÍ deze maand weer omtovert tot een Caribisch feest en verrast een maand lang met vernieuwende cocktails die te drinken zijn in deelnemende cocktailbars door heel Nederland. Je kan ze natuurlijk ook gewoon zelf maken op je eigen cocktailparty. Vier een feestje en kijk op de website van BACARDÍ om alle deelnemende BACARDÍ Rum Month bars in Nederland te vinden. Wil je toch helemaal je eigen cocktail party organiseren? Check de tips hieronder dan.

1. Maak een gastenlijst

person holding clear wine glass with red wine

Wat is het allerbelangrijkste dat je nodig hebt om een feestje succesvol te maken? Het antwoord is: de gasten. Zonder het juiste aantal mensen dat je feestje bezoekt en zonder het juiste type mensen, kun je de cocktailparty van je dromen niet realiseren. Het uitnodigen van te veel gasten kan hectisch worden en de hele ervaring verpesten. Het uitnodigen van de verkeerde mensen kan ook tot problemen leiden. Als je niet genoeg gasten uitnodigt, kan het al snel saai worden.

Met andere woorden, je zult dus een plan moeten maken om het exacte aantal gasten te bepalen dat je nodig hebt om van jouw cocktailparty een succes te maken. Houd de zaken in balans. Zorg ervoor dat de man-vrouwverhouding 1 op 1 is. Zodra je deze stap van het proces hebt geperfectioneerd, weet ik zeker dat iedereen, ongeacht hoe je de andere delen van het evenement ook aanpakt, een geweldige tijd zal hebben.

2. Uitnodigingen voor de gasten

Je hebt de moeilijkste stap van dit proces al doorlopen en nu heb je een indrukwekkende gastenlijst. Het is duidelijk dat je volgende stap zou moeten zijn om alle mensen, die op je lijst staan, uit te nodigen.

Houd er rekening mee dat je dit echt op tijd moet doen. Als je wilt dat iedereen op je feestje verschijnt, moet je ervoor zorgen dat je je uitnodigingen minimaal twee of drie weken van tevoren de deur uitdoet. Ik weet het, het lijkt een beetje belachelijk om ze zo vroeg te sturen, maar het zal het zeker waard zijn, geloof me maar.

Ik moet wel zeggen dat je waarschijnlijk een paar ‘Plan B-gasten’ zou moeten hebben als sommige van je andere vrienden op het laatste moment besluiten om af te zeggen. Je wilt niet dat de man-vrouwverhouding vlak voor het evenement wordt verpest.

3. De drankjes

Nu komt het op één na belangrijkste onderdeel van elk soort evenement. Een feestje zonder alcohol kan écht niet. Ik bedoel natuurlijk, soms ben je op een feestje en kun je geen alcohol drinken, maar heb je nog steeds plezier. Maar de ervaring wordt altijd beter als je een drankje in de hand hebt en je een beetje aangeschoten voelt.

Aangezien we het over een cocktailparty hebben, moet je ervoor zorgen dat elk drankje dat je aanbiedt zowel lekker als alcoholisch genoeg is. Mensen willen genieten van hun drankje en ze willen ook dronken worden. Dat is tenminste wat de meeste gasten zullen willen.

Als je echter echt de best mogelijke cocktails wilt serveren, zul je wat meer geld en een deel van je tijd moeten investeren om ervoor te zorgen dat elk drankje met de juiste dosering wordt gemaakt. Voor goedkope alcohol gaan, is ook geen goed idee. Goedkope alcohol zorgt niet voor goede cocktails en dat zullen de meeste mensen wel merken. Kies daarom voor BACARDÍ Spiced. Dat wordt namelijk gemaakt met een gouden rum die is gerijpt in gebrande vaten van Amerikaans eikenhout voor een lichte rooksmaak. Vervolgens wordt de rum geblend met specerijen voor een uitgesproken, maar zachte smaak. BACARDÍ gebruikt voor Spiced geen kunstmatige zoetstoen om de rijke smaak van de specerijen te versterken. BACARDÍ® Spiced is een veelzijdige drank die het goed doet als zowel een klassieke mixdrank, denk aan de welbekende rum-cola, of puur on the rocks waarbij de iconische smaak bewaard blijft. Ideaal voor een cocktailparty dus.

BACARDI Spiced 1

Recepten

Spiced & Coda

150ml Cola (top met cola) + 50ml Bacardi Spiced

Skinny Colada

50ml Bacardi Spiced + 15ml limoensap + 40ml Ananassap + 40ml kokoswater

Dark n Stormy (Spiced & Stormy)

50ml Bacardi Spiced + 15ml limoensap + 100ml Gingerbeer (top met gingerbeer)

4. Eten en snacks

feestje-drankje

Zoals ik al zei, komen de meeste van je gasten naar je feestje om plezier te hebben, met vrienden om te gaan en te genieten van de geweldige drankjes die je aanbiedt. We zijn echter ook maar mensen en een organisme kan niet overleven op alleen alcohol. Een goede gastheer zal altijd voor voldoende gevarieerd eten en snacks zorgen.

Maak nooit de fout om geen hapjes te serveren, want dat kan een enorme teleurstelling zijn. Alcohol maakt je zelfs hongerig, dus de meeste gasten zullen waarschijnlijk wel een aantal hapjes willen.

Maak je geen zorgen, je hoeft niet alles aan eten en snacks uit te geven. De gemakkelijkste manier om mensen tijdens dit soort feestjes gevoed te houden, is met pizza, pretzels, chips en andere soortgelijke snacks/etenswaren.

5. Muziek

person touching black terminal mixer

De meeste mensen zouden zeggen dat het belangrijkste van een feestje de drankjes en muziek zijn. Je kunt geen evenement organiseren zonder een goede afspeellijst op de achtergrond. Je kunt echter niet zomaar elke afspeellijst van YouTube opslaan en verwachten dat mensen ervan zullen genieten. Het maken van de perfecte afspeellijst vereist wat meer precisie en ervaring.

Als je echt geen zin hebt om je tijdens dit evenement druk te maken over de muziek, moet je misschien gewoon een DJ inhuren en dan ben je klaar. DJ’s zijn ervaren en kunnen gemakkelijk de sfeer bepalen en op het publiek inspelen.

Zoals je kunt zien, is het hosten van een cocktailparty niet zo eng als het lijkt als je eenmaal alle handige tips en trucs kent om ervoor te zorgen dat het een succes wordt. Vergeet vooral ook niet om zelf plezier te hebben!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *