De Samsung Galaxy S23 Ultra is momenteel de meest begeerde smartphone op de markt en daar zitten verschillende goede redenen achter. Anders dan de slimme marketing van Samsung biedt de Galaxy S23 Ultra bijna alles wat je zoekt van een smartphone die geen opvouwbaar scherm heeft. Hij heeft een krachtige chip, een nieuwe 200MP camerasensor en een prachtig scherm. Qua specificaties verslaat hij zelfs de Apple’s iPhone 14 Pro Max!
Is het dus verstandig om de Samsung S23 Ultra met abonnement te kopen of kun je beter wachten?

Galaxy S23 Ultra: waarom je het zou moeten kopen

Snapdragon 8 Gen 2 chip

De Snapdragon 8 Gen 2 chip is krachtiger dan de chip van het uitgaande model en is veel energiezuiniger. Dat betekent dat de Galaxy S23 Ultra bijna alle apps en games kan draaien die je er tegenaan kunt gooien, en dat kan hij doen zonder de batterijduur op te slokken.

Groot 6,8-inch beeldscherm

Met 1750 nits piekhelderheid en een enorm formaat van 6,8 inch heeft de Galaxy S23 Ultra een van de grootste beeldschermen van alle conventionele smartphones. De QuadHD+ resolutie is een bonus en de variabele verversingssnelheid tussen 1Hz en 120Hz houdt animaties soepeler voor de ogen.

Schitterende camera

Uitgerust met de 200MP camerasensor en een bredere OIS is de S23 Ultra beter uitgerust voor fotografie bij weinig licht. Dat en de twee 10MP telecamera’s met tot 100X digitale zoom en een 12MP ultrabrede camera maken dit het meest veelzijdige camerasysteem op een telefoon van dit moment. Ook de 12MP camera aan de voorkant is een geweldige schutter.

S Pen verhoogt de productiviteit

De S Pen stylus is een grote troef voor wie met spreadsheets en presentaties werkt, of gewoon graag krabbelt. De Galaxy S23 Ultra houdt deze S Pen in zijn behuizing en versmelt zelfs verschillende slimme snelkoppelingen voor andere toepassingen en gebruikssituaties.

Goede batterijduur

De 5000mAh batterij is niet veranderd ten opzichte van de S22 Ultra, maar de energiezuinigere Snapdragon 8 Gen 2 chip en betere OS optimalisatie zouden moeten helpen bij de levensduur van de batterij.

Galaxy S23 Ultra: waarom je hem niet moet kopen

Duurder dit jaar

Helaas komen alle verbeteringen tegen een prijs en de Galaxy S23 Ultra ziet een prijsverhoging van ongeveer €170 op zijn basisvariant. Dat brengt hem dichter bij de Apple iPhone 14 Pro, en verder van de Galaxy S23 Plus.

Hetzelfde design

Ondanks de opgefriste design elementen, ziet de Galaxy S23 Ultra er niet anders uit dan de Galaxy S22 Ultra. Breng ze samen in dezelfde kleur en het is moeilijk om het verschil te zien.

Niet zo lang ondersteund als de iPhone 14 Pro Max

De aartsrivaal van de Galaxy S23 Ultra, de iPhone 14 Pro Max, krijgt naar verwachting minstens 5 jaar OS-updates, wat er één meer is dan wat Samsung belooft. Bovendien worden de iOS-updates van Apple tijdig uitgebracht in het hele assortiment en op alle markten.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *