Zoek je een nieuwe vloer voor in huis? Dat kan een flinke zoektocht worden, want het aantal vloeren is enorm. Je kunt hiermee alle kanten op, waardoor het best lastig kan zijn om een goede keuze te maken. Bovendien is het natuurlijk belangrijk om te letten op het feit of een bepaalde vloer wel past bij de betreffende ruimte in huis. Of je nu een vloer nodig hebt voor in de woonkamer, slaapkamer, keuken of badkamer: het kan leuk zijn om de vloerentrends in de gaten te houden. Benieuwd naar de vloerentrends van 2022? Wij sommen ze hieronder voor je op, dus lees snel verder!

PVC vloer

pvc-vloer-hout

Een vloer die in de afgelopen jaren al steeds meer populariteit heeft gekregen en ook dit jaar weer een blijvertje is, is de PVC vloer. Een Pvc vloer kopen is dus zeker iets dat je kunt overwegen als je op zoek bent naar een nieuwe vloer voor in huis. Deze vloer is niet alleen ijzersterk, maar ook nog eens enorm veelzijdig. Een PVC vloer heeft weinig onderhoud nodig, is geschikt voor vloerverwarming en is duurzaam, geluiddempend en waterdicht. Bovendien is deze vloer te koop in talloze soorten, waardoor je echt voor een vloer kunt kiezen die goed bij je interieur en je wensen past.

Houten vloer

hoogpolig-vloerkleed-zwart

Een trend op het gebied dat vloeren dat eigenlijk nooit populariteit heeft verloren, is de houten vloer. Ook in 2022 is dit dus weer een trend, waardoor je deze soort vloer zeker kunt overwegen. Een houten vloer past in ieder interieur, is tijdloos en brengt veel sfeer met zich mee. Wel vergt een houten vloer vaak meer onderhoud, dus houd hier rekening mee. Het aanbod aan houten vloeren is groot, dus je hebt hier een ruime keuze in. Of je nu kies voor een lichtgekleurde houten vloer of een donkergekleurde: je kunt alle kanten op.

Visgraatpatroon

strakke-houten-keuken

Iets dat in de afgelopen jaren steeds populairder is geworden, is het visgraatpatroon. En ook in 2022 zal dit niet weg te denken zijn uit interieurs. Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer, kun je hier dus zeker over nadenken. Een vloer met visgraatpatroon geeft jouw huis een moderne, luxe uitstraling en daarnaast past het bij meerdere woonstijlen.

Laminaat

moderne-woonkamer-grijs-wit

Al jaren enorm geliefd is een laminaatvloer. En dat is natuurlijk niet zonder reden. Naast het feit dat een vloer van laminaat stijlvol is en bij veel woonstijlen past, is het ook een praktisch. Een laminaatvloer is geschikt voor meerdere ruimtes in huis, makkelijk in onderhoud, zeer sterk en snel en makkelijk te plaatsen. In 2022 zijn vooral de lichtgekleurde laminaatvloeren een echte trend, dus houd dit in gedachten als je een laminaatvloer overweegt.

Deze vloerentrends van 2022 kun je zeker in gedachten houden als je op zoek bent naar een nieuwe vloer. Belangrijk bij het kiezen van een nieuwe vloer is natuurlijk wel dat je kiest voor een soort vloer die goed bij de ruimte past. Weeg de voor- en nadelen van verschillende soorten vloeren tegen elkaar af, zodat je hier een goede keuze in kunt maken. Dan moet het vast lukken om de perfecte vloer uit te kiezen, die past bij jouw wensen én woonstijl!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *