Is het nog wel logisch om nu een iPhone 12 te kopen aangezien de nieuwe iPhone 13 van Apple binnenkort op de markt komt? In dit artikel bespreken we een aantal zaken, die je echt moet overwegen.

De meeste mensen willen het liefste altijd de nieuwste iPhone, ook al voldoet het apparaat misschien niet aan al je eisen en kost het je elke keer weer bakken met geld. De nieuwste iPhone van Apple, waarvan we verwachten dat hij de iPhone 13 genoemd gaat worden, zal tijdens het najaarsevenement van het bedrijf dat waarschijnlijk in september zal plaatsvinden voor de eerste keer worden vertoond. Maar afhankelijk van je persoonlijke budget en de eisen waaraan je iPhone moet voldoen, heb je misschien alleen maar bepaalde functies op je telefoon nodig die je ook op oudere modellen zoals de iPhone 12, de iPhone 11, de iPhone SE of de beruchte iPhone SE 3 kunt tegenkomen.

Als je even door de bomen het bos niet meer ziet, is dat begrijpelijk. Maar maak je maar geen zorgen. In deze handleiding bespreken we waar je allemaal op moet letten en kan je bepalen of de nieuwe iPhone 13 de moeite waard is.

Is een oudere iPhone de moeite waard om te houden?

iphone-12-macbook

iPhone 12

Eén van de beste redenen om een nieuwe telefoon te kopen, is omdat je huidige model gewoon hopeloos verouderd is. Maar als je een iPhone 11 bezit, is upgraden naar een iPhone 12 op dit moment waarschijnlijk niet de moeite waard. Je zult, vooral in vergelijking met wat je waarschijnlijk kunt verwachten van de iPhone 13, niet genoeg verschil kunnen zien als het gaat om de prestaties en de functies van het toestel. Als je nog even geduld kunt hebben tot september, zal het wachten zeker worden beloond.

Voor eigenaren van oudere iPhones, zoals een model uit de iPhone X-serie, is dit echter een heel ander verhaal. Als je dan voor de iPhone 12 kiest, krijg je een geavanceerde A14 Bionic CPU en een OLED-scherm. Alleen al die twee verbeteringen vertegenwoordigen een enorme upgrade ten opzichte van de telefoons van slechts een paar jaar geleden.

De behoefte aan 5G-snelheid

Draadloos 5G-internet is niet overal beschikbaar en eigenlijk wordt het ook wel erg opgehemeld, maar de iPhone 12 is wel de eerste en momenteel ook enige iPhone die compatibel is met 5G. Dus als je een brandend verlangen hebt om verbinding te kunnen maken met cellulaire 5G-netwerken en er ook echt daadwerkelijk toegang toe hebt, dan zal de iPhone 12 het neusje van de zalm voor je zijn. Natuurlijk zal de iPhone 13 hoogstwaarschijnlijk ook verbinding kunnen gaan maken met 5G, dus als je nog even wilt wachten, is dat ook goed.

Een gebarsten scherm, een luie batterij en andere redenen om die nieuwe iPhone nu al te kopen

selective focus photo of iPhone balance on brick pavement

Leven met een apparaat dat beschadigd is of slecht functioneert, is vervelend en wekt ook irritatie op. Het is bijvoorbeeld moeilijk om een gebroken scherm te negeren, aangezien je het defect dagelijks ziet. Hetzelfde geldt ook voor een defecte batterij, die steeds leeg is. Als je iPhone last heeft van dit soort frustrerende problemen, is een onmiddellijke upgrade naar een iPhone 12 echt geen overbodige luxe.

De iPhone 12 heeft Ceramic Shield 

Eén van de grote verbeteringen van de iPhone 12 is het materiaal van het scherm. Met Ceramic Shield heeft Apple het scherm van de iPhone versterkt met keramiek, dat door Corning wordt gemaakt. Het keramische schild, dat het scherm van de telefoon bedekt, is veel harder dan de meeste metalen. Wij kunnen inderdaad de hardheid van het keramische schild van de iPhone 12 bevestigen. We hebben het getest en is met vlag en wimpel geslaagd. Dus als je een enorme kluns bent en je telefoon vaak laat vallen, is het een verstandige zet om voor dit model van iPhone te kiezen. Degenen, die denken dat ze ongelukken kunnen voorkomen, willen misschien wel nog even wachten tot september. De iPhone 13 zal waarschijnlijk ook met een keramisch schild worden geleverd.

Nieuwe functies

De iPhone 13 zal zeker met gloednieuwe functies komen, die de iPhone 12 mist. Als de geruchten kloppen, zal het apparaat een scherm van 120Hz hebben en zou het de eerste iPhone zijn die dit heeft. Op dit moment heeft het scherm van de iPhone 12 een verversingssnelheid van 60Hz. De snellere verversingssnelheid vertaalt zich in soepeler, vlotter scrollen door apps en op websites. Apple zal waarschijnlijk ook de camera van de iPhone 13 verbeteren, iets wat het bedrijf eigenlijk elk jaar wel doet. Houd er ook rekening mee dat Apple slechts voor een beperkte tijd software-updates voor zijn telefoons levert. Als je te lang wacht, word je uiteindelijk uitgesloten van het nieuwste besturingssysteem.

De prijs kan de beslissende factor zijn

Je moet je benen niet verder strekken dan je deken lang is. Als je een aantrekkelijke aanbieding voor de iPhone 12 kunt vinden, kan dit voldoende zijn om de knoop door te hakken. Misschien ben je wel van plan om van provider te veranderen. Als dat het geval is, biedt de nieuwe provider mogelijk wel inruilspecials. Het zou een groot deel van de kosten van een nieuwe telefoon kunnen compenseren. Overweeg ook om nog even vol te houden totdat de iPhone 13 uitkomt. Dan zullen de prijzen voor de iPhone 12 zeker gaan kelderen. Afhankelijk van wat de iPhone 13 allemaal te bieden heeft, kan een sterk afgeprijsde iPhone 12 misschien wel een betere optie zijn.

En hoewel we niet zeker weten wat de prijs van de iPhone zal zijn, hebben we wel al weloverwogen schattingen gemaakt. De kans is groot dat het niet ver van de prijs van de iPhone 12 zal liggen. Aan de andere kant zou Apple het ook voor veel minder kunnen gaan verkopen. Samsung en Google vroegen in 2020 ook een lager bedrag voor de Galaxy S20 FE en de Pixel 5. De Samsung Galaxy S21 was ten opzichte van het model ervoor zelfs € 200,- goedkoper.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *