Als je vaak online games speelt, dan weet je ook hoe frustrerend en vervelend het is als je internet niet meewerkt. Als het gaat haperen of zelfs vastlopen, dan kan het zomaar ineens zo zijn dat je het spel verliest of iets dergelijks, en dat is nooit fijn. Zeker niet als je met andere mensen speelt. Maar wat kun je eraan doen als je vaak een slechte internetverbinding hebt tijdens het gamen? Gebruik de volgende tips, en hopelijk kun je de ervaring voor jou een stuk fijner maken.

Zit dicht bij de router

router-kabels

Zit je tijdens het gamen op de wifi? Zorg er dan voor dat je dicht bij de router zit. Hoe dichterbij hoe beter, eigenlijk. Dus kun je ervoor kiezen waar je de router neer zet of waar je achter de computer gaat zitten? Dan is het slim om de afstand tussen de computer en router zo veel mogelijk te beperken, dus kijk wat hier de mogelijkheden in zijn.

Ben je verbonden met een 2.4GHz of een 5GHz wifi netwerk? Een 5GHz verbinding is sneller, maar heeft er wel meer moeite mee om door muren en vloeren te gaan. Hier is 2.4GHz weer beter in. Dus zit je dicht bij de router en hoeft de verbinding niet veel afstand af te leggen? Dan is een 5GHz verbinding het beste. Maar zit je er verder vanaf en moet het internet wat meer afstand afleggen? Dan is 2.4GHz wellicht beter, aangezien dit makkelijker bij jouw computer komt.

Gebruik een internetkabel

xbox-game

Als het kan, is het erg handig als je in plaats van een verbinding met de wifi, je computer aansluit op een internetkabel. Deze kun je kopen en op de router aansluiten, en vervolgens het andere eind in je computer doen. Je internet is zo een heel stuk sneller, en zo heb je eigenlijk nog amper last van traag of haperend internet. Dat is dus wel een ideale optie! Nu is het niet altijd handig om een kabel door het hele huis te leggen, maar soms liggen er al kabels of zijn er handige plekken waar je de kabel langs kunt leggen om zo er zo min mogelijk last van te hebben.

Heb je thuis nou eenmaal onstabiel internet en ligt het niet aan je locatie? Dan is het misschien slim om over te stappen. Zit je bijvoorbeeld bij Ziggo of KPN maar heb je altijd trage wifi? Dan kun je wellicht kijken naar een andere provider. De beste internet provider hangt namelijk af van waar je woont, dus kijk online naar de mogelijkheden.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *