Iedereen heeft wel eens slechte dagen, maar dat is niet omdat de dag zelf slecht hoort te zijn, maar dat kan komen doordat er iets gebeurt dat je routine en plannen verstoort.

Stel je bijvoorbeeld het volgende voor:

Je wordt wakker in een heel goed humeur. Je staat op, drinkt een lekker kopje thee/koffie en geniet van je lekkere kom havermout terwijl je de krant leest. Daarna maak je je klaar en borstel of stijl je je haar in een kapsel dat verrassend genoeg heel goed blijkt te zitten!

Je stapt op je motor, draagt je helm, sluit je koptelefoon aan, en versnelt je weg naar je werkplek terwijl je genietend naar je favoriete muziek luistert. Je stapt van je motor af, zet je helm af- wacht, O nee!

Je helm heeft je kapsel verpest en nu zie je eruit als een geëlektrocuteerde kip met een aantal slierten die rechtop op je hoofd staan en waarvan de meeste in de knoop zitten als een koptelefoon die uit iemands broekzak is gehaald.

Dus als je een van die mensen bent die genoeg hebben van hun slechte helmhaar, dan ben je misschien op de juiste plaats!

In dit artikel kom je te weten hoe je een helm kunt dragen zonder je haar te verknoeien, of gewoon hoe je helmhaar kunt vermijden, want dat handhaven is misschien niet zo moeilijk als je denkt. Hopelijk kunnen enkele of alle van de hieronder genoemde oplossingen voor motorhelm haar je helpen het probleem in kwestie te overwinnen.

7 Dingen die je kunt doen om je kapsel te behouden terwijl je een helm draagt

1. Zorg dat je haar schoon is

Een van de zeven dingen die je kunt doen om je helm haar te onderhouden is zorgen dat je haar schoon is. Schoon in de zin dat het niet plakkerig is van zweet of dat er wat stof aan kleeft door milieuvervuiling. Door dit te doen zal je haar gemakkelijk glad worden na het afzetten van je shark helm bijvoorbeeld. Ook zal het schoonhouden van je haar je minder ongemak geven als je rijdt terwijl je een helm draagt.

2. Je haar gehydrateerd houden

woman in black and white motorcycle helmet and black tank top

De tweede stap is om je haar gehydrateerd te houden. Je moet dit doen door een goed product te gebruiken; dit kan je helpen je haar beter in model te brengen en klitvrij en gezond te houden. Er zijn veel goede vochtinbrengende haarproducten verkrijgbaar die ook de haargroei kunnen voeden. De bedoeling van een vochtinbrengende crème is de droogte weg te houden, want droogte kan de haarstrengen doen staan, maar doe er niet te veel vochtinbrengende crème op want dat kan je haar ook vet maken.

3. Vermijd het dragen van een helm op nat haar

Een helm dragen op nat haar kan rampen veroorzaken; het kan niet alleen hoofdpijn veroorzaken door de voortdurende kou, maar ook roos en langdurige hoofdhuidproblemen. Vermijd dus het dragen van je helm terwijl je haar nog nat is. Ofwel moet je wachten tot je haar droog is, ofwel een haardroger gebruiken.

4. Pas geschikte kapsels aan

Je kapsel veranderen kan helpen om je haar niet in de knoop te laten raken tijdens het dragen van een helm, vooral als je lang haar hebt. Lage knotjes, zij-paardestaarten en vlechten kunnen bestuurders met lang haar helpen hun kapsel te behouden. En als je je afvraagt hoe je helmhaar kunt voorkomen met kort haar, dan is de beste raad voor jou om je haar in een opwaartse of achterwaartse richting te kammen in plaats van het naar de zijkanten te kammen.

5. Draag een doek onder de helm

Je kunt zulk slecht haar ook voorkomen door een hoofddoek of een muts over je hoofd te dragen voordat je je helm draagt. Het dragen van een doek kan helpen om je haar ontward en in model te houden. Je kunt zeggen dat dit een van je motorhelm haaraccessoires kan zijn.

6. Gebruik haarproducten

helm-wit-zwarte-strepen

Het gebruik van haarproducten zoals haargel of haarsprays kan ook helpen voorkomen dat je haar in de war raakt. Maar houd er rekening mee dat zulke haarproducten je haar kunnen schaden en de haargroei verminderen, dus het kiezen van een goed merk is bij deze stap essentieel. Laat je haar na het gebruik van een haarproduct niet te lang ongewassen, was je haar op dezelfde dag dat je haargel of spray aanbrengt.

7. Zorg dat de helm de juiste maat heeft

Het laatste waar je rekening mee kunt houden is te zorgen dat de maat van de helm die je draagt juist is voor je hoofd. Soms is er niets mis met je haar, maar kun je je kapsel niet volhouden omdat de helm een onjuiste hoofdmaat heeft. Ook heeft een onjuiste helmmaat of motorkleding niet alleen invloed op je kapsel, maar hij kan ook hoofdpijn veroorzaken als hij te strak zit en kan je hoofd pijn doen als hij te los zit. Draag geen helm die te strak zit en ook geen die te los zit.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *