Het wordt wel meer gedaan dat vrienden er voor een paar dagen samen op uit trekken. Dat is wel eens naar de Oktoberfeesten in München, op avontuur in een afgelegen streek of andere activiteit waar mannen samen van genieten. Maar wist je dat je ook in Londen een echt mannenweekend kunt houden?

Stappen met je vrienden in Londen

Je kunt Londen op verschillende manieren bezoeken. Je kunt de klassieke tour doen. Vooral wanneer het je eerste keer in The Old Smoke is, zul je van deze highlights en de leuke dingen in Londen kunnen genieten. Ook met je partner en de hele familie. Buckingham Palace, The Tower, Piccalilly Circus zijn enkele van de vele hoogtepunten bij je eerste bezoek aan Londen.

Maar vandaag bekijken we een paar andere zaken, die je misschien niet meteen met het gezin, maar wel met vrienden zou doen.

Waar kun je heen bij een Londens vriendenweekend?

londen-brug

Zonder in een rollenpatroon te vallen, moeten we toch kunnen toegeven dat er activiteiten zijn die meer mannen dan vrouwen boeien en omgekeerd. Laten we samen ontdekken wat Londen ons hiervoor te bieden heeft.

Hou je van voetbal?

Voetbal is wereldwijd wel de populairste sport, maar in Engeland werd deze sport bijna tot een religie verheven. Alleen in Londen huizen veertien profclubs. De kans dat je een Londense derby kunt meemaken is daarom groot. Je kunt het weekend altijd plannen wanneer er twee clubs uit de Premier League tegen elkaar duelleren. Wanneer er niet gespeeld wordt, kun wel dikwijls de voetbalstadions bezoeken.

Actie en adrenaline

Hebben jullie een sportief gezelschap kun je een adembenemend avontuur beleven. Beklim de O2 Arena. Het evenementencomplex van Londen is het grootste overkoepeld gebouw ter wereld en wordt ook wel The Millennium Dome genoemd. Je krijgt een volledige klimuitrusting en loop over een loopbrug 52 meter hoog in de lucht. Er is een prachtig vergezicht met onder andere The Tower Bridge, Greenwich, Olympic Park en Big Ben in het panorama. Heeft iemand in het gezelschap hoogtevrees, kies je beter een van de volgende activiteiten.

Een Engelse kroegentocht of beter bekend als ‘Pub Tour’

chairs near tables and desk

Londen telt om en bij vijfduizend pubs. Een biertje, of een ‘pint’ drinken is in de Engelse hoofdstad geen probleem. Maar je gaat er niet alleen voor een goed getapt glas of een artisanaal biertje, in heel wat pubs kun je ook heerlijk eten. Er bestaan gidsen die waarmee je kunt opzoeken in welke pub welke specialiteiten zijn. Een van de meest klinkende namen in het Hard Rock Café. Maar hier zit je nooit tussen de Londenaars zelf. Het is een toeristische trekpleister waarvoor je vooraf tickets kunt kopen.

Let er wel op dat de pubs in London om 23 u altijd de deuren sluiten. Maar dan gaat het leven verder in de nachtclubs. Vroeger was dat in Soho, maar hou je het liever wat veiliger ga je beter naar West End.

Liever wat rustiger?

Swingers Midgetgolf

In hartje Londen kun je indoor minigolf spelen. Swingers is helemaal geïnspireerd door de authentieke Britse golfclubs. Er zijn twee Courts met negen holes: The Windmill en The Lighthouse. Je kunt aan vijf verschillende cocktailbars je drankjes kopen. En voor de kleine en grote honger staan er overal kraampjes met streetfood. Je kunt er een volledig avondje uit aan spenderen.

Pannenkoeken bij My Old Dutch

Waar kun je beter naartoe gaan op een druilerige middag als Hollandse zoetebek? Naar het oude Hollandse pannenkoekenhuis. Maar de Engelsen hebben dit gerecht natuurlijk naar hun eigen hand gezet. Dat betekent grote pannenkoeken met voor ons Nederlanders niet alledaagse vullingen. Wat dacht je van een vulling met gerookte eend? Of een volledig Engels ontbijt?

The Four Thieves, een pub met extra’s

The Four Thieves is niet zomaar een pub. Wat hen al onmiddellijk speciaal maakt, is dat ze hun eigen biertjes brouwen en 350 verschillende gin-tonics presenteren. Maar er is meer. In deze pub kom je niet om rustig op een barkruk over koetjes en kalfjes te praten. Het gonst hier van de activiteiten. De vele arcadespelletjes katapulteren je terug in de tijd. Pac-Man, Frogger en Donkey Kong zorgen voor nostalgie. Er is ook een indoor minigolf, en voor de avonturiers een escaperoom.

Harry Potter spreekt nog altijd tot de verbeelding

In Londen zijn er de Harry Potter Studios. De avonturen van Potter en zijn vrienden in de tovenaarsschool boeien ondertussen al verschillende generaties. Auteur JK Rowlings had nooit kunnen dromen dat haar eerste boek zoveel aanhangers zou hebben dat er nu dertig jaar later een heus themapark over zou bestaan. Wie genoten heeft van de boeken en de films van Harry Potter, zal hier zeker opnieuw van genieten.

Ben je ondertussen wat wijzer?

We hebben geprobeerd om je een beeld te schetsen van wat er in Londen kan naast de traditionele trekpleisters. Ons overzicht is helemaal niet compleet. Onze bedoeling was vooral om je aan te tonen dat er voor iedere vriendenclub wel wat te beleven valt. Er zijn nog wel meer sportieve uitdagingen mogelijk. En uitgaansmogelijkheden zoals de vele bekende theaters. We hebben het alleen over de pubs gehad, maar echte fijnproevers kunnen ook zeker in Londen terecht. Er zijn verschillende sterrenrestaurants, waaronder dat van de flamboyante chef Gordon Ramsey.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *