Als je mensen voor het eerst ziet, kijken ze natuurlijk naar je gezicht. Behalve je glimlach, blijkt uit studies dat mensen ook heel erg op accessoires letten (bv. oorbellen bij vrouwen). Ook gaan mensen vaak naar schoenen kijken: we krijgen een heel ander beeld van een persoon die nette leren schoenen draagt, dan van iemand die kapotgetrapte gympen draagt. Daarom zijn accessoires zo belangrijk voor een eerste indruk… en kun je ze ook gebruiken om een volledig nieuwe look te creëren – ideaal als je je eigen stijl wat beu bent! In dit artikel bespreken we welke accessoires de moeite waard zijn om in te investeren

1. Kwaliteitsjuwelen

gouden-sieraden-ketting-armband

Zowel bij mannen als vrouwen kunnen kwaliteitsjuwelen een look helemaal af maken. Lees: iets duurdere juwelen, gemaakt van goede materialen, die lang mooi blijven. Voor vrouwen kan het de moeite waard zijn om te investeren in mooie oorringen en ringen van goud, zilver of stainless steel. Andere materialen kunnen verkleuren als je ze per ongeluk aan hebt in de douche… of soms als je ze gewoon vaak draagt. Groene vingers en/of oren zijn altijd opvallend en zorgen ervoor dat een hele outfit er goedkoop uitziet.

Mannen kunnen dan weer investeren in een (of meerdere!) mooie horloges.

2. Leren schoenen

witte-t-shirts-schoenen

Wist je dat veel mensen altijd het eerst naar andermans schoenen kijken? En dat hun mening over de schoenen veel invloed heeft op wat hun mening is over die persoon?

Zo zijn word je met hippe sneakers sneller als hip aanzien en met leren schoenen denken mensen sneller dat je een deftig persoon bent. Zo kun je met schoenen een beeld scheppen voor jezelf. Let op: omdat schoenen zo veel invloed hebben, draag je dus best geen afgetrapte schoenen waarvan de zool er ongeveer afvalt. Dit zorgt ervoor dat mensen denken dat je slordig bent.

3. Een mooie handtas en een deftige portefeuille

leren-tas-bruin-man

Ook een handtas en/of portefeuille is iets wat je vaak bovenhaalt. Bijvoorbeeld met vrienden, maar ook met collega’s op kantoor kan het zijn dat je iemand een tientje moet betalen. En dan wil je toch niet zo’n oude, versleten portefeuille bovenhalen? Opteer voor een fancy pasjeshouder, bijvoorbeeld met een leren omhulsel of een metalen hoesje waarin je je naam laat graveren. Zoek een leuke dubbele pasjeshouder voor dames met een bloemenprintje of een pasjeshouder voor heren met een stoere, leren look. De keuze is aan jou!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *