De populariteit van sociale media is een van de meest interessante ontwikkelingen van de afgelopen jaren. Eerst was Facebook enorm populair, maar nu is vooral Instagram the place to be.

Instagram is tegenwoordig veel meer dan gewoon het zoveelste social mediakanaal. Het is een manier voor mensen over de hele wereld om met elkaar in contact te komen. Je ziet waar je vrienden zich mee bezig houden, je kan er online geld mee verdienen én je vindt er eindeloos veel inspiratie.

Influencers vind je in duizenden verschillende niches. Of je nu op zoek bent naar iemand die berichten post over health, mindfulness, financiële zaken of zelfs katten, Instagram stelt zelden teleur.

Het is natuurlijk maar de vraag hoe je een Instagramaccount vindt die precies past bij waar jij naar op zoek bent. In dit artikel geven we je de allerbeste Instagramaccounts voor jouw dagelijkse dosis inspiratie.

  • Amey Kandalgaonkar (@ameyzing_architect)

Heb je een oog voor de architectuur en de compositie van mooie gebouwen? Geef Amey Kandalgaonkar dan zeker een kans. Deze architect is gevestigd in Shanghai, maar creëert wonderbaarlijke architecturale meesterwerken in een heleboel gevarieerde landschappen over de hele wereld.

Zijn account is een prima voorbeeld van waar mensen toe in staat zijn en wat voor fantastische hedendaagse wonderen we kunnen bouwen. Kijken naar de creaties van Amey Kandalgaonkar brengt je meteen in de stemming om out-of-the-box te denken en de wereld zo een stukje mooier te maken.

  • Financial Times (@financialtimes)

Hoewel The Financial Times op het eerste gezicht niet meteen een erg inspirerende Instagramaccount lijkt, is het toch een boeiende pagina om dagelijks in de gaten te houden. The Financial Times is immers de meest vooraanstaande zakelijke publicatie ter wereld. Dit account geeft je elke dag interessante statistieken, mooie infographics en nieuws uit de financiële wereld.

Hoewel dit niet voor iedereen even interessant is, komt deze pagina wel goed van pas als je bezig bent met beleggen (of dat nu in aandelen, online trading of cryptocurrency is). In dat geval is de Financial Times een must-follow Instagramaccount.

  • Lucien Clarke (@lucienclarke)

Lucien Clarke is een skateboarder én fashion blogger. Op zijn Instagramaccount vind je dus de unieke combinatie van opwindende skateboardvideo’s en –foto’s en stijlvolle mannenmode. Zo heeft Lucien Clarke onder andere al samengewerkt met Louis Vuitton, Palace x Evisu en Blondey McCoy.

Op zoek naar een account waar je wat stijladvies vindt, gemengd met opwindende fysieke stunts? Dan mag je het account van Lucien Clarke zeker niet missen.

  • Dwayne Johnson (@therock)

Met bijna 300 miljoen volgers is Dwayne “The Rock” Johnson een van de populairste sterren op Instagram. Hoewel deze man vooral bekend is van zijn carrières als worstelaar en Hollywood-acteur, is het geen geheim dat deze reus ook zijn weg kent in de gym.

Zijn Instagramaccount staat dan ook vol met inspirerende video’s van hem in de gym, vaak met een vette beat eronder. Motivatie en zelfverbetering zijn twee thema’s waarvoor je zeker terecht kan bij de account van The Rock.

Wil je je dag goed beginnen met een stevige schop onder je kont? Geef de Instagramaccount van Dwayne Johnson dan zeker een kans.

  • Third Eye Thoughts (@thirdeyethoughts)

Mindfulness is tegenwoordig niet meer te missen in onze drukke en chaotische maatschappij. Het is bovendien iets dat mensen die veel met spiritualiteit bezig zijn zeker kennen.

Mindfulness is het vermogen om volledig aanwezig te zijn in het moment, je volledig bewust te zijn van wie je bent en wat je doet. Invloeden van buitenaf worden geweerd en je zal zelden tot nooit dramatisch reageren op wat er rond je gebeurt. Een ideale instelling om je dag productief mee te beginnen dus!

Dat is exact wat Third Eye Thoughts je wil aanleren. Als je dit account volgt kom je terecht in een  gemeenschap van gelijkgezinde, spirituele personen die je helpen je innerlijke rust te vinden.

Elke dag krijg je wat ‘affirmations’, bevestigingen waarmee je je dag positief en vol energie kan beginnen.

  • Dads Disc Delights (@Dadsdiscdelights)

Fan van muziek? Dan is het volgen van @Dadsdiscdelights een must voor jou. Op dit Instagramaccount vind je immers een heleboel interessante weetjes over muziek en de geschiedenis ervan. Je krijgt ook regelmatig een verrassend en vaak onbekend deuntje voorgeschoteld. Ideaal om eens iets nieuws te ontdekken dus.

Het is overduidelijk dat @Dadsdiscdelights een grote fan is van alle soorten muziek. Als je iets over muziek wil bijleren – of als jij gewoon een grote muziekfanaat bent – is dit de ideale dagelijkse bron om elke dag inspiratie uit te putten.

De laatste Instagramaccount in deze lijst is een vrij onconventionele. Forest Huntington woont immers in een boomhut en heeft met een busje de hele wereld afgereisd. En dat deed hij niet zonder een paar mooie foto’s en video’s te maken.

Als je op zoek bent naar een Instagramaccount die je een beeld kan geven van de prachtige natuur over de hele wereld, dan is @foresthunting een prima plek om te starten. Wees gewaarschuwd: een overdosis van @foresthunting laat je ongetwijfeld met heel wat wanderlust achter!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *