Als je in de markt bent voor een tweedehands auto, zul je merken dat het financieren van een tweedehands auto niet zo eenvoudig is als het financieren van een nieuwe auto. Hier zijn wat tips voor het financieren van een tweedehands auto.

1. Ken je kredietscore voor je naar de dealer gaat

Het financieren van een auto is niet zoals het krijgen van een hypotheek. Je kunt een autolening krijgen zelfs als je slecht krediet hebt. Het enige probleem dat je kunt hebben is dat je een hogere rentevoet zult hebben als je weinig tot geen krediet hebt. Let op, geld lenen kost ook geld.

2. Vraag financieringsoffertes

contract-ondertekenen

Voor je je op één handelaar of bedrijf vestigt, moet je citaten krijgen van iedereen die bereid is je een lening te geven. Winkelen voor een leenbedrijf zou moeten zijn als winkelen voor elke andere grote aankoop in je leven. Je moet vergelijken welk bedrag ze bereid zijn te lenen, hoe lang de termijn is, en welke rentevoet ze aanbieden om er zeker van te zijn dat je de beste deal krijgt voor je een contract tekent.

3. Houd de termijn zo kort mogelijk

Hoewel je maandelijks meer moet betalen met een kortere looptijd, bespaar je uiteindelijk geld op de lange termijn. De lening sneller afbetalen betekent dat je in de loop van de tijd minder rente betaalt. Het is verleidelijk om betalingen vijf jaar of langer te rekken, maar als je dat doet kost het je veel, veel meer omdat je rente stijgt. Plus, je eindigt misschien met een auto die de prijs niet meer waard is tegen de tijd dat je hem afbetaalt.

4. Leg zo veel geld neer als je kunt

supreme-geld-pistol

Een van de beste tips voor iedereen die een voertuig koopt is dat je minstens 20% van de totale prijs als aanbetaling moet doen. Als je meer geld aanbetaalt, wordt dit van je aanvankelijke lening afgetrokken. Dit vermindert niet alleen de betalingen, maar kan ook de rentevoet beïnvloeden. Door te sparen en 20% of meer neer te leggen, bespaar je uiteindelijk op de lange termijn veel geld.

5. Betaal andere vergoedingen contant

Andere vergoedingen kunnen van alles zijn, van dealerkosten tot documentatiekosten, en er is altijd omzetbelasting om op te letten bij de aankoop van een voertuig. Al deze vergoedingen en belastingen betaal je best contant in plaats van in je lening te verrekenen. Dealers zijn meestal meer dan blij om deze vergoedingen aan je lening toe te voegen, of aan te bieden de omzetbelasting te betalen, maar dit zal het bedrag dat je verschuldigd bent alleen maar verhogen. Op de lange duur moet je misschien extra rente betalen over het bedrag dat je voor de omzetbelasting hebt bijgeteld.

6. Werk aan je timing

auto-rijden-man

De rente op autoleningen zal schommelen als gevolg van de economische omstandigheden. Onderzoek, voor je op zoek gaat naar een lening, wanneer de rente meestal het laagst is bij de maatschappij waarvan je wilt lenen. Vraag ook offertes van verschillende tijden van het jaar. Als dealers niet zo veel auto’s verkopen als ze willen, zullen ze je eerder een betere rente geven.

7. Als je jong bent, neem dan een medeondertekenaar

Voor iemand die net begint of iemand die weinig tot geen krediet heeft, kun je in een lastig parket zitten. Zelfs als je gesteund wordt door een zekere, goedbetaalde baan, kan je rente vrij hoog zijn als je door financieringsaanbiedingen kijkt. Om dit te vermijden, neem je een medeondertekenaar die een goede kredietgeschiedenis heeft. Dit zal de rente op de lening positief beïnvloeden en je maandelijkse kosten verlagen.

8. Vermijd wat je niet kent

blauwe-bmw-auto

Als je niet zeker bent van een bedrijf of als ze op een of andere manier schetsmatig lijken, vermijd ze dan. Contracten kunnen moeilijk te lezen zijn en je kunt uiteindelijk akkoord gaan met buitensporige verwachtingen in de kleine lettertjes. Om kleverige situaties te vermijden, leen alleen van gerenommeerde bedrijven.

9. Beperk te late betalingen

Soms ben je een beetje te laat met betalen, of dat nu komt omdat je het vergeten bent of omdat je het je niet kunt veroorloven op het moment dat het verschuldigd is. Het overkomt de besten van ons, maar maak er geen gewoonte van. Als je te laat betaalt, kun je uiteindelijk flinke kosten en boetes moeten betalen. Je betalingen op tijd doen verbetert niet alleen je krediet, maar bespaart je op de lange duur ook geld.

Let op, geld lenen kost ook geld!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *