Heb jij onlangs een rat in jouw woning of bedrijfspand zien lopen? Of heb je geen rat gezien, maar heb je wel rattenuitwerpselen aangetroffen? Dan is het in allebei de gevallen zaak om een professionele rattenbestrijder te bellen. Ratten zijn een grote ongediertesoort die veel schade kunnen aanrichten. Het is daarom altijd raadzaam om adequaat te handelen als je (de uitwerpselen van) een rat ziet.

Gevolgen van een rattenplaag

brown and white squirrel on ground during daytime

Ratten worden doorgaans als vies betiteld. En deze associatie is niet onterecht. Ratten dragen namelijk heel veel bacteriën en ziekteverwekkers bij zich. Een rattenplaag in jouw persoonlijke omgeving kan dan ook voor gezondheidsschade zorgen. Daarnaast kunnen ratten grote materiële schade aanrichten. Het zijn knaagdieren die zich eenvoudig een weg door jouw bezittingen knagen. Van plinten en meubels tot voedselverpakkingen. Deze ongediertesoort doet zich graag te goed aan dit alles. Je hebt deze beestjes daarom liever niet in jouw pand. Hebben de ratten jouw woning of bedrijfspand toch weten te bereiken? Laat een professionele ongediertebestrijder dan de ratten bestrijden. De ongediertebestrijders beschikken over een grote dosis kennis en ervaring. Hierdoor zijn ze in staat om met hun professionele materieel het ongedierte doeltreffend te bestrijden.

Wat kun je zelf doen qua bestrijding?

Voor een effectieve bestrijding van de ratten is het altijd slim om een ongediertebestrijder te bellen. Daarmee weet je ten minste zeker dat het ongedierte daadwerkelijk goed bestreden wordt. Wil je toch ook zelf al iets doen? Dan kun je ervoor kiezen om zelf een rattenval te plaatsen. Ook kun je zelf rattengif kopen. Echter, rattengif mag enkel buiten gebruikt worden. Ook is het belangrijk dat je er niet te veel van gebruikt. Dit om schade aan het milieu te voorkomen. Maar wil je er zeker van zijn dat de ratten daadwerkelijk uitgeroeid zijn in en rondom jouw pand? Laat het werk dan over aan de ongediertebestrijder.

Verklein de kans op een rattenplaag

rat-tussen-hout

Uiteraard is voorkomen beter dan genezen. Maar hoe voorkom je een rattenplaag? Door de hygiëne in en rondom jouw pand te optimaliseren. Ratten zijn altijd op zoek naar voedsel. Zorg er daarom voor dat ze dit in en rondom jouw woning niet kunnen vinden. Sluit vuilniszakken en voedselverpakkingen goed af. En voorkom daarnaast rondslingerende voedselresten. Als er bij jou niets te halen valt, hebben de ratten geen reden om binnen te komen. Wil je de kans op een rattenplaag echt minimaliseren? Dicht dan daarnaast ook alle gaten en kieren. Zo maak je het de ratten moeilijker om binnen te komen. Dicht je alle gaten en kieren en zorg je voor een optimale hygiëne? Dan is de kans op een rattenplaag nihil.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *