Toe aan een nieuwe printer? Of is dit misschien wel de eerste printer die je ooit koopt? Dan komt er waarschijnlijk een hoop op je af. Alleen het aanbod kan al angst injagen. Deze is door de jaren heen namelijk flink gegroeid. Kies je voor een epson printer, een hp, een onbekend merk? En voor welk model kies je dan? Hoeveel ga je er maximaal aan uitgeven? Er zijn meer vragen dan antwoorden.

Best lastig die zoektocht naar een nieuwe printer. Gelukkig niet compleet onmogelijk. Met de juiste tips en de nodige voorbereidingen kom je al een heel eind. Kan jij wel wat hulp gebruiken? In dit artikel vertellen we je precies waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe printer.

Beschikbaarheid van accessoires

Denk je een financieel voordeel te hebben door voor een goedkoop, onbekend merk te kiezen? Bedenk dan echter ook goed hoe gemakkelijk je aan de benodigde accessoires kunt komen. Kun je bijvoorbeeld een toner vinden die compatibel is met de printer? Het is niet handig als je deze enkel in een speciaalzaak kunt krijgen. Goedkoop kan soms ook duurkoop zijn.

Nu we het daar toch over hebben, is het ook goed om te kijken naar de uiteindelijke printkosten. Wie wil besparen, is vaak geneigd om enkel naar de aanschafprijs te kijken. Een goedkopere printer lijkt dan aantrekkelijker. Maar wat als deze zeer onzuinig is in verbruik? En over een zeer korte levensduur zal beschikken? Dan ben je op de lange termijn alsnog duurder uit.

Waar ga je de printer voor gebruiken?

werk-bureau-macbook-witte-printer

Stel jezelf eerst de vraag op welke manier je de printer precies gaat gebruiken. Doe je dit enkel om afdrukken te kunnen maken? Of wil je ook kunnen scannen, kopiëren en faxen? Er zijn tegenwoordig zeer uitgebreide modellen beschikbaar. Zogenaamde all-in-one printers waardoor je slechts maar één apparaat nodig hebt. Het is fijn dat er veel keus is in printers. Zo is er altijd wel eentje die bij je past. Bij je persoonlijke wensen én budget.

Doe research

Weet wat er precies te koop staat. Het aanbod is niet alleen heel groot, maar lijkt ook met de dag te groeien. Printers worden elk jaar weer geheel vernieuwd. Als je toch een nieuwe printer nodig hebt, is het slim om hier gebruik van te maken. Deze vernieuwingen leiden immers tot meer gebruiksgemak en zuiniger printer. Doe van tevoren research naar wat er wordt aangeboden en lees de ervaringen van andere consumenten. Op die manier wordt het een stuk eenvoudiger om het aanbod te filteren en de juiste beslissing te nemen.

Inkjetprinter of laserprinter?

Kies je voor een inkjetprinter of laserprinter? Als dit duidelijk is, dan wordt het al een heel stuk gemakkelijker om het aanbod te verkleinen. Beide printers hebben zowel voor- als nadelen. Welke het meest geschikt is, hangt met name van jouw eigen wensen af. Ook hoe vaak je deze gebruikt en in welke setting. Zo wordt de inkjetprinter doorgaans meer in de thuissituatie gebruikt, terwijl de laserprinter weer meer geschikt is voor professioneel gebruik.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *