Denk je erover na om een serre te laten aanbouwen? Leuk! Het aanbouwen van een serre heeft verschillende voordelen. Doordat de serre van glas of kunststof is gebouwd, dient het als een soort van kas voor het kweken van planten en bloemen. Het is ontworpen om veel zonlicht binnen te laten en de temperatuur te reguleren. Maar het kan ook gebruikt worden als extra leefruimte, een plek om te ontspannen en te genieten van de omgeving. Lees meer over de voordelen van een serre.

geldlenenkostgeldbanner2

bron: abnamro.nl

Planten en bloemen kweken

Een serre biedt de perfecte ruimte voor planten en bloemen om te groeien of gekweekt te worden. Doordat er veel zonlicht binnenkomt, kun je de temperatuur reguleren. Hierdoor kun je de ideale omgeving kweken voor een verscheidenheid aan groen. Zelfs als het buiten te koud is. Zo heb je altijd verse bloemen en planten in je huis. Maar je kunt natuurlijk ook zelf je voedsel kweken. Denk aan komkommers, paprika’s en tomaten. Dat is nog eens duurzaam!

Extra leefruimte

serre-wit-ruim-houten-tafel

De aanbouw van een serre zorgt voor extra vierkante meters van je woning. Hierdoor kan het dienen als leefruimte en uitbreiding van je huis. Een serre is meestal goedkoper dan een volledige aanbouw. Dit komt doordat ze vaak kleiner zijn en minder ingrijpende bouwkundige werkzaamheden vereisen. Hierdoor is het een goedkoper alternatief wanneer je op zoek bent naar meer ruimte. In sommige gevallen kun je geld lenen voor een serre.

Waarde van je huis verhogen

Een serre verhoogt de waarde van je woning. Het zorgt voor extra leefruimte. Potentiële kopers zijn vaak op zoek naar zo veel mogelijk leefruimte en unieke functies die hun huis kan onderscheiden van de rest. Een serre kan een romantische en sfeervolle toevoeging zijn. Hierdoor win je de investering van een serre op lange termijn (deels) weer terug. Daarnaast kan de serre ook dienen als een verlengstuk van je tuin. Waardoor het binnen- en buitenleven naadloos in elkaar overlopen. Dit vinden potentiële kopers vaak aantrekkelijk. Bovendien kan het de algehele uitstraling van je huis verbeteren. Een goed ontworpen serre, verhoogt ook de architectonische waarde van het huis.

Energiebesparing

Een ander belangrijk voordeel van een serre is dat het energiebesparend is. Omdat de serre veel zonlicht binnenlaat, werkt het als een natuurlijke bron van warmte. Hierdoor hoef je de verwarming minder vaak aan te zetten en bespaart dit erg op je energierekening! Het is wel belangrijk dat de serre goed geïsoleerd is. Wanneer de serre opwarmt, zorgt het glas ervoor dat de warmte wordt geabsorbeerd en vastgehouden. Hierdoor zal de warmte in de aangrenzende kamers ook toenemen. Goed voor de natuur, en voor je portemonnee!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *