De rug is datgene wat je het meest kunt belasten wanneer je een verkeerde zithouding hebt. Als je een lange tijd stil zit, ben je vaak geneigd je bekken naar achteren te kantelen, waardoor je onderrug bol gaat staan. Hiermee worden de spieren het meest belast. Een manier om je rug minder te belasten tijdens het zitten, is het aanschaffen van de juiste stoel. Houd hierbij rekening dat de juiste stoel moet aansluiten of aangepasten kan worden aan je lichaam. Een andere manier om je rug niet te belasten tijdens het zitten, is door het zitten regelmatig te onderbreken. Doe dit bijvoorbeeld door een rondje te lopen of door een andere zithouding aan te nemen. Meer weten over de juiste stoel voor je lichaam of tips voor het krijgen van een goede zithouding? In dit artikel lees je hier meer over.

Een comfortabele zitstoel

man-leunt-achterover-thuis-werken-bureau

Naast het hebben van een stoel die goed aansluit op je lichaam, is het ook belangrijk dat je je comfortabel voelt tijdens het zitten. Wanneer je op kantoor werkt, is het aan te raden gebruik te maken van een ergonomische bureaustoel. Deze bureaustoel is verstelbaar, ondersteunend en biedt volledige bewegingsvrijheid aan de gebruiker, waardoor je in een gezondere houding werkt. Thuis wil je natuurlijk ook een goede zithouding hebben. Dit kun je doen met een relaxfauteuil. Een goede relaxfauteuil zorgt er namelijk voor dat je spieren en gewrichten worden ontlast en eventueel aanwezige pijnen worden verzacht. Je hebt de keus uit verschillende soorten fauteuil, waarbij de maten, rugondersteuning, zitdiepte en zithoogte verschillen.

Een goede zithouding

hout-bureau-tafel-stoel

Een goede zithouding krijg je door je stoel goed in te stellen om een ergonomische zithouding te creëren. Ten eerste, stel de hoogte van de zitting zodanig in, zodat je bovenbenen horizontaal zijn, maar je heupen iets hoger liggen dan je knieën staan. Ten tweede, zorg ervoor dat je rugleuning je rug goed ondersteund. Zo moet de bolling van de stoel je rugholte moeten vullen. Ten derde, de arm heeft ook ondersteuning nodig en dit doe je door je armleuning in te stellen zodat dit je elleboog raakt. Bij meubelzorg vind jij de meubels die jouw zithouding kunnen verbeteren.

Kortom, door een langere tijd een verkeerde zithouding te nemen, kun je veel last krijgen van je lichaam. Daarom is het aan te raden de juiste stoel te nemen, zodat je je rug minder belast en eventuele pijnen kunt verlichten.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *