Kun je je herinneren hoe vaak je tijdens je doorsnee vakantie een bepaalde plaats bezocht hebt? Waarschijnlijk heel veel. Kun je je herinneren hoe vaak je in een paar dagen veel nieuwe bestemmingen bezocht hebt, elke dag een nieuwe, terwijl je genoot van de best mogelijke uitzichten op de heldere zee en onontdekte eilanden? Niet veel? Dan is dit waar zeilen om de hoek komt kijken als de perfecte vakantie-optie.

Zeilen is alles wat je van een vakantie zou verlangen in één onvergetelijke en avontuurlijke ervaring. Als je eenmaal begint met zeilen, kun je nooit meer terug. Als dit je nog steeds niet overgehaald heeft om je aan deze unieke ervaring te wagen, zullen de volgende 10 redenen waarom ook jij zou moeten beginnen met zeilen dat beslist wel doen!

1. Vergeet de stadsdrukte en geniet van de rust

zeilboot-knoop

Beloof je jezelf al lang een vakantie en zijn de dingen op je werk zo hectisch dat het idee van wat alleen tijd precies lijkt wat je nodig hebt? Als dit bij jou ook maar enigszins het geval is, dan is wegvaren van de stadsdrukte het antwoord op je problemen. Nergens vind je de sereniteit en rust als op een zeilboot met niets dan horizon voor je. Het is een perfecte oplossing om je batterijen weer op te laden en rustiger en meer voorbereid dan ooit op je verplichtingen terug te komen. Want als het weer hectisch wordt, heb je alleen maar het beeld in je geest nodig van die sereniteit die je zo kalm deed voelen en het leven zal alleen maar beter worden. Dus ga snel naar een watersportwinkel en bereid je voor op een geweldige trip.

2. Terug naar de basis

Als je eenmaal op een zeilboot stapt, vergeet je al het andere. Alles wat je leven ook maar enigszins ingewikkeld en gestrest maakt, zal ver achter je liggen. Je maakt kennis met het eenvoudige leven waarin je alleen je zwembroek nodig hebt, zonneschijn die je huid streelt en de zee die op je klatert terwijl je gaat liggen en je laat leiden door de stroming die je verder brengt. Terugkomen in de natuur is alles wat je nodig zult hebben om alle drukte te vergeten waarvoor je in de eerste plaats wegliep.

3. Bezoek veel nieuwe bestemmingen in een zeer korte periode

Een interessant ding met zeilen is dat het nooit saai of hetzelfde is. Integendeel, je gaat ’s avonds waarschijnlijk naar bed in de wetenschap dat je morgen naar een totaal nieuwe plaats gaat die alleen de volgende nacht je verblijfplaats zal zijn, want de ontdekkingsroutine gaat met elke nieuwe dag door. In tegenstelling tot typische vakanties ontdek je zo veel nieuwe en verschillende havens, die elk een nieuw verkenningsterrein vertegenwoordigen. Een week zal aanvoelen als een veel langer avontuur door alle dingen die je leert en ziet. Dit is wat zeilen, zonder enige twijfel, tot zo’n rijke en vervullende ervaring maakt.

4. Ontmoet nieuwe mensen

Als je besluit alleen aan boord van een zeilboot te gaan, vrees dan niet, want we kunnen je verzekeren dat je, tegen de tijd dat je zeilavontuur eindigt, meer nieuwe vrienden zult maken dan verwacht. En bovendien zijn ze waarschijnlijk met hetzelfde doel als jij op dit avontuur gekomen, om een geweldige tijd te beleven, iets nieuws te ervaren en nieuwe even nieuwsgierige mensen te ontmoeten. Het ontmoeten van nieuwe mensen houdt niet op zodra je uit de boot stapt. Integendeel, in elke haven staan nieuwe interessante mensen op je te wachten. De plaatselijke bevolking wil je heel graag hun gewoonten, tradities, plaatselijke gerechten enz. laten zien. Het is alleen aan jou of je die wilt ontdekken.

5. Langdurige herinneringen

Tenslotte, als alle eerder genoemde redenen niet goed of overtuigend genoeg voor je zijn om aan zeilen te beginnen, dan zal deze laatste je zeker over de streep trekken. Zeilen is als niets wat je eerder hebt meegemaakt. Geloof ons nou maar. Als je eenmaal begint met zeilen, kun je nooit meer terug. Niet alleen leer je jezelf in deze tijd beter kennen, maar je leert ook nieuwe skills en ontmoet zo veel verschillende mensen. Dit alles samen zorgt voor zulke goede herinneringen dat je, dat beloven we je, binnen de kortste keren weer gaat zeilen.

6. Maak opnieuw contact met je beste vrienden

zeilboot-voorkant

Als er een vriend is die je lang niet gezien hebt en jullie elkaar steeds beloven elkaar te ontmoeten en bij te praten over alles wat er in jullie leven gebeurd is, dan is dit de perfecte gelegenheid. Wat is een betere manier om te praten en wat tijd te wijden aan opnieuw contact maken dan door afstand te nemen van de verplichtingen die je daarvan weerhouden. Maak afspraken met je vrienden voor een snel zeiltochtje. Je weet al dat je het perfecte gezelschap zult hebben, dus waarom niet het perfecte decor voor een algeheel geweldig avontuur!

7. Het mooiste uitzicht ’s morgens/’s avonds

Wat dacht je ervan om elke ochtend wakker te worden met een prachtig zeegezicht en talloze eilanden voor je, terwijl de wind op de meest bevrijdende manier door je haar woelt en afgelegen baaien je verleiden om te stoppen voor een verfrissende zwemstop? Wil je zonsondergangen over zee bekijken met je favoriete drankje in de hand? Dit zijn beslist een van de beste dingen die zeilen als vakantievorm je kan bieden als je besluit van zeilen je nieuwe vakantie-avontuur te maken. Je kunt hier geen nee tegen zeggen.

8. Wijd deze tijd aan jezelf en doe wat je nog niet eerder gedaan hebt

Hoe vaak heb je jezelf beloofd dat je je aan fotografie zult wijden of hoeveel tijd is er verstreken sinds je dat nieuwste bestseller boek bestelde maar nog steeds geen tijd hebt gehad om het te lezen? Tijd aan jezelf wijden is uiterst belangrijk en nieuwe vaardigheden ontdekken of verwerven is voor ieder mens uiterst lonend. Als je besluit te gaan zeilen, heb je wat tijd om aan jezelf te wijden, je de fotografische vaardigheden eigen te maken of eindelijk het slot van dat boek uit te zoeken. Doe iets wat je nog niet eerder kon, je zult jezelf dankbaar zijn als je het eenmaal begint te doen.

9. Zorg voor verbluffend foto- en videomateriaal

zeilboot-zee

Als het al dagen regent of de koude wazige dagen je op geen enkele manier kunnen verleiden om naar buiten te stappen, heb je beslist de verandering van omgeving nodig. Als die omgeving er ook nog voor zorgt dat je geweldig nieuw materiaal hebt voor een van je favoriete sociale media, nog beter! Behalve dat je familie en vrienden jaloers worden van alle aantrekkelijke landschapsfoto’s die je van je vakantie plaatst, doet de verandering van omgeving alleen maar goed voor jou en je gemoedstoestand. Heb je iemand zien genieten van een zonnig weertje of van de prachtigste zwemlocaties met een grimmige blik op zijn gezicht? Ons punt precies.

10. Leer nieuwe vaardigheden

Waarom zou je, terwijl je op een zeilboot zit, niet een beetje leren zeilen? We zijn er zeker van dat je schipper je zal aanmoedigen en je de basistechnieken zal leren die elke ervaren schipper als zijn eerste zeilvaardigheid leerde. Je zult je nooit zo bevrijdend voelen als wanneer je zelf de baas wordt over je eigen boot. Er zal niet veel tijd voorbijgaan voor je trots wordt op je eigen prestatie. Iedereen kan met een beetje doorzettingsvermogen leren zeilen, en is dat niet een geweldig verhaal voor al je vrienden? Aye aye, kapitein!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *