Shutters zijn al een aantal jaren enorm populair en dat is natuurlijk niet voor niets. Shutters passen zowel in traditionele woningen als in moderne huizen en appartementen, en zijn er in verschillende uitvoeringen. Er is dan ook altijd wel een uitvoering die past bij de stijl van het huis en de smaak van de bewoners.

Wat zijn shutters?

Shutters zijn binnenluiken met verstelbare lamellen. Juist door dat laatste bieden shutters als alternatieve raamdecoratie ten opzichte van standaard raambekleding zoals gordijnen, heel veel mogelijkheden om te spelen met de lichtinval in een woning.

De voordelen van shutters zijn eindeloos. We zetten vier aspecten op een rij die pleiten voor het kiezen van shutters.

Verschillende uitvoeringen

zwarte-shutters

Shutters worden op maat gemaakt en zijn vrijwel voor ieder raam geschikt. Of het nu gaat om bijvoorbeeld standaard ramen of ramen tot op de grond. Bovendien zijn ze voor iedere ruimte geschikt. Shutters worden toegepast in huiskamers en keukens, maar ook in een slaapkamer of in een badkamer geven shutters een prachtige sfeer. Er is te kiezen uit verschillende lamelbreedtes, verschillende kleuren en verschillende materialen.

  • duurzaam hout zoals het exclusieve Manchurian Ashwood met een nerfstructuur, het meer gladde lindehout of Basswood, en eiken of elmhout met een grovere nerfstructuur.
  • 38 standaardkleuren of een zelfgekozen ral-kleur.
  • lamelbreedtes: 63 millimeter, 89 millimeter en 114 millimeter.

Lichtinval regelen

Omdat shutters bestaan uit een reeks bewegende lamellen kun je er geweldig goed de lichtinval mee regelen. Zo kun je in een handomdraai de sfeer in een woning veranderen. Je zet ze helemaal open als je het licht binnen wilt laten, sluit ze af als je de ruimte donker wilt maken of je stelt ze af op een manier zodat je goed televisie kunt kijken of aan de computer kunt werken zonder dat er een hinderlijke lichtinval is of hinderlijk zonlicht op het scherm terecht komt. Dat zijn zomaar enkele voorbeelden van de mogelijkheden die shutters bieden als het gaat om het zelf beïnvloeden van de lichtinval in je huis.

Isolerende werking

witte-shutters

Shutters zorgen voor isolatie. In de zomer houdt het de zonnewarmte buiten en blijft het huis koel. In de winter houden shutters de warmte binnen en de kou buiten. Op deze manier kun je met shutters dus heel goed op je energierekening besparen.

Waardevermeerdering

Shutters zijn niet alleen functioneel, maar vooral heel stijlvol. Wist je dat shutters de waarde van je woning kunnen verhogen? Het is de reden dat deze raamdecoratie veelal meegefinancierd kan worden in het hypotheekbedrag. Shutters zijn immers een aanvulling op het basisinterieur en bepalen voor een groot deel de uitstraling in een huis. Raamdecoratie is dan ook een belangrijk aspect van de staat van een woning. Met shutters laat je zien dat er gekozen is voor kwaliteit en een fraaie afwerking.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *