Een eerste luxe horloge, dat is voor velen een grote droom. Hard werken, sparen, een erfenis, hoe je het ook regelt: veel mensen dromen van een mooi horloge zoals een Rolex. En dat is natuurlijk niet voor niets. Vroeger heerste de tendens dat een Rolex alleen voor de absolute elite was. En gelukkig leven we in andere tijden, waarbij steeds meer mensen geld kunnen en willen besteden aan een horloge van onder andere de bekendste Zwitserse horlogefabrikant. De afgelopen jaren is het niet alleen een briljante investering gebleken, je krijgt ook nog eens iets leuks (en tastbaars) ervoor terug.

Zo’n investering is natuurlijk niet mis. Een luxe horloge van de Zwitserse fabrikant kost je al gauw €3.000 of meer, afhankelijk van jouw wensen. Een vintage Rolex horloge is over het algemeen een stuk vriendelijker geprijsd dan een gloednieuw horloge, terwijl het horloge net zo mooi kan zijn.

Uiting van trots

Rolex Sea-Dweller Deepsea 116660 Steel horloge

Na het behalen van een serieuze prestatie, wordt vaak gedacht aan het schenken of kopen van een mooi horloge, zoals een Rolex. Een luxe horloge wordt gezien als een uiting van trots van behaalde prestaties, een mijlpaal in het leven. En dat is precies waarom steeds meer mensen zichzelf of een ander een mooi horloge geven: je leeft nu, geld op je spaarrekening levert niets op en je wilt jezelf trakteren. Dat snappen we volledig. Het herinnert je continu aan die mooie prestatie, de trots, een emotionele situatie. Als je zover bent om een Rolex aan te schaffen, begint het echte feest pas. Je gaat uren online scrollen, je verdiepen in de verschillende modellen en de beschikbaarheid. En dan kom je zo ontzettend veel moois tegen. De weg er naartoe is minstens net zo leuk als het behalen van deze prestatie.

Nieuw, tweedehands & vintage

Rolex-4113-Cellini Geneve

Het aanbod van horloges is gigantisch. Je kunt kiezen voor een vintage model (van voor 1990), een pre-owned (ook wel tweedehands) horloge, of juist gloednieuw. Afhankelijk van jouw wensen en budget, natuurlijk. Vintage en tweedehands Rolex horloges zijn over het algemeen aantrekkelijker geprijsd, terwijl de prijzen van nieuwe horloges hoger liggen. Als je eenmaal de keuze hebt genomen om een Rolex aan te schaffen, geldt de gouden regel: buy the seller. Oftewel: controleer goed bij wie je het horloge koopt en hoe jij als consument beschermd wordt in jouw aankoop. Kies voor een partij met goede recensies, een fijne en persoonlijke klantenservice en vooral: volg je gevoel. Als je je gevoel moet volgen, kies je dan voor een klassieke Rolex (zoals een vintage Datejust) of heb je voorkeur voor een modern horloge zoals een Sky-Dweller of GMT-Master II?

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *