Wist je dat het heel belangrijk voor je lichaam is om regelmatig te ontspannen? Als je namelijk te veel stress hebt of te veel spanning, kan het zijn dat je snel afgeleid raakt, en dat je gevoeliger wordt voor een negatieve sfeer. Iedereen heeft natuurlijk wel eens stress, en dat is ook helemaal niet erg. Maar het is wel belangrijk om tussendoor wel te ontspannen! Door genoeg rust-momentjes in te plannen, kun je dit gelukkig voorkomen. Wanneer je rust en ontspant, kun je weer meer energie krijgen. Benieuwd hoe je het beste kunt ontspannen? Dat lees je in deze blog.

Tijd inplannen

Het klinkt misschien een beetje gek, maar het is een wijze tip om tijd in te plannen voor ontspanning. Zet het bijvoorbeeld in je agenda, zodat je ook echt weet dat je op een bepaald moment een ontspannen activiteit gaat doen. wanneer je dit niet inplant, is de kans namelijk groot dat je dit moment overslaat. Denk bijvoorbeeld aan het lezen van een boek, het maken van een wandeling in de natuur, een meditatie-oefening doen, tekenen, of sporten: wat bij jou past en waar jij ontspannen van raakt.

Lezen

leren-studeren-lezen

Maak ook eens tijd vrij om een boek te lezen. het is misschien aantrekkelijk om lekker voor de tv te gaan zitten, maar het kan ook ontspannend zijn om er een boek bij te pakken. Door het felle en blauwe licht van een tv, worden je hersenen namelijk actief. En wanneer je een boek leest, kom je juist tot rust. Wanneer je een open haard hebt, is het heerlijk om daar te gaan zitten en met een kop thee tot ontspanning te komen.

Naar buiten

tuinieren-man

Als je een tuin hebt, is het zeker aan te raden om daar te gaan ontspannen. Het is namelijk zo dat je van de kleur groen rustig wordt en minder stress ervaart. Wanneer je geen tuin hebt, is het een tip om de natuur in te gaan! maak in de buurt een mooie wandeling door bijvoorbeeld het bos of langs weilanden, en je komt helemaal even tot rust. Het kan met

slecht weer misschien een opgave zijn om de deur uit te gaan, maar het zien van al het groen om je heen zal je goed doen en je humeur zal er ook van opknappen. Alle drukte in je hoofd kun je even loslaten en er komt ruimte voor ontspanning. Hierdoor kun je daarna er met frisse energie er weer tegenaan! Leuk om af te sluiten met een kop koffie ergens. Zoek dan van tevoren wel goed uit wat de regels zijn wat betreft corona, moet je bijvoorbeeld een mondkapje kopen omdat je die moet dragen of is wellicht reserveren noodzakelijk? Het kan handig zijn dit van tevoren al goed even uit te zoeken.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *