De jas is een enorm belangrijk kledingstuk, zeker in de wintermaanden. Als het buiten koud is, zien we de jas misschien zelfs wel als hΓ©t belangrijkste item in je garderobe. Je wilt een mooie jas uitkiezen, maar tegelijkertijd een jas die je warm houdt en die lekker zit. Waar kun je precies op letten als je een nieuwe jas gaat kopen? Dit zijn onze tips.

Looks van de jas

Je wilt er natuurlijk wel een beetje leuk uitzien in je jas. Denk daarom goed na over de gewenste look. Dit kan voor iedereen weer geheel anders zijn. De een draagt graag een dikke puffer jacket, de ander kleedt zich liever sierlijk in een lange mantel – om maar wat voorbeelden te noemen. Er zijn in ieder geval veel dames jassen om uit te kiezen. Laat dit in je voordeel werken: ga op zoek naar jouw perfecte jas.

Dikte van de jas

canada-goose-jas

In de winter is de dikte van de jas een belangrijke factor. Waar je in de zomermaanden prima toe kunt met een dun spijkerjasje, is dat in de wintermaanden toch al gauw te koud. Zelfs als je er een lekkere trui onder draagt. Ga liever voor een kwalitatieve winterjas met een goede voering, zodat je bij alle koude temperaturen gewoon heerlijk warm blijft. Het kan per persoon natuurlijk wat verschillen hoe snel je het koud hebt. Dit weet je voor jezelf het best te bepalen. Voor koukleumen zijn er extreem warme jassen, en voor mensen die het niet zomaar koud hebben zijn er tussenmodellen te vinden. Zo is er voor iedereen wat wils!

Jas met de ideale lengte

Hoewel de lengte van de jas op het eerste gezicht misschien niet zo belangrijk lijkt, is dat in de praktijk toch wel het geval. Zo houdt een langere jas je beter warm, omdat ook je benen bedekt zijn. Het kan echter wel weer zo zijn dat je wat minder bewegingsvrijheid hebt in een lange jas: een korte jas zit wat dat betreft net wat sportiever. Parkeer je je fiets in de buitenlucht en spring je ’s winters regelmatig op de fiets? Dan heb je baat bij een wat langere jas, die voorkomt dat je broek nat wordt van een natgeregend zadel. Bij het maken van een lange wandeling is een korte jas misschien juist weer comfortabeler. Zo kun je verschillende afwegingen maken.

Kleur van de jas

rode-winter-jas-mat

We hadden het hierboven al over de looks van de jas. Wat we ten slotte nog even extra willen benadrukken: let ook op de juiste kleur van de jas. Je kunt voor een basic kleur gaan, zoals zwart, grijs of donkerblauw. Dit staat iedereen goed! Al zijn er juist ook veel trendy jassen in een kek kleurtje te vinden, die net wat meer opvallen. Het is maar net in welke mood je bent!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *