Als je op zoek bent naar een glimmende nieuwe auto, waarom overweeg je dan niet om privé te leasen? Het wordt snel een van de populairste manieren om in de nieuwste voertuigen te rijden. Maar als je nog niet overtuigd bent, lees dan verder voor de top 10 voordelen van autoleasing.

1. Lage maandelijkse betalingen

accountant-financien

Bij private leasing betaal je alleen voor het verschil tussen de aankoopprijs en de restwaarde (de voorspelde waarde van de auto aan het einde van het leasecontract). In tegenstelling tot kopen betaal je niet voor het hele ding. Ook zitten er in het leasecontract kosten voor bijvoorbeeld all-riskverzekering, onderhoud, banden en pechhulp inbegrepen.

Dit betekent dat je je met hetzelfde maandelijkse budget een duurdere auto zou kunnen veroorloven. Als je leasing vergelijkt met de aflossing van een lening voor hetzelfde voertuig, kunnen je maandelijkse betalingen zelfs gehalveerd worden. Check daarom nu deze private lease aanbiedingen eens!

2. Lagere aanbetaling

Met een private lease kun je een gloednieuwe auto wegrijden vanaf slechts één maandelijkse huurbetaling als eerste kostenpost.

Dit maakt leasen perfect voor allerlei omstandigheden. Een lagere aanbetaling is bijvoorbeeld handig als je net aan een nieuwe baan bent begonnen en een vast inkomen hebt, maar geen groot bedrag ineens kunt neerleggen voor een nieuw voertuig.

3. Voorkom extra kosten

Je auto regelmatig updaten naar het nieuwste model is niet alleen een manier om indruk te maken op je buren. Je kunt ook de kosten vermijden die gepaard gaan met het rijden in een oudere auto. Nieuwere auto’s hebben meestal minder problemen, maar bij privé leasen vallen eventuele problemen altijd binnen het leasepakket.

Bij private lease zijn de kosten voor routineonderhoud, reparaties en zelfs premium banden gedekte. Maar ook ruitreparatie en pechhulp zijn inbegrepen, met toegang tot een een hulpvoertuig als je auto niet meer kan rijden.

APK’s zijn pas nodig als een auto 3 jaar op de weg is, dus veel leasecontracten voorkomen ook die kosten.

Een laatste punt waarover je je geen zorgen hoeft te maken is de motorrijtuigenbelasting. Deze is altijd inbegrepen in je contract, dus je hoeft er ook niet elk jaar extra voor te betalen.

4. Vaste prijs

binnenkant-mercedes-auto

Een nieuwe auto kopen is waarschijnlijk een van de grootste investeringen van je leven, en daarom is het kunnen doen van betaalbare, vaste betalingen een van de beste voordelen van het leasen van een auto.

Met een leasecontract is alles wat je betaalt vooraf afgesproken. Er zijn geen grijze zones over het jaarlijkse aantal kilometers of het eigen vermogen. Andere financieringsproducten, omvatten de belofte van eigen vermogen aan het eind van je contract, dat al dan niet wordt gerealiseerd.

Je maandelijkse kosten veranderen niet gedurende de looptijd van je contract. Dit maakt het budgetteren veel gemakkelijker, omdat je je uitgaven vanaf het begin kunt beheren.

5. Probleemloze teruggave

Een van de grootste nadelen van het kopen van een auto is het terugverdienen van het geld als je hem later probeert te verkopen. Maar met leasen kun je elke paar jaar genieten van een gloednieuwe auto naar keuze, zonder dat je eraan hoeft te denken om hem voor een goede prijs te verkopen.

6. Een gloednieuwe auto naar keuze

licht-grijze-bmw

In de nieuwste auto rijden is een luxe die veel automobilisten zich niet kunnen veroorloven, omdat het gewoonweg niet betaalbaar is. Maar met leasen kun je om de paar jaar een gloednieuwe auto hebben en krijg je toegang tot regelmatige upgrades.

De technologie in auto’s verbetert nu sneller dan ooit tevoren. Er worden voortdurend nieuwe veiligheidsvoorzieningen, een efficiënter brandstofverbruik en verbeteringen aan entertainmentsystemen in de auto geïntroduceerd. Zodat je auto binnen een paar jaar al gedateerd kan aanvoelen.

Een auto kopen kan betekenen dat je er tien jaar of langer in moet rijden. Maar leasen geeft je de mogelijkheid om elke twee tot vijf jaar over het nieuwste model te beschikken, compleet met jouw keuze aan extra’s zoals extra techniek, hulpmiddelen voor de bestuurder en een lak naar keuze.

Als je iemand bent die snel op zijn auto uitgekeken raakt, is leasen vaak de gemakkelijkste en goedkoopste manier om vaak van auto te wisselen.

7. Maak je geen zorgen over de afschrijving

mercedes-auto-grijs

Het duurste deel van autorijden is vaak het waardeverlies dat je auto na verloop van tijd ondergaat, ook wel bekend als afschrijving.

Als je een nieuwe auto koopt, is het zinvol om naar de restwaarde te kijken om uit te rekenen hoeveel hij nog waard is als je hem verkoopt. Natuurlijk kan niemand dit bedrag echt voorspellen. Je kunt het niet weten zonder een kristallen bol!

Maar bij leasing neemt de financieringsmaatschappij het risico van dit onbekende op zich. Omdat je betalingen vastliggen, weet je precies wat je moet betalen, en aan het eind van je contract lever je het voertuig gewoon weer in.

8. Verzekering inbegrepen

Elke auto heeft een verzekering nodig, en dat is bij leasen niet anders. Met een privé leasepakket zit een verzekering er altijd bij inbegrepen.

9. Belastingvermindering voor bedrijven

Niet alle bedrijven kunnen het zich veroorloven te investeren in een nieuwe auto of een wagenpark. Vooral kleine en middelgrote ondernemingen kunnen moeite hebben de middelen te vinden om een nieuw voertuig te financieren. Met autoleasing kun je als ondernemer echter profiteren van een reeks belastingvoordelen, van kilometervergoedingen tot besparingen op lage emissies.

Met zakelijke leasing kun je tot 100% van de BTW op je contract terugvragen. BTW-claims zijn ook toegestaan voor onderhoudskosten en overtollige kilometers tijdens de leaseperiode. Bespreek dit zeker met je accountant als je denkt dat je mogelijk in aanmerking komt voor deze kostenbesparing.

10. Eenvoudig proces

telefoon-auto-rijden

Achter het stuur kruipen van je volgende auto hoeft niet stressvol te zijn. Bij het leasen van een auto kan je ongeveer dit verwachten:

  • Kies je auto
  • Vraag een offerte aan
  • Financiering (kredietbeoordeling) aanvragen
  • Teken je contract
  • Bepaal een leveringsdatum

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *