Een kleine ruimte kan vragen om wat creativiteit. Je kunt namelijk minder robuuste meubels kwijt, aangezien een kamer snel vol is. Daarnaast wil je een kamer ook ruimer laten lijken. In deze blog geven wij jou tips over hoe je tafels in kleine ruimtes kunt zetten, zodat de ruimte groter lijkt. Heb jij een kleine ruimte? Lees dan snel verder!

1. Hoe kun je met veel mensen dineren in een kleine eetkamer

ovale-houten-tafel

De belangrijkste tafel voor veel mensen is de eettafel. Heb jij een kleine eetkamer? Kies dan voor een rond of ovaal eettafel. Hiermee kunnen er meer mensen aan een tafel zitten. Doordat een ronde of ovalen tafel geen hoeken heeft kun je op deze plek ook mensen kwijt. Waar je normaal één persoon per recht stuk kunt plaatsen, heb je hier bij ronde vormen geen last van.

Daarnaast laat een ronde of ovalen tafel de ruimte ruimer lijken. De rondingen zijn zachter voor het oog. Hierdoor krijg je direct minder hardheid in de ruimte. Ook dit heeft effect op hoe de ruimte eruit ziet. Door de ronde vorm wordt de ruimte minder hoekig en daardoor dus ook wat ruimer. Dit is een positief effect van een ronde of ovale eettafel.

2. Laat de woonkamer ruimer lijken

Een kleine woonkamer kan voor sommige mensen een no-go zijn. Voor anderen is het heerlijk dat je geen grote ruimtes hebt, bijvoorbeeld omdat je minder hoeft schoon te maken. Daarnaast kun je met wat trucjes ook deze ruimte groter laten lijken. Heb je een kleine woonkamer? Dan geven wij jou een tip: ga voor salontafels rond!

Ronde salontafels zorgen ervoor dat de ruimte minder hoeken bevat. Minder hoeken staat gelijk aan een ruimere uitstraling. Het gaat allemaal om perceptie. Je wilt wel rekening houden met de grootte van de bank, want je wilt niet dat je salontafel uit proportie is. Daarnaast wil je ook niet een te grote tafel, aangezien dit de ruimte kleiner laat lijken.

3. Tijdelijk extra ruimte nodig? Zet een bijzettafel erbij

ronde-salontafel-set-hout

De ruimtes zijn nu optimaal gevuld met de meubels die jij erin wilt hebben. Het kan voorkomen dat je soms nog wat extra spullen neer moet zetten, bijvoorbeeld wanneer je visite hebt. Dan is een bijzettafel de ideale oplossing! Deze tafel kun je op een kleine plek bewaren en kun je gebruiken zodra je deze nodig hebt.

Deze bijzettafel kun je ook gebruiken om vanaf de bank of het bed gebruik te maken van je laptop. Hierdoor heb je geen speciale tafels daarvoor nodig, wat ook weer in ruimte scheelt. De bijzettafels zijn in verschillende formaten beschikbaar en sommige kun je ook inklappen. Zo weet je zeker dat je altijd voldoende ruimte hebt om spullen op te zetten.

4. Kleine ruimtes geven veel opties

Heb jij kleine ruimtes? Ook hiermee kun je veel opties creëren. Daarnaast zet het je creatief aan het denken. Je moet goed nadenken en alles meten voordat je meubels aan gaat schaffen. Houd jij van de nieuwste trends? Bekijk hier ook de interieurtrends van 2022. Dan weet je zeker dat je huis trendy ingericht wordt.

Wat je stijl ook is, er zijn altijd passende meubels en tafels voor in jouw huis. Onze nummer 1 tip is: meten is weten. Ondanks dat je oog kan zeggen dat het past, dit hoeft niet altijd zo te zijn. Kijk daarom goed uit met impulsieve aankopen, aangezien dit niet altijd goed uitpakt. Meet je alles goed uit? Dan kun jij van je kleinere kamers een mooi geheel maken die er ruim uitziet!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *