Als je houdt van industriële, modern en minimalistische stijlen, dan is de urban modern look misschien wel perfect voor jou. Een urban modern stijl stamt af van de cosmopolitan invloeden – denk aan een designer loft in een enorme stad – die samensmelt met tegenstellende, maar toch complementerende ontwerpelementen. Het is niet ongebruikelijk om elementen van een minimalistische stijl, met stoere ontwerpen en een beetje glamour bij elkaar te zien in een urban moderne kamer. Maar, urban modern ontwerp heeft een zachtere kant dan de puur industriele of modern stijlen, waardoor het huis hip én comfortabel aanvoelt.

1. Speel met de groottes

strakke-houten-keuken

Al seen kamer minimalistische meubels heeft, is het leuk om een beetje met de “schaal” te spelen voor een extra pop-effect. Als de keuken bijvoorbeeld simpele hanglampen boven het eiland heeft, kan je het een extra pop geven door de hanglampen extra groot te maken voor een dramatische look. Voor een kunst en spiegels geldt dat je een mix aan grote stukken en groeperingen van kleinere items kunt gebruiken voor verschillende uitstralingen.

2. Vergeet de details niet

modern-interieur-cafeteria

Kleine details kunnen een wereld van verschil maken bij een minimalistisch interieur. Denk bijvoorbeeld aan een hele strakke raamdecoratie met een bepaalde kleur. Je zou kunnen denken aan gordijnen met een druk patroon om een groot statement te maken.

3. Zorg voor continuïteit, maar niet te veel

brown staircase

In urban modern ruimtes, wil je een overdaad aan “matchend” interieur vermijden. Laat een bepaalde kleur subtiel terugkomen (in dit geval blauw en grijs), maar verwerk ook andere kleuren in je interieur om het interessant te houden – zoals wat chartreuse en lavendel her en der en wat groen in de lamp aan de bar. Let ook op de stalen trapleuning, die vaak wordt gebruikt in urban modern interieur.

4. Kies je statement items

keuken-marmer-luxe

Elke kamer moet een bepaald statement item hebben, of het nu kunst is, een tapijt met een patroon of een leuke kroonluchter boven de eettafel. Maar, zorg er wel voor dat je niet te veel statement items hebt, zodat ze niet met elkaar moeten strijden om de aandacht.

5. Zet de toon

Als je een kamer meer casual wilt laten aanvoelen, zoals met deze woonkamer, doe dan rustig aan met de glamour en kies rustige stoffen en patronne. En als je een entertainende kamer wilt vormen, zoals met deze formele woonkamer, gebruik dan meer luxe stoffen zoals met een fluwelen bank en metalen afwerkingen. Het geweldige aan de urban modern look is dat je allerlei verschillende ontwerpelementen bij elkaar kan voegen voor een trendy én comfortabel gevoel.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *