Het is geen geheim dat een goed ingericht klaslokaal de leeromgeving positief kan beïnvloeden. Veel leraren gebruiken decoratie-ideeën voor klaslokalen als een van de cruciale elementen om een uitnodigende en stimulerende ruimte voor leerlingen te creëren.

1. Behang

Behang is een geweldige manier om je klaslokaal snel en gemakkelijk te versieren. Je kunt behang vinden dat past bij het thema van je klaslokaal of je kunt gaan voor een meer eclectische look. Behang is een eenvoudige manier om wat persoonlijkheid aan je klaslokaal toe te voegen.

2. Werk van leerlingen

klaslokaal-leerlingen

Een van de beste manieren om je klaslokaal in te richten is om het werk van je leerlingen te laten zien. Dit geeft hen een gevoel van trots en prestatie en helpt een positieve en stimulerende leeromgeving te creëren. Er zijn een paar verschillende manieren om het werk van leerlingen tentoon te stellen, zoals prikborden, walls of fame, of zelfs kurkborden.

3. Bibliotheek in de klas

Als je veel boeken in je klas hebt, is het cruciaal om een ruimte te creëren waar leerlingen gemakkelijk bij kunnen. Een klassenbibliotheek is een perfecte oplossing – het helpt niet alleen om je boeken te organiseren, maar creëert ook een gezellige en uitnodigende ruimte voor leerlingen om te lezen.

4. Zorg voor een goede display

Bron: Vogels

Elke ruimte kent haar eigen uitdaging. In de ene zaal komen tientallen studenten bijeen voor een college. En in de andere kamer komen een aantal mensen per dag samen voor een vergadering of presentatie. Voor iedere situatie is een eigen configuratie gewenst. Met elektrische displayoplossingen worden presentaties en het lesgeven naar een hoger niveau getild.

5. Quotes

Versier je klaslokaal en help de toon voor het jaar te zetten met de leukste citaten. Je kunt citaten over leren, motivatie en inspiratie uitprinten of citaten vinden die betrekking hebben op je specifieke klassenthema. Hang de citaten aan de muren, of hang ze op een prikbord of whiteboard.

6. Werkplekken voor leerlingen

Als je veel leerlingen in je klas hebt, is het cruciaal om werkplekken te creëren waar ze zich op hun werk kunnen concentreren. Werkplekken kunnen eenvoudige bureaus met stoelen zijn of meer uitgebreide opstellingen met opberg- en organisatiemateriaal.

7. Thema klaslokaal

Als je een specifiek klassenthema gebruikt, kan het nuttig zijn om je klaslokaal dienovereenkomstig in te richten. Dit betekent niet dat je overdrijft – een paar eenvoudige decoraties kunnen de toon zetten voor je klas. Als je bijvoorbeeld les geeft aan basisschoolleerlingen, kun je je muren versieren met alfabetposters en cijferkaarten.

8. Muurdecoraties

Er zijn eindeloze mogelijkheden als het gaat om wanddecoraties. Je kunt posters, muurschilderingen en schilderijen ophangen, of je kunt je eigen kunstwerk maken. Als je weinig tijd hebt, kun je zelfs printbare wanddecoraties vinden die je kunt uitprinten en ophangen.

9. Muurschilderingen

Muurschilderingen kunnen een geweldige manier zijn om je klaslokaal te versieren en leerlingen te helpen bij het leren over de wereld. Je kunt muurschilderingen vinden in alle verschillende maten en stijlen, dus je zult er zeker een vinden die perfect bij je klaslokaal past. Houd ook het thema van de klas in gedachten bij het kiezen van een muurschildering.

10. Klassenkaarten

Klassenkaarten zijn een geweldige manier om je klaslokaal te versieren en leerlingen te helpen over de wereld te leren. Je kunt kaarten vinden in alle verschillende maten en stijlen, dus je vindt er zeker een die perfect bij je klaslokaal past.

11. Prikborden

Prikborden zijn een geweldige manier om je klaslokaal te versieren en georganiseerd te houden. Je kunt prikborden gebruiken om werk van leerlingen, citaten, aankondigingen enz. op te hangen. Als je een grote klas hebt, kun je misschien beter verschillende kleinere prikborden maken dan één grote.

12. Vloerkleden en vloeren

Een van de beste manieren om je klaslokaal in te richten is het toevoegen van enkele comfortabele vloerkleden en vloeren. Hierdoor voelt het lokaal meer uitnodigend aan, maar het helpt ook om de aandacht van de leerlingen op hun werk gericht te houden. Tapijten en vloeren kunnen ook helpen om het geluidsniveau te dempen, waardoor leerlingen zich gemakkelijker kunnen concentreren.

13. Meubilair

people sitting and using laptops

Als je een manier zoekt om je klaslokaal snel en gemakkelijk in te richten, kan het veranderen van het meubilair een geweldige oplossing zijn. Je kunt nieuwe stoelen, tafels of zelfs bureaus aan je klaslokaal toevoegen om het een frisse uitstraling te geven.

14. Gordijnen en raambehandelingen

Het toevoegen van gordijnen of raambehandelingen aan je klaslokaal is een geweldige manier om persoonlijkheid en stijl toe te voegen. Je kunt gordijnen of behandelingen kiezen die passen bij het thema van je klaslokaal of gaan voor een meer eclectische look.

15. Benodigdheden voor de klas

Als je op zoek bent naar een gemakkelijke manier om je klaslokaal in te richten, organiseer dan decoratief je klasbenodigdheden. Dit kan betekenen dat je potloden en pennen ophangt met kleurrijke linten of je schriften en schoolboeken uitstalt op planken.

16. Opberghokjes

Als je veel leerlingen in je klas hebt, kunnen hokjes een geweldige manier zijn om hun spullen te organiseren. Je kunt nissen ook gebruiken om extra benodigdheden in op te bergen, of je kunt ze gebruiken om werk van leerlingen op te hangen.

17. Klemborden

Klemborden zijn een geweldige manier om wat persoonlijkheid aan je klaslokaal toe te voegen. Je kunt ze gebruiken om belangrijke informatie op te hangen, of om werk van leerlingen op te tonen. Hoe dan ook, ze zijn een eenvoudige en gemakkelijke manier om wat stijl aan je klaslokaal toe te voegen.

18. Manden

Manden zijn een geweldige manier om je klasbenodigdheden te organiseren en binnen handbereik te houden. Je kunt manden gebruiken om schoolboeken, kunstbenodigdheden of zelfs snacks in op te bergen.

19. Planten

Planten toevoegen aan je klaslokaal is een geweldige manier om leven in het lokaal te brengen. Groen kan de luchtkwaliteit helpen verbeteren, en het kan ook stressniveaus helpen verminderen. Je kunt op verschillende manieren planten aan je klaslokaal toevoegen, waaronder planten in potten, hangplanten, of zelfs planten die aan de muur groeien.

20. Verlichting

Een van de meest kritische elementen van elk klaslokaal is de verlichting. Je wilt ervoor zorgen dat je klaslokaal goed verlicht is zodat leerlingen hun werk kunnen zien, maar je wilt er ook voor zorgen dat de verlichting warm en uitnodigend is. Je kunt dit effect bereiken door lampen te gebruiken of nieuwe verlichtingsarmaturen te installeren.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *