Trappen kunnen een van de grootste uitdagingen zijn als je mobiliteitsbeperkingen hebt. Trappen in je huis kunnen de toegang tot kamers en voorzieningen belemmeren. Maar je hoeft niet met barrières in je huis te leven; je kunt een traplift installeren om je weer volledige toegang tot je hele huis te geven. Hier bekijken we alle voordelen die een traplift kan bieden.

Makkelijk te gebruiken

De trapliften van vandaag zijn eenvoudig te bedienen met een schakelaar die zich op de armleuning bevindt. Velen zijn ook vervaardigd met een afstandsbediening, zodat je de traplift indien nodig vanaf de boven- of onderkant van de trap kunt bedienen. Een traplift laadt ook op wanneer hij in de parkeerstand staat, dus hij is klaar voor gebruik wanneer je hem nodig hebt. En in het geval van stroomuitval naar je huis, heeft elke traplift een ingebouwd batterijback-upsysteem.

Bespaart geld

traplift-installeren

Trapliften zijn een geweldige investering voor je huis omdat je hiermee kosten voor extra zorg kan besparen. Als een traplift je helpt om maanden of jaren langer in je huis te laten blijven dan je eerder voor mogelijk had gehouden, dan heeft de traplift zichzelf al terugverdiend. Ze kunnen je ook geld besparen op dure verbouwingen van je huis.

Biedt vrijheid

Senioren en mensen met een handicap worden vaak geconfronteerd met de noodzaak om te verhuizen wanneer mobiliteit een uitdaging wordt. Met een traplift kan je afzien van de verhuizing. Door het installeren van een traplift kan je weer genieten van de vrijheid om je hele huis zonder obstakels te gebruiken.

Comfortabel

De zitting en armleuningen zijn gewatteerd en verstelbaar, wat zorgt voor optimaal comfort. Ook de voetensteun is eenvoudig aan te passen aan de door je gewenste hoogte.

Volledige traptoegankelijkheid

traplift-klein-wit

Door hun slanke profiel blokkeren de meeste trapliften de toegang tot de rest van de trap niet. De stoel en voetensteun kunnen meestal worden weggeklapt, zodat het geen belemmering vormt voor andere mensen die de trap op moeten.

Veiligheid

Een traplift maakt mechanisch transport de trap op en af ​​mogelijk. Een traplift is uitgerust met een veiligheidsgesp om ervoor te zorgen dat je tijdens de beweging vastzit. Bovendien hebben de meeste trapliften ingebouwde veiligheidsvoorzieningen die voorkomen dat het apparaat wordt gebruikt als het apparaat wordt geconfronteerd met een obstakel op de trap, of als de stoel, voetsteun, of armleuningen niet in de juiste stand staan. Je kunt de vergrendelschakelaar ook gebruiken om te voorkomen dat iemand anders de stoel gebruikt, vooral kinderen.

Op maat besteld

Wanneer je een traplift hebt geïnstalleerd, komt de installateur langs om de hoek en lengte van je trap te beoordelen om ervoor te zorgen dat er een aangepaste rail wordt besteld die speciaal voor jouw trap is gemaakt. Extra bochten kunnen worden toegevoegd om de overstap nog veiliger te maken voor de gebruiker. De installatie is snel en eenvoudig en vereist geen veranderingen aan het interieur van je huis. Zoals je misschien al gemerkt hebt, biedt een traplift kopen heel veel voordelen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *