Sinds de corona-pandemie sporten we steeds vaker thuis. Wanneer je thuis wil sporten, kan het vinden van motivatie iets lastiger gaan. Wellicht ben jij gewend fitter te worden in de sportschool in plaats van in je eigen woonkamer.  Er zijn genoeg manieren waarmee thuis sporten leuk gemaakt kan worden. Zo, heb je niet altijd speciale apparaten nodig die je vaak alleen in de sportschool gebruikt. Thuis sporten kan de manier zijn om fitter te worden zonder het huis uit te gaan. Wil je weten hoe jij thuis kan werken aan jouw fitness. Lees er hier meer over

Waarom thuis werken aan fitness?

man-fit-lichaam

Wanneer je de stap heb gemaakt om thuis te werken aan jouw fitness, zul je een aantal voordelen opmerken. Er wordt nu niet meer een maandelijks of jaarlijks een bedrag afgeschreven vanuit de fitness school. En ging je met de auto naar de sportschool, betaal je ook geen benzinekosten meer. Daarnaast kun je ook tijd besparen. Je bevindt je al in je “sportschool” thuis. Je hoeft niet meer te reizen naar de sportschool. Wanneer je thuis sport kun je zelf je sportmoment inplannen en dat kan zelfs meerdere keren op een dag.

Wat heb je nodig om thuis te sporten?

Over het algemeen heb je niet altijd spullen nodig om thuis fitter te worden. Je kunt zelf bepalen wat je nodig hebt voor de oefeningen die je wil doen. Wil je zonder sport accessoires sporten, kun je gemakkelijk met de steun van een meubelstuk bewegingen maken. Daarnaast kun je met behulp van gevulde flessen oefeningen doen. Wil je liever met sport accessoires sporten? Dan kun je in de winkels sportartikelen kopen, zoals een halterbank, kettlebells, crosstrainers, weerstandsband en nog veel meer. Check deze website voor meer informatie over thuis fitnessen

Tips om thuis te werken aan jouw fitness

thuis-sporten

  • Stel je trainingsdoel vast. Voordat je gaat sporten is het belangrijk een doel vast te stellen voor jezelf. Wat wil je bereiken door te fitnessen? Wil je in kilo’s afvallen of wil je bijvoorbeeld meer spieropbouw?
  • Zorg voor een trainingsplanning. Hiermee zorg je voor regelmaat, waardoor je niet snel geneigd ben andere activiteiten in te plannen op deze momenten.
  • Maak een schema met de oefeningen die bij jou passen. Deze kun je gemakkelijk vinden op verschillende websites of applicaties. 
  • Train op je eigen tempo. Houd fitnessen leuk. Wanneer je boven je eigen niveau gaat trainen, kun je geneigd raken gedemotiveerd doordat het moeilijk gaat. Bouw je train niveau langzaam op.
  • Maak ruimte voor jouw fitness routine. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte en tijd hebt om aan je fitness routine te werken.

Kortom, wanneer je de stap hebt gemaakt om thuis te werken aan jouw fitness, kunnen er een aantal voordelen bij kijken. Je bespaart geld en tijd. Wanneer je thuis wil werken aan je fitness is het belangrijk een doel trainingsdoel vast te stellen. Met behulp van een trainingsplanning bouw je regelmaat op. Daarnaast kun je aan de hand van een schema op basis van je eigen niveau jouw fitness routine creëren. Het is belangrijk dat je de ruimte en tijd hebt om aan je fitness te werken. 

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *