Als je je huis mooier wilt maken zonder een binnenhuisarchitect in te huren, zijn er veel kleine dingen die je kunt doen. Je hoeft er geen heel weekend aan te besteden en het hoeft ook niet duur te zijn. Je kunt bijvoorbeeld bestaande spullen opnieuw inrichten, leuke details toevoegen of verrassende dingen aan de muur hangen. Deze gids van interieurontwerpers helpt je op weg. Of je nu je huis een snelle opknapbeurt wilt geven, een grote renovatie plant of gewoon je werkruimte wilt veranderen, er zijn veel mogelijkheden om je huis weer fris en inspirerend te laten voelen. Lees verder!

Haal meer spiegels in huis

grote-ronde-spiegel-woonkamer

Als je je huis wilt verbeteren zonder veel geld uit te geven, zijn spiegels een geweldige keuze. Ze maken een ruimte groter, helderder en chiquer, en zijn ook nog eens betaalbaar. Je kunt je hele huis een glamoureus gevoel geven door spiegels van verschillende formaten en stijlen op slimme plekken te hangen. Het beste is dat spiegels makkelijk te installeren zijn. Als je een elegante touch aan een kamer wilt geven, kun je een accentmuur maken met goedkope verticale spiegels die horizontaal boven elkaar worden gehangen. Zo lijkt het op een hele muur van spiegels, zonder dat het veel geld kost.

Lijst een mooie vlag in!

Probeer een Nederlandse vlag mooi in te lijsten om een kamer extra mooi te maken. Gebruik oude of houten lijsten voor een nostalgisch tintje. Zorg ervoor dat de kleuren in de juiste volgorde staan, je wilt ons land natuurlijk wel goed vertegenwoordigen. Je kunt deze aan de muur hangen, maar je kunt een vlag ook in een glazen tafelblad verwerken. Wees gewoon creatief! En let ook op andere regels voor hoe je een vlag hoort te behandelen.

Ga voor groen

planten-woonkamer

Wil je je huis op een goedkope en gemakkelijke manier opvrolijken met een natuurlijk tintje? Planten zijn een geweldige optie! Ze zijn goedkoper dan spiegels en brengen de kamer tot leven. Bovendien zuiveren ze de lucht en kunnen ze een subtiele geur toevoegen. Planten zorgen ook voor een mooi en opvallend effect in de ruimte. Je kunt zelfs kiezen voor wijnstokken. Die zien er interessant uit en verbinden alles mooi met elkaar. Ze zijn ook makkelijk te verzorgen, groeien snel en kosten bijna niets. Deze ideeën voor interieurdecoratie zijn echt slim, toch?

Wat dacht je van een nieuw tapijt?

luxe-woonkamer

Dus je bent geïnspireerd door hoe mooi je woonkamer er nu uitziet en je wilt snel je andere kamers opfrissen? Stel je voor hoe het eruit zou zien met een tapijt dat alles verbindt. Doe hetzelfde en zoek een groot, neutraal tapijt dat alle meubels en extra’s in de kamer samenbrengt en het geheel compleet maakt. Het zal je kamer een gezellige en samenhangende uitstraling geven.

Voeg iets met hoogglans toe

Wil je je interieur snel een chique upgrade geven? Voeg glanzende accessoires toe, zoals metalen vazen, decoraties en mooie kussens en dekens. Hiermee krijgt elke kamer een volwassen en luxe uitstraling. Glanzende spullen laten de ruimte groter, helderder en duurder lijken, dus je kunt er nooit genoeg van hebben!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *