Voor de meesten van ons is het alweer meer dan twee jaar geleden dat we voor het laatst een festival of concert bezocht hebben. Langzaamaan zijn dingen nu weer toegestaan en zijn ook de concerten en festivals niet meer ver uit zicht. Maar het is ondertussen alweer zo lang geleden, hoe ging dat ook al weer allemaal? Wat heb je allemaal nodig, en wat is belangrijk om mee te nemen? De volgende dingen kun je echt niΓ©t vergeten bij je concert of festival.

Je entreebewijs

man-telefoon

Meteen een erg logische, maar toch ook het meest belangrijke onderdeel: de entreebewijzen. Zonder kom je natuurlijk nergens. Misschien heb je hem op je telefoon, zorg er dan voor dat je telefoon opgeladen is en klaar is om de ticket te laten scannen. Heb je een papieren entreebewijs? Berg deze dan goed op en zorg ervoor dat hij klaar is om gescand te worden als dat nodig is. Je wil natuurlijk niet dat hij onderweg in bijvoorbeeld de rij of iets dergelijks helemaal natgeregend is, verkreukeld raakt, noem het maar op. Wees er dus zuinig op.

Geld

Bij een concert, maar zeker ook bij een festival, is het wel zo fijn als je wat te drinken kunt kopen, hier en daar wat kunt eten en misschien nog merchandise van een artiest kunt halen. Daar heb je wel geld voor nodig. Het slimste is om te betalen via je telefoon. Die raak je namelijk niet snel kwijt en kun je dus niet plots verliezen. Contant geld namelijk wel, en ook een pinpas kan verloren gaan. Vaak koop je op festivals plastic munten, wat ze soms bij concerten ook doen. Mocht je deze kwijtraken, is dat minder erg dan wanneer je bijvoorbeeld je pinpas kwijtraakt.

Goede en makkelijke schoenen

nike-schoenen

Bij zowel een concert als festival sta je urenlang, bij een festival soms ook meerdere dagen achter elkaar. Daarom zijn goede schoenen wel fijn. Ga niet op je leuke hakken of slippertjes, hier ga je na een tijd echt spijt van krijgen. Makkelijke sneakers zijn het beste – deze zien er leuk uit en zijn makkelijk om op te lopen. Zo krijg je niet het probleem dat je na een aantal uur enorm last van je voeten hebt. Zorg ook dat het schoenen zijn die eventueel vies kunnen worden, zodat je niet spijt krijgt van het feit dat ze hier en daar vieze vlekken of vegen hebben gekregen. Met een nieuwe en dure schoen zou dat natuurlijk zonde zijn.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *