Soms lijkt het alsof de ontwikkelingen op het gebied van de telefonie een beetje stilstaan. Waar het 20 jaar geleden heel bijzonder was om überhaupt een mobieltje te hebben, en vijf jaar later er een enorme doorbraak was met de IPhone, is het tegenwoordig allemaal een beetje van hetzelfde. Tuurlijk, er zijn wel verbeteringen op het gebied van camera, schermgrootte, laadtijd en snelheid maar echt revolutionair is dit niet. Of zijn er toch wat ontwikkelingen die je over het hoofd ziet? Die kans is groot, want de ontwikkelingen gaan nog steeds razendsnel door. Het komt wellicht niet meer zoveel in de publiciteit omdat het geen ‘schok’ meer in de samenleving teweeg brengt. Maar deze twee nieuwe zaken wil je echt wel weten!

Er is meer dan Samsung en Apple

motorola-telefoon-laptop

Wellicht denk je nog wel eens met weemoed terug aan je oude Nokia 3310 of aan die mooie BlackBerry van weleer. Wat had je toen een keuze uit telefoons hè? Tegenwoordig heb je enkel Samsung en Apple waarvoor je elke keer weer diep in de buidel moet tasten. Let op: dat is echt niet waar! Wellicht is het in Nederland nog niet echt doorgedrongen, maar weet je wat nu (sinds juni 2021) de meest verkochte telefoon ter wereld is en daarmee Samsung van de troon heeft gestoten? Xiaomi! En naast dit Chinese merk is er ook een ander groot merk weer enorm aan de weg aan het timmeren op het gebied van mobiele telefonie. Dit is het gerenommeerde merk Motorola wat al bestaat sinds 1928. In april 2022 hebben ze weer een kanjer van een telefoon op de markt gebracht, de Motorola moto g60s. Deze telefoon beschikt over een turbo oplaadsysteem waardoor je in 12(!) minuten 12 uur aan batterijduur kan krijgen. Daarnaast heeft het een processor waar je ‘u’ tegen zegt en een camera waarmee je de scherpste foto’s kunt maken. En de prijs? Die is heel aantrekkelijk!

Een gewone SIM is niet meer zo slim

telefoon-hand-bewegen

Zit jij nog steeds af en toe te klungelen met zo’n plastic simkaartje? Dat is sinds de introductie van de eSIM niet meer nodig. Een eSIM is een digitale simkaart, en zo heb jij geen plastic kaartje meer nodig. Welke voordelen dat heeft? Eigenlijk te veel om op te noemen. Ten eerste kun je deze natuurlijk nooit kwijtraken, want het zit ingebouwd in je telefoon. Ten tweede hoef je hier niet op te wachten als je het bestelt, je kunt direct aan de slag. Ook kun je meer nummers kwijt dan op een normale simkaart, dus nooit meer contacten kwijt. Daarnaast is een combinatie mogelijk van een normale en een digitale simkaart, dus zo kun je via meerdere nummers en simkaarten bereikbaar zijn op één telefoon. Ten vijfde is de eSIM gemakkelijk aan- en uit te schakelen (bijvoorbeeld tijdens werktijd) en last but not least: je hebt geen plastic meer nodig wat uiteraard beter voor het milieu is. Nadelen? Je telefoon moet het wel aankunnen. Is dat bij jou nog niet het geval? Kwestie van tijd. Doe de check of het bij jou kan. Kan dit? Dan ligt de weg voor een esim abonnement voor je open!

Kortom, de ontwikkelingen gaan vandaag de dag gewoon door. Ook op het gebied van mobiele telefonie. Kijk bijvoorbeeld eens naar een ander merk óf help het milieu met een eSIM-kaart.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *