De krokusvakantie, het is alweer bijna zover. Voor veel ouders één van de favoriete vakanties. Dit is namelijk dé schoolvakantie die zowel in het teken staat van carnaval als het feit dat het voorjaar weer op de loer ligt. Eindelijk komt er weer bijna een einde aan het saaie, koude en natte weer en mogen we hopelijk van een mooi voorjaar genieten.

Toch betekent de vakantie ook weer dat je de nodige activiteiten zult moeten verzinnen voor de kinderen. Dit om een hoop irritaties te voorkomen. Kinderen die 24/7 te dicht op elkaars lip zitten zonder school is vragen om moeilijkheden. Zeker nu ze door corona al een veel langere kerstvakantie hebben gehad. Daarom hoog tijd voor de nodige inspiratie. Gelukkig is er de komende krokusvakantie genoeg te ondernemen! Wij hebben een aantal leuke ideetjes voor je verzameld.

1. Dagje Amsterdam

amsterdam-west-grachten

Een dagje naar onze hoofdstad is geen straf. Hier is altijd wel iets te beleven. Zeker nu de meeste coronamaatregelen opgeheven zijn. Lekker uit eten, een bezoekje aan één van de talloze interessante (kinder)musea of gewoon een bezoekje aan het prachtige Vondelpark. Keus genoeg om lekker op stap te gaan. Misschien kun je zelfs al gaan shoppen voor de nodige zomerkleding.

Wil je het uitje helemaal compleet maken en tevens besparen op de parkeerkosten? Kies dan voor een P+R Amsterdam. Hier kun je voor een relatief laag bedrag een hele dag parkeren en vervolgens verder reizen met het openbaar vervoer. Voor kinderen altijd een feestje én voor jou een leuke besparing.

2. Buitenbingo

bingo-ballen

Je bent vast wel bekend met het spelletje bingo. Dit is een variatie hierop. Maar in plaats dat je een rijtje vol cijfers vol moet hebben (die stuk voor stuk uit een grabbelton worden getrokken), ga je nu op zoek naar dingen die je buiten kunt vinden. Maak zelf een kaart (of print deze uit van het internet) voor ieder kind. Je kinderen moeten vervolgens op zoek gaan naar dingen die ze buiten kunnen vinden. De eerste die zijn of haar kaart vol heeft, mag iets lekkers uitzoeken. Laat ze bijvoorbeeld zoeken naar een koe, een vogelnestje, een paddenstoel, enzovoorts. Op die manier zijn ze heerlijk bezig in de buitenlucht, maken jullie een heleboel stappen en zijn ze moe en voldaan als ze weer terugkomen.

3. Speeltuintocht

Wil je liever niet al te veel geld uitgeven aan activiteiten deze krokusvakantie? Geen probleem. Activiteiten hoeven ook helemaal niets te kosten. Je kunt je ook heel goed vermaken dicht bij huis. Doe bijvoorbeeld mee aan een speeltuintocht door de stad. Waarschijnlijk is je kind wel bekend met de dichtstbijzijnde speeltuinen, maar kent hij of zij ook de speeltuinen die verder gelegen zijn? Een leuk idee om samen álle speeltuinen in de stad op te zoeken en deze stuk voor stuk uit te proberen en een cijfer te geven.

4. Dagje dierentuin of pretpark

olifanten-dierentuin

Het kan éindelijk weer! Een dagje dierentuin of pretpark is dan ook helemaal het einde. Zeker na zo’n lange tijd. Met een beetje geluk is het ook nog eens heel zacht winterweer in de krokusvakantie. Dan wordt het helemaal genieten geblazen. Wil je een dagje dierentuin of pretpark met de kinderen doen? Houd er dan wel rekening mee dat het waarschijnlijk erg druk zal zijn en reserveren verplicht is. Daarom is het goed om de datum nu al vast te leggen. Zo weet je zeker dat je binnen komt.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *