Er is niets mooiers dan je geliefden te zien in een gloednieuwe woning. Als iedereen samenkomt, danken ze elkaar voor de nieuwe ruimte en de ontelbare herinneringen die het in de komende jaren zal helpen creëren. Als een manier om zo’n gedenkwaardige gebeurtenis te herdenken, is het gebruikelijk om voor de eigenaars cadeautjes mee te brengen die hen zullen helpen om van vier muren en een dak een thuis te maken. Geschenken voor een nieuwe woning zijn een vriendelijk gebaar, maar soms kan het kiezen van het juiste voorwerp om te geven een beetje zenuwslopend zijn. Om het eenvoudig te houden staat hieronder onze lijst van 12 traditionele housewarming geschenken die je kunt geven. Sommige geven een moderne draai aan het beproefde, terwijl andere zelf nieuwe tradities kunnen smeden.

Als iemand die je kent onlangs een huis gekocht heeft of als er net nieuwe buren zijn komen wonen, ben je misschien op zoek naar het perfecte housewarming cadeau idee. En de juiste cadeau-ideeën vinden betekent soms dat je er betekenisvolle tradities in moet verwerken. Bij housewarming cadeaus kun je je minder richten op het geslacht, zoals cadeau-ideeën voor mannen of cadeau-ideeën voor vrouwen en je meer richten op persoonlijke cadeaus, grote geschenken waar een betekenis achter zit. Dus als je op zoek bent naar traditionele housewarming geschenken, zijn wij er om je te helpen. Bekijk onze geschenkideeën en lijst van populaire zegeningen hieronder.

Traditionele geschenken voor nieuwe huiseigenaren

Housewarming party’s begonnen in de middeleeuwen toen ze gehouden werden om, letterlijk, het huis te verwarmen als de nieuwe huiseigenaren er introkken. Buren kwamen met brandhout en staken de haard aan, niet alleen voor de warmte, maar ook om boze geesten die op de loer lagen te verjagen. Hoewel we vandaag de dag veel creatieve geschenkmogelijkheden voor een housewarming hebben, leek het ons leuk inspiratie te putten uit historische housewarming cadeau tradities en ze te herinterpreteren voor de moderne tijd. Gebruik deze cadeaulijst om inspiratie op te doen voor je unieke cadeaus en housewarming geschenken:

1. Gepersonaliseerde kaars

person holding lighted candle near green plant

Kaarsen zijn een geweldig housewarming geschenk voor bijna iedereen. Ze dragen ook de betekenis, “Moge je altijd licht hebben door de donkerste tijden”. Pas een speciale kaarsenset aan voor de huiseigenaren om het huis te verlichten en te verwarmen. Dit is natuurlijk ook een heel leuk moederdag cadeau idee.

2. Honing

Honing is niet alleen een zoete aanwinst voor ieders huishouden, het is ook een zinvol housewarming geschenk. Maak je cadeau extra bijzonder door het te verpakken in een duurzame en gepersonaliseerde mason pot.

3. Kamerplant

planten-woonkamer

Help je vrienden en familie een beetje stijl en natuur aan hun nieuwe ruimte toe te voegen met een beetje plantenleven. Kamerplanten zijn geweldige housewarming geschenken omdat ze elke ruimte kunnen opfleuren en tegelijk het binnenklimaat regelen zodat je geliefden het hele jaar door behaaglijk zitten.

4. Olijfolie

Olijfolie zegent het nieuwe huis en gezin met de betekenis van “Moge je gezegend worden met gezondheid en welzijn”. Uitrustingen voor het proeven van olijfolie en balsamicoazijn zijn uitstekende aanvullingen voor dit housewarming geschenk dat ook als leuk huisdecor dient. Combineer het geschenk met een gepersonaliseerde kaart en het zal zeker geadoreerd worden.

5. Mes

Een geschenk met messen zegent de nieuwe huiseigenaren dat hun huis “altijd tegen indringers beschermd mag zijn”. Maar sommige andere culturen kunnen een eenzaam mes als een slecht teken zien, dus kun je overwegen een snijplank of kookschorten aan de geschenkset toe te voegen.

6. Munt

green plant in black pot

Het geschenk van munt gaat gepaard met de zegen van “Moge je geluk en voorspoed ontvangen”. Het is ook een goed idee om munten cadeau te geven met iets praktisch of persoonlijks voor hun huis, zoals een op maat gemaakt bewaardoosje.

7. Hout

Leuke geschenkideeën zijn keukengerei, houten manden of kommen, of zelfs gepersonaliseerde wandkunst van hout. Hout zorgt vaak voor mooie decoratieve geschenkideeën. Bonus: als je jubileumgeschenken per jaar zoekt, is hout het traditionele geschenk bij uitstek voor vijfdejaars jubileumgeschenken.

8. Zout

Zout is een uiterst traditioneel housewarming geschenk en het is nuttig in elk huishouden. Zout symboliseert de zegen “Moge er altijd smaak en specerijen in je leven zijn”. Je kunt met dit geschenkidee ook kruiden en specerijen cadeau doen.

9. Huiswarming wijn

witte-wijn-eten

Wijn blijft een van de meest klassieke housewarming tradities. Of het nu hun favoriete etiket is of eenvoudig iets waarvan je denkt dat ze het lekker zouden vinden, ze zullen dit geschenk zeker waarderen. De betekenis van “Moge je altijd vreugde hebben en nooit dorst lijden” staat ook mooi gedrukt op een set wijnglazen voor de nieuwe huiseigenaren.

10. Suiker

Geschenken van suiker worden gebruikt om te symboliseren “Moge je leven altijd gevuld zijn met zoetheid.” Als extraatje kun je overwegen een gepersonaliseerde glazen pot of gepersonaliseerde mok met de namen van de huiseigenaren te maken om de suiker in te bewaren. Als alternatief kun je een suikerscrub cadeau doen.

11. Bezem

bezem-vuil-vegen

Bezems zijn een oud, traditioneel geschenk voor huiseigenaren dat de zegening symboliseert: “Moge je huis altijd schoon zijn.” Het wordt altijd gebruikt als zegen om slechte geesten uit het huis te helpen weren.

12. Vers brood

Brood is een veel voorkomend traditioneel housewarming geschenk. Het geschenk van een brood wordt traditioneel gegeven met de zegen “Moge je huis nooit honger kennen”. Personaliseer deze geschenkidee nog verder door het in een op maat gemaakte theedoek te wikkelen. Of in plaats van een versgebakken brood als inwijdingsgeschenk te geven, kan een elektronische broodbakmachine een vernieuwde optie zijn.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *