Bij het kopen van een auto kijk je niet alleen naar de specificaties om te zien of het aan je behoeften zal voldoen, maar je zult ook moeten kijken naar het merk en het bedrijf erachter. Kennis van het merk achter de auto helpt consumenten te begrijpen waar ze aan beginnen, vooral als het gaat om de bouwkwaliteit van het voertuig en wat ze kunnen verwachten op het gebied van beschikbaarheid van onderdelen en onderhoudskosten. Wanneer je weet dat het merk goed is, kan je ook met meer vertrouwen een volkswagen tweedehands kopen.

Met dat gezegd hebbende, helpen we je de volgende vraag te beantwoorden: is Volkswagen een goed betrouwbaar merk?

Korte geschiedenis

Als achtergrondinformatie: Volkswagen is een Duitse autofabrikant die in 1937 werd opgericht. Sindsdien heeft het zich ontwikkeld tot een wereldwijd automerk met verschillende andere beroemde merken zoals Audi, Bentley, Lamborghini en Porsche nu onder zijn vleugels. Daarnaast heeft de automaker andere partnerschappen met andere merken voor geselecteerde landen zoals China, zodat ze een productiefaciliteit kunnen behouden. Zelfs met zijn meerdere merken en partnerschappen in het buitenland blijft het Duitse merk zich inzetten voor het maken van schonere vormen van vervoer. Daarom is Volkswagen vastbesloten om zijn lijn elektrische voertuigen te verbeteren en is het van plan om meer milieuvriendelijke modellen te introduceren bij zijn andere merken.

Volkswagen als wereldwijd bedrijf

Volkswagen Polo GTI binnenkant auto

Volkswagen is een wereldwijd bedrijf, en als zodanig heeft het verschillende productiefaciliteiten en samenwerkingsverbanden met andere merken in verschillende landen om voertuigen te maken. Het Duitse bedrijf schat dat het jaarlijks ongeveer 11 miljoen voertuigen produceert, wat wijst op een zeer gezonde belangstelling voor de auto’s die het maakt. Volkswagen staat ook op de 25e plaats van de 40 fabrikanten die in 2019 door de Reliability Index worden beoordeeld. Dit laat zien dat het merk behoorlijk betrouwbaar is als het gaat om de kwaliteit van de auto’s die het maakt. Maar nu Volkswagen voertuigen over de hele wereld worden gemaakt, betekent dit dat de kwaliteit eronder lijdt als het voertuig niet in Europa wordt gemaakt?

Zelfs als een voertuig buiten Europa wordt gebouwd, streeft Volkswagen ernaar dezelfde kwaliteitsgarantie te handhaven voor al zijn productiefaciliteiten wereldwijd. Dit betekent bijvoorbeeld dat een Volkswagen T-Cross die in Europa wordt gemaakt, aan dezelfde controle en kwaliteitsbewaking wordt onderworpen als hetzelfde model dat in BraziliΓ« wordt gebouwd. Hetzelfde kan worden gezegd van de auto’s van de Duitse automaker die lokaal worden verkocht. Ook al zijn de voertuigen die op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn buiten Europa gemaakt, de kwaliteit van het product blijft hetzelfde. Voertuigen moeten voldoen aan de strenge kwaliteitsnormen van de automaker voordat ze op welke markt dan ook mogen worden verkocht.

Volkswagen dealers in Nederland

Als het gaat om dealers in de Nederlanders, heeft Volkswagen er momenteel 200. De Duitse automaker heeft echter verklaard dat hij dit aantal mettertijd langzaam zal uitbreiden en dat er dit jaar meer dealers zullen komen. Hoewel dit de locaties beperkt waar je je auto kunt onderhouden en er onderdelen voor kunt kopen, groeit het aantal vestigingen nog steeds en het zal tijd kosten voor het merk om een goede voet aan de grond te krijgen in het land.

Auto garanties en toegankelijkheid van onderdelen

rode-volkswagen-sport-auto

Wat betreft de garanties voor zijn auto’s biedt Volkswagen de industriestandaard van 3 jaar of 100.000 km (wat het eerst komt). Preventief onderhoud hangt af van het voertuig, maar zou op hetzelfde niveau moeten liggen als bij de Japanse of Koreaanse concurrenten. De beschikbaarheid van onderdelen is goed, omdat de Duitse automaker een voorraad onderdelen heeft aangelegd om zijn klanten beter te kunnen bedienen.

Dus is Volkswagen een betrouwbaar merk in de Filippijnen?

Voorlopig is het moeilijk te zeggen, want het Duitse merk vestigt zich langzaam weer in het land. Het lijkt erop dat de automaker het goed doet, vooral met AC Motors als zijn lokale distributiepartner. Met een Ayala bedrijf dat het Duitse merk in Nederland ondersteunt kun je er zeker van zijn dat ze er alles aan zullen doen om de eigendomservaring zo soepel mogelijk te laten verlopen. Volkswagen Nederland heeft zelfs een voorraad onderdelen aangelegd tijdens de pandemie om ervoor te zorgen dat de voertuigen van zijn klanten goed worden onderhouden en met zo min mogelijk stilstand weer de weg op kunnen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *