Ga je binnenkort op jezelf wonen of verhuizen naar een andere stek? Lees dan snel verder, want wij zetten de beste tips op een rij waarmee je zowel een persoonlijk interieur creëert als geld bespaart. Zo richt jij je huis zonder moeite in, en wordt het helemaal jou.

Speur kringlopen en markten af

Veel mensen zijn geneigd om naar de eerste de beste winkel te gaan, en van één serie alle meubels te kopen. Zo weet je zeker dat alles bij elkaar past, maar het is natuurlijk niet bijster origineel. Als jij graag een uniek en persoonlijk interieur wilt dan is het slim om kringlopen en markten af te struinen naar mooie tweedehands meubels. Kasten, eettafels en bedframes kun je gemakkelijk opknappen met een likje verf. Ze hebben veel meer sfeer dan nieuwe meubels, en maken je huis in één klap gezellig. Bovendien hou je zo geld over voor die luxe designbank of industriële keuken die je in gedachten hebt.

Vergelijk prijzen van witgoed

keuken-marmer-luxe

De kans is groot dat je ook allerlei soorten witgoed moet aanschaffen voor je nieuwe huis. Je moet bijvoorbeeld een wasmachine kopen, een koelkast, fornuis en een vriezer. Er zijn zó ontzettend veel winkels die deze apparaten aanbieden dat veel mannen door de bomen het bos niet meer zien. Ze schaffen de eerste de beste optie aan, zonder te onderzoeken welke het goedkoopst is. Niet slim, want diezelfde wasmachine kan in een andere winkel veel voordeliger zijn. Als je apparaat zoals een wasmachine kopen wil, doe je er dus slim aan om eerst de prijzen van diverse winkels met elkaar te vergelijken, voordat je tot aankoop overgaat.

Ga voor grote eyecatchers in plaats van kleine accessoires

Een huis decoreren is iets waar veel mannen niet al te bewust mee bezig zijn. Je wilt immers een stoer huis zonder al teveel tierelantijnen, maar het moet ook weer niet te kil worden. Kies in dat geval voor grote eyecatchers in plaats van allemaal kleine items. Een megagrote poster in een zwarte lijst bijvoorbeeld, in plaats van allemaal losse fotolijstjes. En in je boekenkast een set grote vazen met een grafische print in plaats van kleine kaarsjes, vaasjes en andere losse accessoires.

Gebruik neutrale kleuren voor een rustig effect

industriele-keuken-modern

Wil jij graag een interieur dat rust en eenheid uitstraalt? Als je kiest voor een neutraal kleurenpalet kun je de plank eigenlijk niet misslaan. Combineer wit met allerlei grijstinten en her en der zwarte accenten, of kies juist voor warme kleuren zoals beige en bruin. Voeg daar slechts één of twee accentkleuren aan toe en je inrichting is al super stijlvol!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *