Een kapotte iPhone is enorm vervelend. Het kapot gaan van bijvoorbeeld je scherm of batterij komt altijd op een slecht moment. Tegenwoordig zijn de nieuwste iPhones uitgerust met een glazen voor- en achterkant. Nu heb je dubbel zoveel kans op schade. Een goede screenprotector in combinatie met een goed hoesje doen veel, maar maken je iPhone niet onverwoestbaar. In 2023 is het laten vallen van je iPhone een héél duur grapje vanwege de dure OLED-displays en de dure achterkantjes. Wij zetten 4 reparatie mogelijkheden op een rij die je kunnen helpen wanneer je iPhone kapot is.

kapotte-iphone-gebroken

1. Laat je iPhone repareren bij Apple

De meest bekende oplossing is om je iPhone direct naar Apple te brengen. Naast Apple zijn er ook AASP (Apple Authorised Service Providers) die je iPhone op precies dezelfde wijze herstellen in samenwerking met Apple. Deze locaties zijn het eerste jaar van een iPhone altijd de meest interessante oplossing omdat zij dan nog goed kunnen meekomen met prijzen van andere herstelbedrijven. Nadat een toestel bijvoorbeeld 2 jaar oud (na de release) is wordt het minder interessant qua kosten. Het komt dan vaak voor dat reparatiebedrijven het toestel goedkoper kunnen repareren.

2. iPhone laten repareren door een herstelbedrijf

Nadat normaal gesproken de garantietermijn op een iPhone is verlopen wordt het al stuk duurder om deze laten herstellen bij officiële serviceproviders. Dit is de reden dan veel mensen hun iPhone reparatie door een herstelbedrijf laten uitvoeren. Het is enorm belangrijk om altijd goed de reviews te lezen van een dergelijk bedrijf. Er zijn namelijk veel bedrijven met een goede reputatie maar natuurlijk ook slechte bedrijven. Door de reviews goed te lezen scheid je het kaf van het koren.

3. Handig? Repareer je iPhone zelf

In Nederland zijn er veel mensen die erg handig zijn. Hele huizen worden zelf verbouwd zonder enkele moeite. Tegenwoordig is het wanneer je handig bent niet moeilijk om zelf je iPhone te repareren. Er zijn tal van online how-to’s met video beschikbaar waarin je exact kunt zien hoe je kapotte iPhone onderdelen vervangt.

4. iPhone kapot verkopen

In sommige gevallen is een iPhone zo kapot dat het minder loont om een iPhone alsnog te repareren. Het kan natuurlijk ook zijn dat je zelf een nieuwe iPhone hebt gekocht en de oude kapotte iPhone nog in de keukenla hebt liggen. In zo’n geval is een oude en kapotte iPhone altijd nog wat waard! Er zijn tal van websites waar je jouw oude iPhone kunt verkopen en anders kan dit altijd via Marktplaats. Vergeet niet om je iPhone eerst leeg te maken voordat je deze verkoopt.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *