Staat je verjaardag voor de deur en ben je van plan om een feestje te organiseren? Dat is absoluut een gezellig idee! Al ondervinden we toch vaak de nodige stress rondom de organisatie van een verjaardagsfeest. Heb je het wel op de juiste manier aangepakt en ben je niets of niemand vergeten? Je vraagt het je al gauw af. Met déze tips en tricks voor het organiseren van een fuifje zit het wel snor.

Genoeg eten en drinken voor het feestje

feestje-drankje

Als host van het verjaardagsfeest is het belangrijk dat je aan voldoende eten en drinken hebt gedacht. Hier rekenen de gasten zelfs op. Maak daarom een uitgebreide boodschappenlijst met daarop alles wat je wilt inslaan. Van chips tot fris en van kaasblokjes tot wijn. Zo hoef je in de supermarkt niet bang te zijn dat je de helft vergeet. Het is zelfs nog makkelijker om de boodschappen te bestellen en te laten bezorgen. Zo kun je eenvoudig online wijn kopen, met een ruime keuze uit verschillende wijnsoorten. Sla het liefst verschillende flessen in, zodat er voor iedereen iets lekkers is om uit te kiezen. Met een wijn aanbieding bespaar je ook nog eens flink wat kosten! Dat is natuurlijk mooi meegenomen als het aankomt op de voorbereidingen van het feestje.

Drank tijdig koud zetten

Boodschappen in huis? Mooi! Vergeet niet om alles tijdig koud te zetten. Zowel wijn, bier als fris wil je goed gekoeld hebben: zo smaakt het immers het best. Niemand wordt blij van lauwe drank op een feestje. Zet het liever een dag te vroeg in de koelkast dan op een te laat moment. Als je merkt dat het niet allemaal past in je koelkast, is het wellicht een idee om voor een paar dagen een koelkast te huren. Dat is wel zo makkelijk!

Thema voor een verjaardagsfeest

verjaardagsfeest-ballonnen-18-jaar

Houd je wel van een beetje aankleding? Stel dan een thema voor je verjaardagsfeest centraal! Zo til je de feestelijkheid naar het hoogste niveau. Je kunt zelfs je gasten inlichten over het thema, met de vraag of ze een bijpassende outfit kiezen. Ook jouw outfit speelt natuurlijk een belangrijke rol. Denk verder aan de aankleding van je woning, gericht op het thema. Leuke thema’s voor een feestje zijn bijvoorbeeld: tropical, botanisch, 90’s party, gemaskerd bal, horror night of reis naar de ruimte. Laat vooral je creativiteit de vrije loop en kies je favoriete stijl uit!

Goede playlist samenstellen voor muziek

Wat is een feestje zonder muziek? Stel vooraf een goede playlist samen, met feestelijke nummers. Of je nu van house, rock, pop of classic hits houdt: dat is natuurlijk helemaal aan jou. Door de lijst al vooraf samen te stellen, hoef je op de avond zelf niet steeds op zoek te gaan naar passende nummers. Je drukt enkel op play, en je hebt er verder geen omkijken meer naar! Klaar om de dansvloer te betreden.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *