Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten telefooncontracten op de markt, en nu er voortdurend nieuwe telefoons worden uitgebracht kan het een beetje een mijnenveld zijn om uit te maken welke optie voor jou de beste is.

Het is een feit – niet iedereen wil een klein fortuin betalen voor zijn mobiele telefooncontract, en soms is de goedkopere optie eigenlijk de beste. We hebben alle vragen die je kunt hebben over SIM-only voor je op een rijtje gezet, zodat je zelfverzekerd kunt beslissen of het iets voor je is.

Wat houdt SIM only in?

aziatische-man-gebruikt-telefoon

SIM-only is een soort maandelijks contract dat door een aanbieder aangeboden wordt en waarbij je alleen betaalt voor de minuten, sms’jes en gegevens die je op de SIM-kaart gebruikt. Normaal is de SIM zelf gratis en krijg je er geen telefoon bij – daarom heet het ‘SIM-only’.

Is SIM-only geschikt voor mij?

Voor je de sprong waagt en je vastlegt op een SIM-only contract, zijn er verschillende dingen die je vooraf moet overwegen om zeker te zijn dat het de juiste keuze is:

SIM-only abonnementen zijn over het algemeen veel goedkoper dan telefooncontracten, omdat je niet betaalt voor het gebruik van een nieuwe telefoon naast je belminuten, sms’jes, en gegevens. Dus als je op maandelijkse kosten wilt besparen is deze optie een goede gok.

Als je al een werkende mobiele telefoon hebt van een vorig contract dat je wilt blijven gebruiken, dan is dit type deal een prima optie voor je.

SIM-only deals zijn echt waar voor je geld. Sms’jes en gesprekken zijn goedkoop, dus je betaalt alleen voor je datagebruik. Als je thuis wifi hebt, heb je misschien niet eens veel gegevens nodig – wat betekent dat je een spotgoedkope aanbieding kunt krijgen. De Phone Co-op biedt maandelijkse SIM-only abonnementen met onbeperkt bellen en sms’en vanaf €12 p.m. Op het internet kan je een sim only abonnement vergelijken, zodat je de beste deal kunt vinden.

Als je niet aan een telefooncontract gebonden bent, ben je vrij om je telefoon te veranderen wanneer je maar wilt. Dus, als je wilt, kun je de nieuwste telefoon meteen kopen, je SIM erin stoppen en een SIM-only abonnement blijven gebruiken.

Kiezen voor een SIM-only deal ondersteunt duurzaam leven. Door je huidige telefoon te hergebruiken met een nieuw contract verminder je in wezen je e-afval. Ook al is dit op kleine schaal, met veel kleine duurzame keuzes kom je een heel eind in termen van milieu-impact.

Is een SIM-only deal een contract?

telefoon-hand-gebruiken

Een maandelijkse SIM-only deal is een aanbieding op basis van een contract dat 30 dagen loopt en elke maand doorrolt. Over het algemeen zit je niet vast aan een contract voor 12 of 24 maanden zoals je zou zijn als je een deal met een toestel kiest. Met SIM-only aanbiedingen betaal je een maandelijks bedrag en ontvang je de toelage die je gekozen hebt, bestaande uit minuten, sms’jes en gegevens die je in die periode kunt gebruiken. Elke maand wordt deze toelage opnieuw ingesteld.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *