Hoewel online winkelen een handige manier is om essentiële producten te kopen vanuit het comfort van je huis, leidt het ook tot veel dure impulsieve aankopen. Lees verder voor 7 tips om je te helpen geld te besparen tijdens het online winkelen.

Bespaar geld via Vraagbod.nl

Heb je interesse in een bepaald product die je wilt kopen? Laat de markt van aanbieders dit dan weten op Vraagbod.nl. Zij geven jou eenmalig, alleen voor jouw ogen zichtbaar hun beste prijs terug op je persoonlijke VraagBod account. Zo ontstaat er dus een privé biedingsstrijd om jouw als klant te krijgen waarbij de aanbieder met de beste deal bij jou snel boven komt drijven.

VraagBod is daarmee dus een andere manier van communiceren in de handel. Waar je vroeger alleen het ‘recht’ had om af te rekenen of aan de kassa om een betere prijs te vragen (deed bijna niemand), heb je nu opeens de mogelijkheid om snel en doeltreffend privé met de hele markt te communiceren en deze voor je te laten werken. We gaan daarmee van retail naar iets wat we Metail noemen. Marktwerking die toegespitst is op het individu. Metail maakt opeens duidelijk dat er heel veel verkopers in Nederland graag jouw als klant willen hebben, terwijl ze hiervoor eigenlijk niet de kans kregen om aan je te kunnen/ mogen verkopen omdat je A) niet bij hun de fysieke winkel in (kon) lopen, B) zei niet dezelfde marketingbudgetten en sales infrastructuur hebben als de grootste webwinkel en dus niet gevonden worden, C) onbekend zijn en daardoor niet het vertrouwen van de klant hebben.

Voor dit laatste heeft VraagBod een aparte stichting derdengelden gebouwd zodat je bij iedere winkel die bij ons is aangesloten gewoon via het Vraagbod platform kunt betalen. Ze houden het geld vast, tot dat de retailer naar tevredenheid heeft geleverd. Een one stop shop checkout voor heel veel producten en heel veel winkeliers.

Een ander gemak van VraagBod voor gebruikers is dat je voorheen, uren op internet aan het speuren was naar de beste deal die online te vinden was en dat je nu met 30 seconde klaar bent en waarschijnlijk ook nog een betere prijs krijgt dan online te vinden was, omdat hij persoonlijk alleen voor jou is klaargezet door retailers die weten dat ze tegen andere retailers moeten concurreren.

Koop tweedehands artikelen

Websites zoals Bol hebben uitstekende aanbiedingen voor gebruikte producten. Wanneer een gekocht product zonder de originele verpakking naar de online winkel wordt teruggebracht, kunnen de beheerders het product tegen een gereduceerde prijs te koop aanbieden. Je kunt van zulke aanbiedingen profiteren om kwaliteitsproducten te krijgen waar je anders een enorme som geld voor over zou hebben gehad.

Gebruik kortingsbonnen

Bespaar zo veel mogelijk geld bij het online shoppen door coupons te gebruiken. Er zijn verschillende manieren waarop je aan coupons kunt komen, waaronder:

– Je aanmelden voor nieuwsbrieven
– Browser extensies met coupons
– Aanbiedingen van betrouwbare websites
– Coupons die beschikbaar zijn tijdens grote uitverkopen zoals Blackfriday en Cyber Monday

Pas wel op voor nepcoupons, zoals coupons zonder vervaldatum of voor gratis producten.

sale-winkelraam-korting

Vergelijk prijzen

Zorg ervoor dat je, voor je een bestelling plaatst, de prijzen voor soortgelijke producten op verschillende shopping websites vergelijkt. Dit zorgt ervoor dat je voor een bepaald artikel niet meer betaalt dan nodig is. Dat gezegd hebbende, wees op je hoede voor artikelen met lagere prijzen in vergelijking met soortgelijke producten. Gaan voor de goedkoopste producten kan leiden tot een compromis over de kwaliteit en duurzaamheid van het artikel.

Maak een online boodschappenlijstje

Het is te gemakkelijk om je te laten meeslepen door de verschillende intrigerende producten op verschillende shopping websites. Je kunt uiteindelijk artikelen kopen die je niet nodig hebt. Overweeg, voordat je begint te surfen, een boodschappenlijstje te maken van wat je nodig hebt. Dit helpt je impulsaankopen te vermijden, waardoor je geld bespaart.

Het maken van een boodschappenlijstje bespaart ook tijd, want je hoeft niet steeds door de websites te bladeren. Je voert gewoon de namen in van de producten die je nodig hebt.

Vraag restitutie bij prijsdalingen

supreme-geld-pistol

Overweeg een aanzienlijke hoeveelheid geld te besparen op restituties bij prijsdalingen. Als je op een bepaalde dag een product bestelt en je realiseert je dan een paar dagen later een prijsdaling, dan zou je contact kunnen opnemen met het online bedrijf om het prijsverschil terug te betalen.

Winkel op het juiste moment

Als je zoveel mogelijk wilt besparen op je vakantie inkopen, overweeg dan onderzoek te doen om te bepalen wanneer winkeliers op verschillende websites kortingen aanbieden. Sommige winkels bieden bijvoorbeeld speciale aanbiedingen en kortingen op woensdag, donderdag en vrijdag. Je zou de hele week kunnen snuffelen naar ideale producten en dan op deze dagen een bestelling plaatsen. Je zou ook je voordeel kunnen doen met grote uitverkopen zoals Cyber Monday en Black Friday om kwaliteitsproducten tegen gereduceerde prijzen te kopen.

Conclusie

Als je geweldige aanbiedingen wilt krijgen en toch geld wilt besparen bij het online winkelen, overweeg dan een boodschappenlijstje te maken voor je begint te kopen, kortingsbonnen en Vraagbod.nl te gebruiken, op het juiste moment te winkelen en prijzen te vergelijken.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *