Pvc vloeren zijn niet alleen stijlvol en eenvoudig te leggen, ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, waardoor je een gemakkelijk leven en een gezond en hygiënisch huis krijgt.

PVC-vloer: de eerste reiniging

pvc-vloer-hout-donker

Nu ben je klaar met de vloerrenovatie en sta je te popelen om je huis in te richten met je favoriete meubels, maar mis je nog een kleine stap voor een perfect resultaat. Het kan namelijk zijn dat er door de renovatiewerken wat resten achterblijven. Om deze niet in de kamers te verspreiden is het belangrijk om je pvc vloer goed schoon te maken.

Voor de eerste reiniging is het raadzaam om een ​​emmer warm water en een mild schoonmaakmiddel te gebruiken. Het is belangrijk om vegen te vermijden als de pvc vloeren niet helemaal droog zijn, dit om strepen door vuil te voorkomen.

PVC-vloer: regelmatig onderhoud

Nu je huis klaar is, kun je vrienden en familie uitnodigen en pronken met je prachtige nieuwe vloerbekleding. Natuurlijk mag je niet vergeten dat er ook regelmatig onderhoud is vereist. Hoewel pvc vloeren geen overmatige inspanning vergen, is het verstandig om ze minstens één keer per week te reinigen. Zo voorkom je dat vuil en stof zich ophopen en in de grond dringen.

Maak je geen zorgen, schoonmaken wordt kinderspel. Je zult jezelf moeten uitrusten met een doek, een stofzuiger of een bezem, niets nieuws, toch? Voor het daadwerkelijk reinigen van je PVC-vloer heb je een vochtige doek of een gewone dweil nodig. We raden aan een mild reinigingsmiddel te gebruiken, aangezien sterkere reinigingsmiddelen PVC-vloeren kunnen beschadigen.

Na het reinigen van de klik pvc visgraat vloer met je favoriete wasmiddel, is het nodig om de vloer met schoon water schoon te vegen, zodat er geen wasmiddelresten achterblijven. Laat de vloer dus op natuurlijke wijze drogen, dit betekent dat je niet hoeft te proberen pvc vloeren met droge doeken te drogen.

Grondige reiniging

Als je kinderen in huis hebt, weet je zeker dat er van tijd tot tijd ongelukken kunnen gebeuren. De inkt van de balpen die barst, de lepel olie die op de grond is gemorst? Geen probleem, hier vind je de toverformule om hardnekkige vlekken te bestrijden. Om hardnekkig vuil te verwijderen, heb je water, afwasmiddel en een kopje azijn nodig. Grootouders weten het nog, azijn is een uitstekend alternatief voor chemische wasmiddelen. Het is het beste middel om hardnekkige vlekken te verwijderen.

Meer tips voor het langdurig onderhoud van je pvc vloer

Om ervoor te zorgen dat je PVC-vloer lang zijn glans behoudt, kun je enkele tips volgen. Als eerste truc zou het ideaal zijn om je schoenen uit te doen voordat je het huis binnengaat.

Dit komt simpelweg omdat de zolen van schoenen veel vuil, kiezels, chemicaliën verzamelen en al deze elementen kunnen na verloop van tijd krassen op pvc vloeren veroorzaken.

Een andere voorzorgsmaatregel is het vermijden van wassen met schurende en agressieve reinigingsmiddelen, het zou ook uitstekend zijn om je PVC-vloer niet te krachtig te wrijven.

Gebruik bij het schoonmaken alleen de hoeveelheid water die je nodig heeft. Te veel water kan de lijm beschadigen die wordt gebruikt om de PVC-vloer te bevestigen.

Heeft de onderhoudsvriendelijkheid van een pvc vloer je overtuigd? Bekijk dan het aanbod pvc vloeren van Floer.nl.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *