Het nieuwe seizoen is pas net begonnen, maar het belooft een spannend voetbaljaar te worden. Zowel in de binnenlandse en buitenlandse competities lijken de clubs nog meer aan elkaar gewaagd te zijn dan voorgaande jaren. Behalve de nationale competities zijn er natuurlijk ook de internationale toernooien als de Europa League, de Champions League en dit jaar nieuw, De Conference league. Kortom genoeg topwedstrijden uit de nationale en internationale competities om naar uit te kijken. Dat wordt genieten deze voetbaljaargang.

Champions League

barcelona-fc-stadion

In de Champions League spelen is voor iedere club toch wel een droom. Dit toernooi wordt gezien als het allerhoogste niveau aangezien hier de kampioenen van alle topcompetities. Daarnaast kent dit toernooi de bekende bijnaam “het miljarden bal”. Dat is niet voor niks, want behalve dat het sportief natuurlijk prachtig is voor een club om in de Champions League te spelen, is het prijzengeld ook aanzienlijk. Dit zorgt ervoor dat de Champions League halen voor clubs uit de subtop financieel zeer aantrekkelijk is om de aansluiting bij de absolute top te houden. Ook het kaliber spelers dat in de Champions League speelt, is van grote klasse. Spelers als Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Kylian Mbappe & Robert Lewandowski zijn van absolute wereldklasse en proberen het verschil te maken voor hun club. Er is inmiddels ook al geloot, wat betekent dat alle poules bekend zijn en we tot de conclusie kunnen komen, dat er al een aantal mooie affiches op het programma staan in de groepsfase van het miljarden bal. Zo spelen in groep A de twee topclubs Manchester City & Paris Saint Germain tegen elkaar en staat er in groep E de kraker tussen FC Barcelona & FC Bayern München op het programma. Kortom een aantal topwedstrijden waarbij wedden op Champions League wedstrijden een mogelijkheid is. Tot slot wordt Nederland ook vertegenwoordigd in de Champions League door Ajax. Zij spelen in poule B met topwedstrijden tegen Borussia Dortmund & Sporting Lissabon op het programma.

Europa League

voetbalschoenen

Door de toevoeging van de Conference League is het aantal teams in de Europa League teruggebracht van 48 naar 32. Dit heeft ertoe geleid dat de Europa League financieel aantrekkelijker is dan voorgaande jaren, aangezien het prijzengeld door minder clubs gedeeld hoeft te worden. Naast de hogere prijzenpot is ook het speelveld sterker geworden. Kijkend naar de loting zijn er een aantal mooie poules geloot waarbij weer een aantal topwedstrijden op het programma staan. Wedstrijden als PSV tegen AS Monaco en Napoli tegen Leicester City zijn potjes voor de neutrale voetballiefhebber om naar uit te kijken. De Europa League staat over het algemeen gegarandeerd voor goals en mooie wedstrijden. Dit betekent dat een gokje wagen op een topwedstrijd in de Europa League zeker een optie is. 

Het nieuwe voetbalseizoen kan voor menig voetballiefhebber niet vroeg genoeg beginnen. Gelukkig staan de eerste topwedstrijden in de Champions League al op dinsdag 14 september op de planning. Een dag later begint de Europa League. Met andere woorden genoeg wedstrijden om voor thuis te blijven en lekker te gaan genieten van topvoetbal.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *